• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Máme pred sebou ďalší diel finálovej bitky Spišských Rytierov s Patriotmi Levice. Domáci majú ďalšiu možnosť spečatiť historickú sezónu, hostia majú v pláne odvrátiť ďalší majstrovský mečbal. Komu napokon tento plán vyjde?

Niké SBL - 4. zápas finále play off (streda 26. mája o 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/stav série - 2:1/

K zápasu: "Novovešťania" nevyužili prvú možnosť na ukončenie sezóny 2020/2021, až prekvapujúco výrazným rozdielom pohoreli v Leviciach (56:102). Po dvoch vyrovnaných dueloch ťahali jednoznačne za kratší koniec, čím sa mierny tlak preniesol na ich plecia. "Musíme sa na zápas pripraviť hlavne psychicky. Bude to určite veľmi ťažké, Levice budú chcieť vyhrať. My ho budeme chcieť tiež vyhrať, bolo by super oslavovať doma," vyjadril sa Adam Antoni.

Podobný rozdielový výsledok sa udial aj v semifinálovej sérii Rytierov so Svitom, po vysokej prehre prišla vtedy od zverencov trénera Tea Hojča správna odpoveď. Zopakuje sa podobný scenár vo finále a premenia druhú šancu ukončiť sériu? "V play off je jedno, či prehráme o bod, alebo o 50, počíta sa len víťazstvo. V sérii vedieme 2:1 a vieme, o čo ideme hrať. Samozrejme, niečo sme si po zápase v Leviciach povedali, verím, že sme to zahodili za hlavu a nastúpime maximálne koncentrovaní. Potrebujeme urobiť posledný krok a bol by som šťastný, ak by sme ho urobili pred našimi fanúšikmi. Musíme to odmakať, musíme bojovať a veriť, že sa to podarí," povedal asistent trénera Erich Korfanta. 

Leviciam nijako neuškodil fakt, že pred domácim publikom mali povestný nôž na krku. Aj v užšej rotácii predviedli nielen najlepší výkon vo finálovej sérii, ale bol to tiež jeden z najlepších tímových výkonov sezóny. Podarilo sa im odvrátiť jeden mečbal, ale stále prehrávajú 1:2 na zápasy. "Možno sme získali trochu psychickej pohody. Nemáme však čo meniť, prvý zápas u nich sme neodohrali zle. Vieme, že tam môžeme vyhrať a už sme tam v tejto sezóne aj vyhrali. Je to náš jediný cieľ, s ktorým tam môžeme ísť a s tým tam pôjdeme," uviedol po sobote kapitán Patriotov Šimon Krajčovič.

Stále ich však čaká tuhý boj o to, aby si vynútili rozhodujúci finálový zápas na vlastnej palubovke. História si pamätá niekoľko podobných obratov, keď jeden tím prehrával v sérii 0:2, respektíve 0:3, všetky sú však už niekoľko rokov staré. "Myslím si, že teraz bude mierny tlak na Spišskú Novú Ves. V sobotu sme museli vyhrať my, tlak bol na nás. Teraz bude na nich, lebo ak prehrajú, tak sa ide naspäť k nám. Rozhodujúci zápas bude u nás. Musíme hrať súdržne a skúsiť odovzdať podobný výkon, ako bolo tomu v sobotu," myslí si pivot Boris Bojanovský.

Kto píska: Pavel Fuska, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan