Vytlačiť
Kategória: Preview

Pred ligou je reprezentačná prestávka, ešte sa však musí odohrať nekompletné 10. kolo Niké SBL Hrá sa v Lučenci, kam pricestuje Inter Bratislava a na programe je podtatranské derby medzi Spišskými Rytiermi a Iskrou Svit.

Niké SBL - 10. kolo (piatok 19. novembra o 18.00 h):

BKM Lučenec - Inter Bratislava

/hrá sa v režime kompletne zaočkovaní/

K zápasu: Lučenec mal cez víkend možnosť postúpiť na prvé miesto tabuľky, ale doma proti Leviciam ponúknutú možnosť nevyužil (82:91). Teraz si môže opäť na vlastnej palubovke napraviť chuť a zostať v hre o 2. miesto. S rovnakou bilanciou ako "Novohradčania" sú aktuálne aj Rytieri a Komárno. "Ako hovoríme celý rok, naším cieľom je učiť sa a rásť od zápasu k zápasu. Prísť o 13-bodový náskok v polčase je veľmi bolestivá, ale aj veľmi cenná lekcia. Urobili sme potrebnú analýzu zápasu a zamerali sme sa na niekoľko jednoduchých kľúčových oblastí, ktoré sme považovali za potrebné zlepšiť od zápasu s Levicami. Inter je veľmi dobre trénovaný tím s veľmi talentovanou skupinou mladých zahraničných a domácich hráčov. Očakávame náročný a vyrovnaný zápas, našim cieľom je priniesť potrebnú energiu a výkon, na ktorý budú naši fanúšikovia hrdí," prezradil tréner Daniel Sokolovsky. 

Interisti síce zaznamenali v sobotu večer ďalšiu tesnú prehru - so Spišskými Rytiermi (75:77), ale všetko si vynahradili v Alpsko-jadranskom pohári. Bez výraznejších starostí zvíťazili na palubovke slovinského Šenčuru (95:74) a aj naďalej zostávajú v hre o postup z nadnárodnej súťaže. Práve tento úspech by ich mohol nakopnúť aj v Niké SBL. "Vieme, čo musíme spraviť, aby sme v Lučenci zvíťazili. Musíme zastaviť ich hru 1 na 1. Defenzívna tranzícia bude kľúčová. Musíme ich spomaliť a prinútiť hrať postupný útok. A my musíme hrať našu hru, teda deliť sa o loptu a hrať ako tím a tiež musíme byť dôrazní v obrane. V sobotu sa začne asociačný termín FIBA a my naň chceme odchádzať s víťazstvom na konte," uviedol asistent trénera Edgars Jaunzems.

Kto píska: Marek Kúkelčík, Peter Karniš, Tomáš Kiss

Kde sledovať:

DSC 2554 

Spišskí Rytieri - Iskra Svit 

/hrá sa v režime kompletne zaočkovaní/

K zápasu: Spišiaci sa stávajú majstrami tesných zápasov, inak sa totiž nedajú nazvať úspechy s Interom Bratislava (77:75) a rakúskym Klosterneuburgom (80:77). V lige je z toho priebežné druhé miesto v tabuľke, v Alpsko-jadranskom pohári majú nakročené k postupu do play off. "Hoci to vyznie ako fráza, je to proste tak. Derby zápasy nemajú favorita a v našich vzájomných zápasoch so Svitom sa to takmer vždy plní do bodky. Hostia majú vo svojom strede skúsených legionárov, ktorí sú doplnení o šikovných Slovákov, nás čaká v nahustenom programe určite ťažký zápas. Verím, že ostanene na víťaznej vlne, no k tomu potrebujeme odovzdať plnohodnotný výkon na oboch stranách palubovky," myslí si asistent trénera Erich Korfanta. 

Svit sa výsledkovo a herne trápi, proti Handlovej mu nestačilo ani 15-bodové vedenie, aby doviedol duel do víťazného konca (83:91). Pre "podtatrancov" to bola tretia prehra za sebou, po ktorej sú aj naďalej na predposlednom mieste tabuľky a pomaly sa im ligoví konkurenti začínajú vzďaľovať. V tomto smere potrebujú v derby nutne uspieť. "Sériu prehier sme nedokázali zastaviť ani doma s Handlovou. Máme problém s výpadkami koncentrácie na oboch koncoch palubovky a to nás stálo dobré výsledky už vo viacerých zápasoch. Musíme dať hlavy hore a v Spišskej sa chceme prezentovať bojovným výkonom na hranici svojich možností," vyhlásil tréner Róbert Ištvánik. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Jakub Izák, Vladimír Karnay 

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák, Daniel Faix