• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Stredajšie kolo Eurovia SBL bude mať na programe len dve stretnutia, na Prievidzu totiž čaká odvetný duel Alpsko-adriatického poháru proti rakúskemu BK Klosterneuburg Dukes.

Prvý vzájomný duel spred dvoch týždňov bol jasnou záležitosťou pre Prievidzu, rakúsky súper odchádzal z Hornej Nitry so 42-bodovým debaklom. Tréner baníkov Miljan Čurovič však upozorňuje, že odveta s Klosterneuburugom nebude ľahká: "Ideme na dôležitý zápas do Klosterneuburgu, ktorého sme doma zdolali pomerne jasným rozdielom. V tomto zápase však súper nebol kompletný. Očakávame iné stretnutie, súper bude určite kompletný a nabudený minulotýždňovou výhrou nad Záhrebom, ktorý je lídrom našej skupiny. Urobíme všetko, čo je v našej moci, aby sme odohrali dobrý zápas, ktorý môže rozhodnúť o konečnom umiestnení po základnej skupine." Na vysokú prehru z Prievidze hráči Klosterneuburgu rýchlo zabudli, v domácej súťaži zvíťazili nad Kapfenbergom a hlavne v Alpsko-adriatickom pohári uštedrili prvú porážku chorvátskemu Záhrebu. Na oboch víťazstvách mal dôležitý podiel rakúsky reprezentant Jozo Rados a taktiež dôverne známy Christopher Lowe, bývalý hráč Komárna a Banskej Bystrice. Práve rozohrávači boli achilovou pätou rakúskeho celku v prvom dueli, Prievidžania si na nich musia dávať veľký pozor v odvete.

Záverečný test pred stredajším duelom Klosterneuburgu nevyšiel, prehrou 68:84 dovolili Grazu odlepiť sa z posledného miesta. Ani vicemajstrovi sa nedarilo v sobotňajšom zápase, vlastnými chybami prišli o dobre rozohraný zápas proti Leviciam, ktorým podľahli nakoniec 75:81. Kým v Eurovia SBL prišli o prvé miesto v tabuľke, tak po prípadnej stredajšej výhre môžu byť lídrami skupiny B Alpsko-adriatického poháru. "Klosterneuburg je veľmi dobrým tímom. Aj keď sme nad nimi vyhrali vysokým rozdielom, tak nás čaká ťažký zápas. Vyhrali nad Záhrebom, čo dokazuje, že sú náročným súperom. My však máme tiež dobrý tím a ideme do Rakúska ukázať našu najlepšiu hru, ktorá by nám mohla pomôcť k dobrému výsledku," povedal pred duelom Milan Stanojevič. Podľa našich informácií bude možné duel Klosterneuburgu s Prievidzou okrem štatistického prenosu sledovať aj v priamom prenose. O tejto možnosti vás budeme informovať na našom Facebookovom profile.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC