• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nabitý program zápasov pokračuje aj v pondelok, dve dohrávky sa hrajú na hornej Nitre. Šiesta Handlová sa pokúsi priblížiť piatemu Interu Bratislava vo vzájomnom súboji. Prievidza potrebuje bezpodmienečne uspieť proti Spišským Rytierom, ak chce ešte pomýšľať na účasť v tohtoročnom play off.

Niké SBL - 21. kolo (pondelok 7. marca o 18.00 h):

MBK Baník Handlová - Inter Bratislava 

/hrá sa v režime základ/

K zápasu: Handlovčania majú všetko vo svojich rukách, pred šiestym Svitom majú dostatočný náskok, ale na piaty Inter Bratislava už nejaké to víťazstvo strácajú. A práve s celkom z hlavného mesta odohrajú najbližší duel, ktorý môže dať nápovedu, z ktorého miesta pôjdu "baníci" do play off. V prvom rade však Handlová chce zabudnúť na víkendový debakel na Spiši (75:113) a ukončiť trojzápasovú šnúru prehier. "Po dlhej prestávke, počas ktorej prakticky každého hráča nášho tímu zasiahla choroba, sa veľmi ťažko a pomaly rozbiehame. Po doliečení sme zvyšok pauzy využili na poctivý a tvrdý tréning. Musím povedať, že každý z mojich zverencov dával do prípravy absolútne všetko a za tým si stojím. Možno to nie všetci budú kvitovať, no trvám na tom, že na zostávajúcich sedem zápasov dlhodobej časti sme sa svedomite pripravovali. My všetci v tíme si veľmi dobre uvedomujeme, kedy robíme veci zle a napriek tomu, že nám v predošlých zápasoch chýbala kvalita, tak každý jeden hráč má svoj špecifický charakter, no každý jeden z chce bojovať o víťazstvo. Verte, že po prehratých zápasoch, mnohí z hráčov prebdejú celé noci a myšlienkami sú stále na palubovke. Aj na Spiš sme išli s cieľom zvíťaziť, no pod košmi Rytierov sa naplnil najhorší možný scenár. Svoje zaváhanie si uvedomujeme, no v žiadnom prípade nemôžeme z toho robiť tragédiu. Negatívne myslenie by nás mohlo pripraviť v najdôležitejšej fáze dlhodobej časti o mentálnu pohodu, ktorú teraz nesmierne potrebujeme získať späť. V ďalších stretnutiach môžeme byť úspešní iba s pozitívnym myslením. V tomto momente je pre nás najdôležitejšie nastaviť si hlavy na pondelkový duel a urobiť všetko pre to, aby sme doma Inter zdolali. To sa nám môže podariť iba s pozitívnou energiou a vzájomnou podporou. Budeme samozrejme potrebovať aj podporu našich fanúšikov. Ja si za svojim tímom stojím a ručím za to, že na palubovke odovzdávame všetko. A rovnako všetko chceme odovzdať aj v zostávajúcich stretnutiach. Čakajú nás posledné tri domáce zápasy, v ktorých sa musíme zomknúť a cítiť podporu z vonku. Úprimne a zo srdca chcem priaznivcom handlovského basketbalu povedať, že za nepresvedčivé výkony znesiem kritiku, ba dokonca i nadávky na svoju osobu, no opakujem, podpora hráčov zo strany hľadiska je pre nás momentálne nevyhnutná. Bezpodmienečne potrebujeme v pondelok nad Interom, ako aj vo štvrtok nad Prievidzou zvíťaziť. Iba tak si môžeme prinavrátiť dobrú náladu do šatne pred blížiacim sa play off. Vyraďovacie boje už budú o tom, že tak, ako môže tím sklamať, rovnako môže prekvapiť. A verím, že práve my sa ešte o pár pozitívnych prekvapení postaráme," vyjadril sa obšírne kormidelník Handlovej Danilo Rakočevič.

Interisti majú príjemnejšie "starosti", na diaľku môžu v pondelok bojovať o štvrtú priečku, ktorú aktuálne okupujú Spišskí Rytieri. Zverenci trénera Olega Meleščenka predviedli v sobotu jeden z najlepších výkonov v sezóne, čo si odniesla defenzíva Svitu (95:65). Sebavedomie tak "žlto-čiernym" nechýba, aj keď u súperov nemajú zrovna práve najlepšiu bilanciu (3 výhry a 8 prehier). Ak však zahrajú lídri tímu, tak bez šance na hornej Nitre určite nie sú. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Marek Kúkelčík, Ján Kurpaš

Kde sledovať:

08 

Niké SBL - 25. kolo (pondelok 7. marca o 18.00 h):

BC Prievidza - Spišskí Rytieri

/hrá sa v režime základ/

K zápasu: Pred Prievidzou je jednoznačne kľúčový zápas aktuálnej sezóny. Matematika je v tomto smere jednoduchá, prehra znamená definitívnu stratu nádejí na play off a účasť v baráži s tímami z druhej najvyššej súťaže. Triumf by ešte živil nádej na tohtoročnú "vyraďovačku". Recept je jednoduchý, ak sa im podarí hrať tak, ako v prvom polčase s Levicami, tak šanca na úspech existuje. Ak však zopakujú výkon z druhého polčasu, tak z toho bude skôr prehra (57:90). "Náš súper má veľmi dobrý a skúsený tím. My ale vydáme zo seba to najlepšie, aby sme sa mohli doma pred našimi fanúšikmi ukázať najlepším možným spôsobom," vyhlásil pivot Prievidze Haris Čučovič.

Do Niké arény však prídu rozbehnutí Spišskí Rytieri. Úradujúci majster si cez víkend schuti zastrieľal, "obeťou" bola Handlová (113:75). Aj zverenci trénera Štefana Sviteka majú rozhodne o čo hrať, na diaľku bojujú nielen s Interom Bratislava o štvrté miesto, ale stále môžu pomýšľať napríklad aj na tretiu priečku. Každý úspech, respektíve neúspech sa počíta. Prvú variantu by určite v pondelok večer radšej prijali. 

Kto píska: Martin Margala, Marek Turčin, Roman Lamoš

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák, Ladislav Szibilla