• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jeden deň na vydýchnutie a v Niké SBL pokračuje v dohrávkach. Opäť sú na programe dve, opäť môžu významným spôsobom prehovoriť do poradia v tabuľke. Na diaľku sa hrá v tomto prípade o 2. - 5. miesto. K Spišským Rytierom pricestujú Levičania, v Lučenci sa predstaví Inter.

Niké SBL - 21. kolo (streda 9. marca o 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/hrá sa v režime základ/

K zápasu: Ofenzívne motory "Novovešťanov" sa po dlhšej odmlke naplno rozbehli, čo sa ukázalo najmä v predchádzajúcich dvoch zápasoch. V oboch prípadoch Rytieri celkom jasne vyhrali, čo je dôležitá správa pred záverom základnej časti. Ako sme už momentálne viackrát písali, dianie na 2. - 5. mieste môže rozhodnúť každý bod. Spišiaci by určite radi nadviazali na druhý polčas s Prievidzou (86:67), ale proti lídrovi súťaže to nebude pravdepodobne vôbec jednoduché. "V rýchlom slede hráme ďalej a vieme, kto proti nám nastúpi. Suverénny líder tabuľky, ktorý má prvý 'flek' už vo vrecku a môže si dovoliť experimentovať pred play off. Predpokladám, že Levice veľmi umne rozložia minutáž na všetkých 12 hráčov a budú sa snažiť unaviť nás vysokým tempom počas celého zápasu. My sme po dvoch náročných výhrach trochu 'zbití ', no niet sa na čo vyhovárať, ani šetriť. Blíži sa najdôležitejšia časť sezóny, nás čaká ešte urputný boj o čo najlepšie umiestnenie pred 'vyraďovačkou' a tak musíme pristúpiť k zostávajúcim zápasom základnej časti s maximálnym nasadením a energiou. Máme svoj plán, pokúsime sa favorita potrápiť a samozrejme budeme mať v našich hlavách len jediný cieľ - vyhrať. Rozhodne sa však na palubovke, verím, že diváci budú našim povestným šiestym hráčom," prezradil asistent trénera Rytierov Erich Korfanta. 

Patrioti zvládli tiež návrat po reprezentačnej prestávke, aj napriek už istému prvenstvu po základnej časti, idú do zostávajúcich stretnutí naplno. Presvedčiť sa mohla o tom naposledy Prievidza (90:57), pre Levice to bolo piate víťazstvo za sebou. "Žlto-zelení" si môžu bez výraznejšieho stresu skúšať taktické a herné varianty pred blížiacim sa play off, a navyše zapájať aj novú tvár v tíme, Donteho Clarka. "Tešíme sa na ďalší zápas. Po reprezentačnej prestávke sme hladní po stretnutiach a verím, že to bude s energiou a nasadením. Spišská si v poslednom domácom zápase urobila chuť a bude preto najdôležitejšou úlohou zapracovať v obrane, aby sme ju dokázali zastaviť," povedal tréner Levíc Michal Madzin. 

Kto píska: Pavel Fuska, Jakub Izák, Eduard Uhrin

Kde sledovať:

22 

Niké SBL - 24. kolo (streda 9. marca o 18.00 h):

BKM Lučenec - Inter Bratislava

/hrá sa v režime základ/

K zápasu: Lučenec prišiel počas víkendu nielen o svoju víťaznú sériu, ale možno aj o šancu na druhé miesto po základnej časti. Za všetko môže tesná domáca prehra s Komárnom (77:79). Nič ešte nie je stratené, ale osud už nie je výhradne len v ich rukách. Prvoradý bude teraz návrat na víťaznú vlnu a hru, ktorá zdobila "pelikánov" v predchádzajúcich týždňoch a tiež doviedla družtstvo k zisku Slovenského pohára. "Zápas s Komárnom nám jasne ukázal, na ktoré veci sa musíme viac zamerať. Hlavne na koncentráciu pri individuálnej obrane. Toto platí pre každého súpera, špeciálne pre Inter, ktorý bude pre nás veľkou výzvou v bitke o doskok. Máme jasný cieľ a urobíme maximum, aby sme ho splnili. Našim fanúšikom chceme dopriať výkon, aký si zaslúžia," uviedol kouč Lučenca Daniel Sokolovsky.  

Úzka rotácia a nahustený program zápasov? Zatiaľ žiaden problém pre "žlto-čiernych", dokazujú to aj výhry z predošlých dvoch stretnutí. Síce stáli v oboch prípadoch veľa síl, najmä triumf v Handlovej po predĺžení (93:85), ale ten môže byť mimoriadne dôležitý. Už len teoretická šanca totiž môže obrať Inter o 5. priečku. Plne sa tak môžu koncentrovať na to, aby ešte vyskočili v tabuľke vyššie. „Bude to veľmi tvrdý zápas, najmä pre náš fyzický stav. Už sme odohrali tri zápasy za päť dní vo veľmi úzkej zostave. Hráči podali neuveriteľné výkony. Vieme čo od Lučenca očakávať – agresívnu hru jeden na jedného a najlepšiu trojkovú streľbu v lige. Ak ich pribrzdíme v týchto dvoch aspektoch, budeme mať šancu vyhrať," myslí si asistent trénera Interu Edgars Jaunzems. 

Kto píska: Peter Ženiš, Michal Perečinský, Vladimír Karnay

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák, Barbora Klorusová