• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je to jednoduché, Handlová, Inter a Svit hrajú o to, aby sa im podarilo preložiť sezónu minimálne do ďalšieho týždňa. Komárno, Lučenec a Spišskí Rytieri majú v pláne využiť postupový mečbal a zapojiť sa do boja o medaily. Druhé zápasy úvodného kola play off sľubujú v sobotu večer skvelé súboje. K tomu pokračuje cez víkend aj baráž, v akcii budú všetky štyri kluby. 

Niké SBL - 2. zápasy 1. kola play off (sobota 26. marca o 18.00 h):

MBK Baník Handlová - BC Komárno 

/stav série - 0:1/

K zápasu: Nadviazať na výkon na juhu Slovenska a samozrejme, urobiť niečo naviac. Asi tak možno charakterizovať cestu "baníkov" k prípadnému vyrovnaniu série. Handlová odohrala u nováčika solídny zápas, akurát ju trápilo priveľké množstvo strát a tiež nedisciplinovanosť v dôležitých okamihoch zápasu. Jediným otazníkom pred sobotou môže byť zdravotný stav Jordona Talleyho, v druhom polčase nebol jeho pohyb na palubovke ideálny. "Pokiaľ nastúpime sústredení a s rovnakou energiou ako v stredu v Komárne, tak máme šancu uspieť. Musíme ale eliminovať ľahké straty, pretože práve školácke chyby a množstvo stratených lôpt, nás pripravili v prvom zápolení o výhru. Budeme bojovať zo všetkých síl o to, aby sme sa v sobotu nepostavili na palubovku posledný raz," prezradil tréner Handlovej Danilo Rakočevič. 

Komárno zvládlo "krst ohňom" v play off. Aj keď hralo doma, tak to nebol taký výkon, ako predvádzali v základnej časti "diabli". Víťazstvo sa ale počíta a tiež zisk úvodného bodu v tejto sérii. Tento čiastkový úspech môže pomôcť zverencom trénera Zlatka Jovanoviča k tomu, aby z nich opadol tlak a pokúsili sa spečatiť postup do semifinále v najkratšom možnom čase. Je však jasné, že na hornej Nitre ich nečaká nič jednoduché. "Play off je nová súťaž a prvé kolo to iba potvrdilo. Celý zápas sa hralo tvrdo a na hranici možností. V našom poslednom vzájomnom stretnutí nám ukázali, ako dobre vedia hrať. My musíme byť rozumní a hrať s dobrou energiou, iba vtedy môžeme pomýšľať na úspech," myslí si pivot Komárna Michal Dolník. 

Kto píska: Marek Kúkelčík, Anton Šarišský, Martin Margala

Kde sledovať:

DSC 5062 

Iskra Svit - BKM Lučenec

/stav série - 0:1/

K zápasu: Svitu sa nepodarilo druhýkrát po sebe prekvapiť Lučenec a tak v Iskra aréne bude bojovať o to, aby stále mohol pomýšľať na obhajobu bronzu. Vysoká prehra je určite uzatvorená, predsa len, v domácom prostredí majú "medvede" väčšiu hernú istotu, ako je tomu vonku. "Čaká nás druhý zápas play off proti Lučencu. Musíme zo seba vyžmýkať maximum, aj s podporou našich fanúšikov. Určite chceme sériu vrátiť do Lučenca a zabojovať o postup. Príďte nás podporiť v čo najväčšom počte," hlási asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik. 

Lučenec vstúpil do play off tak, ako mal v pláne. Hral s takou pohodou, aká ho zdobila od februára a práve tento faktor mu priniesol prvý bod v sérii. So Svitom sa mu v tejto sezóne darí, čiže oprávnené sebavedomie je na strane hráčov BKM. Ešte je potrebné splniť jeden krok, aby sa sen o prípadnej medaily pretavil do reality. "Pripravujeme sa na najťažší zápas sezóy. Čaká nás náročné prostredie. Náš súper bude extrémne motivovaný a dobre nás pozná. Potrebujeme splniť naše koncepty v útoku a v obrane, spolu s najvyššou mierou disciplíny, aby sme mali šancu uspieť," myslí si tréner Lučenca Daniel Sokolovsky. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Tomáš Doušek

Kde sledovať:

IMG 1405 

Spišskí Rytieri - Inter Bratislava 

/stav série - 1:0/

K zápasu: Rytieri si uchmatli vonku ako jediný tím výhodu na svoju stranu. K tomu im dopomohli najmä navrátilci do zostavy, konkrétne nezastaviteľný Michal Baťka a tiež Marko Stevanovič. Ako však skúsený pivot Spišiakov po zápase prezradil, tak zdravotný stav v tíme stále nie je ideálny. Tromfy má však v rukách úradujúci majster, určite by si vzhľadom na aktuálnu situáciu rád doprial aj pár dní oddychu. "Určite nechceme ešte raz cestovať do Pezinka a túžime ukončiť sériu doma. Verím, že nám pomôžu aj naši skvelí diváci. Určite to nebude ľahké, Inter má kvalitu, ale dáme do toho všetko a verím, že to klapne," povedal asistent trénera Spišských Rytierov Erich Korfanta. 

Interu sa tiež podarilo dať ako-tak zdravotne dokopy, na play off však "obetoval" Timoteja Malovca. Talentovanému reprezentantovi Slovenska umožnil účasť na prestížnom Adidas Next Gen turnaji, kde má možnosť konfrontácie s európskou mládežníckou špičkou. Zverenci trénera Olega Meleščenka predviedli takmer dokonalý a víťazný comeback, napokon ich určite mrzela tesná prehra. Teraz je tak úloha jasná, návrat do Pezinka. "Všetci vieme, v akej situácii sme. Prehrávame 0:1 v sérii, ktorá sa hrá na dve víťazstvá. Ak chceme v sezóne pokračovať, tak musíme vyhrať. Ideme do Spišskej Novej Vsi s tým, že chceme sezónu predĺžiť. Verím, že sa nám zápas podarí začať lepšie, ako prvé stretnutie v tejto sérii a ukážeme našu kvalitu," uviedol manažér tímu Miroslav Páleník. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Ladislav Bartoš

Kde sledovať:

1648117324328 12 

Baráž o účasť v Niké SBL:

BC Prievidza - BKM SPU Nitra (sobota 26. marca o 18.00 h):

Kto píska: Stanislav Mlynarčík, Miroslav Matejčík

Kde sledovať:

 

Academic ŽU Žilina - ŠBK Junior Patrioti Levice "U23" (nedeľa 27. marca o 14.00 h):

Kto píska: Eduard Uhrin, Veronika Obertová

Kde sledovať:

Foto: Matúš Potočár, Daniel Faix, Vladimír Dorňák, Ladislav Szibilla