• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Semifinálové bitky pokračujú druhým dejstvom. Lučenec môže vyťažiť zo získanej výhody, Komárno má ale v pláne vyrovnanie a prinavrátenie toho, čo v nedeľu stratilo. Spišskí Rytieri sa pokúsia prvýkrát v sezóne zdolať Patriotov, Levice však pôjdu nekompromisne za postupovým mečbalom.

Niké SBL - 2. zápasy semifinále (streda 6. apríla):

BKM Lučenec - BC Komárno (16.00 h)

/stav série - 1:0/

K zápasu: Dlhšie voľno sa zatiaľ javí pre basketbalistov Lučenca ako výhoda v tejto sérii. Na Komárno vlietli ako uragán a odmenou bolo prvé tohtosezónne víťazstvo nad týmto súperom. A v lepšej chvíli to ani nemohlo prísť, pretože na svoju stranu získalo dôležitú výhodu, ktorú môže potvrdiť pred domácim publikom. "Pelikáni" naberajú hernú fazónu z Final Four Slovenského pohára, kde veľmi dobre vieme, ako to dopadlo. "S Komárnom sme v tejto sezóne prehrali doma dvakrát. Ak chceme proti nášmu súperovi uspieť, tak musíme hrať ešte s väčšou energiou a disciplínou, ako tomu bolo v nedeľu. Bude to ťažká bitka, ale spoliehame sa na podporu našich skvelých fanúšikov, ktorí nám pomôžu k zisku ďalšieho víťazstva," uviedol tréner Lučenca Daniel Sokolovsky.

"Zbité" Komárno vzdorovalo v úvodnej konfrontácii s Lučencom, ale v druhom polčase sa na nich podpísala chýbajúca energia a vypätie zo série s Handlovou. Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča stratili dosť rýchlo streleckú a hernú pohodu, čoho výsledkom bola 15-bodová prehra a strata výhody domáceho prostredia. Netreba však zabúdať na pozitívnu bilanciu zo základnej časti, čiže víťazný recept v taktických plánoch určite bude prítomný. "Čaká nás náročný zápas proti kvalitnému súperovi. Rozanalyzovali sme si prvé stretnutie a poučili sa z chýb. Vieme, v čom spočívajú naše zbrane a pokúsime sa ich aj použiť, musíme však hrať rozumnejšie a s lepšou energiou. V tejto sezóne sme súpera štyrikrát porazili, tento fakt však musíme potvrdiť aj na ihrisku už v ďalšom zápase," vyhlásil hráč Komárna Vuk Djordjevič. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Kde sledovať:

DSC 2273 

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice (18.00 h)

/stav série - 0:1/

K zápasu: Spišskí Rytieri boli opäť blízko k víťazstvu nad Levicami, koncovka im ale nevyšla podľa svojich predstáv. Teraz sa séria presúva do ich dejiska, kde sa prirodzene cíti úradujúci majster sebavedomejší a hladný po úspechu. Prípadná ďalšia prehra by už mohla byť fatálna, zo stavu 0:2 sa historicky dostala len hŕstka klubov. Prvé dejstvo v tejto sérii ukázalo, že môžeme opäť čakať vyrovnaný basketbal. "Je to jednoduché, prežijeme, alebo zomrieme. Čaká nás mimoriadne ťažký zápas s kvalitným súperom. Verím, že už lepšiu pozvánku si náš fanúšik nemôže želať a že hala bude praskať vo švíkoch. Je čas, aby povestný šiesty hráč pomohol, veľmi jeho prednosti potrebujeme. Musíme zostať na pozitívnej vlne, z prvého zápasu si musíme vziať to dobré a odstrániť veci, ktoré sme dobre nerobili. Vážiť si loptu, v útoku robiť premyslené veci a v obrane ísť až na krv. Verím, že budeme na palubovke pôsobiť ako jeden muž, že budeme vyzerať ako tím, ktorý je partiou dobrých kamarátov a ešte lepších basketbalistov. Každý v tíme má úlohu, každý je dôležitý, dúfam, že lídri budú lídrami a že všetci nechajú na palubovke všetko," uviedol asistent trénera Rytierov Erich Korfanta.

Prestávka od konca základnej časti a vstupu do play off sa na Patriotoch ukázala už v úvodnom zápase. Zviazané ruky, tlak, nepresná muška, to všetko bolo prítomné v ich hre, ale aj tak napokon z toho bolo mimoriadne dôležité víťazstvo. To môže Levičanom mentálne pomôcť už v druhej konfrontácii s úradujúcim majstrom. K tomu si je potrebné pripočítať fakt, že v tejto sezóne majú s týmto súperom bilanciu 5-0. "Už v prvom zápase sme doma videli, že v play off nič zadarmo nedostaneme. O to bude ťažšie vyhrať v Spišskej Novej Vsi, kde budú mať fanúšikovskú podporu. Ale aj tak ideme s cieľom vyhrať, aby sme tam už druhýkrát nemuseli chodiť," prezradil pivot Levíc Boris Bojanovský. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Pavel Fuska, Peter Karniš

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan