Vytlačiť
Kategória: Preview

Sobota už môže priniesť odpovede na to, kto si zahrá o majstrovský titul a kto získa bronz v sezóne 2021/2022 Niké SBL. K finále sú bližšie Levice a Lučenec, Komárno so Spišskými Rytiermi chcú posunúť série do ďalšieho týždňa. Komu sa podarí splniť cieľ?

Niké SBL - 3. zápasy semifinále (sobota 9. arpíla):

BC Komárno - BKM Lučenec (16.00 h)

/stav série - 0:2/

K zápasu: Komárno zatiaľ nenašlo v semifinále úspešný recept na to, aby hralo 40 minút koncentrovaný basketbal. Herné poľavenie v druhom polčase ich aj v stredu stálo šancu na víťazstvo, takže doma budú bojovať o to, aby sa ich už teraz úspešná sezóna predĺžila minimálne o jeden zápas. K tomu bude potrebné zastaviť rozbehnutého súpera a podať taký výkon, ktorý nováčika doviedol k druhému miestu po základnej časti. "Myslím si, že toto je pravdepodobne najdôležitejší zápas tejto sezóny. Musíme bojovať celých 40 minút proti tímu, ktorý hrá v tejto sérii naozaj dobre. Je to o detailoch, aby ste zvíťazili, musíte dobre brániť, hrať jeden na jedného, byť dôsledný v defenzíve a byť úspešný aj v ofenzíve. Musíme si tiež uvedomiť, v prvom aj druhom zápase to boli preteky v skóre, takže ak budeme hrať tímovo a bojovať spolu až do konca, tak si myslím, že budeme môcť pomýšľať na víťazstvo," prezradil rozohrávač Komárna Jorden Duffy. 

Lučenec urobili ďalší krok k tomu, aby si mohol zahrať o double. Bolo by to len druhýkrát v histórii basketbalu v tomto meste, kedy by sa mu takýto počin mohol podariť. V domácom prostredí zvládol pretaviť získanú výhodu vo vedenie 2:0 v sérii. Opäť sa síce nevyhli hluchým pasážam, v druhom polčase ale v správnej chvíli zabrali a koncovku si už mohli postrážiť. Zaujímavosťou je, že v základnej časti s Komárnom ani raz neuspeli, v play off ho dokázali zdolať dvakrát po sebe. "Pripravujeme sa na najťažší zápas sezóny. Vieme, že fanúšikovia Komárna prídu vo veľkom podporiť svoj tím. Bude to pre nás veľká výzva a do stretnutia ideme s tým, že nás čaká ešte väčšia intenzita defenzívy od nášho súpera. Ak budeme disciplinovaní a zostaneme pokope 40 minút, tak máme šancu na úspech," povedal kouč Lučenca Daniel Sokolovsky. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Tomáš Doušek

Kde sledovať:

DSC 0944 

Patrioti Levice - Spišskí Rytieri (18.00 h):

/stav série - 2:0/

K zápasu: Vicemajstra delí už len jeden krok od toho, aby si opäť po roku zahral o trofej pre víťaza. Patrioti majú v tejto sezóne evidentne víťazný recept na Rytierov, dokázali ho zdolať aj v šiestom stretnutí po sebe. Pre zverencov trénera Michala Madzina to bol o to cennejší úspech, že ho dokázal aj bez svojho kapitána Šimona Krajčoviča a tiež Viktora Juríčka. Status oboch hráčov pred sobotňajším stretnutím je otázny. Tromfy sú v rukách Levičanov, ale ako sa hovorí, posledný krok býva najťažší. "Čaká nás zápas, ktorý môže rozhodnúť o konci celej série a my to určite chceme využiť. Po ťažkom dueli v Spisskej Novej Vsi sa musíme ešte viac skoncentrovať a verím, že pred plnou domácou halou urobíme posledný krok smerom do finále," vyjadril sa krídelník Levíc David Abrhám. 

Úradujúci majster sa zatiaľ v semifinále ofenzívne trápi, priemerne dáva len 61 bodov, čo len vo výnimočných prípadoch stačí na víťazstvo v Niké SBL. Spišskí Rytieri nehrajú pri tom zlý basketbal, ale v oboch prípadoch im vždy chýbalo niečo, čo by zápasy s Levicami doviedlo do víťazného konca. Aj keď hrajú o všetko, do Levíc môžu cestovať bez tlaku. To im totiž môže rozviazať ruky a udržať nádej na obhajobu titulu.

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Pavel Fuska

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan