• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Stredajšie štvrté semifinálové zápasy prinášajú toľko otázok. Ako ustojí Lučenec domáci tlak? Vyťaží z neho Komárno? Vynútia si Spišskí Rytieri ešte jednu cestu do Levíc? Dočkajú sa Patrioti "sladkej pomsty" na východe? Jedno je isté, čakajú nás mimoriadne zaujímavé boje o finále.

Niké SBL - 4. zápasy semifinále (streda 13. apríla o 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/stav série - 1:2/

K zápasu: Spišiaci našli v tejto sezóne konečne víťazný recept na Patriotov a odvrátili predčasný koniec sezóny. Tretí semifinálový zápas sa niesol v znamení vyhrotených emócií, ktoré dali zaspomínať na minuloročné finále. Úradujúci majster ešte nemá nič vyhraté, ale minimálne po mentálnej stránke si výrazne pomohol. V domácom prostredí si prirodzene verí na to, aby si vynútil rozhodujúci duel v boji o miesto vo finále. Bude však potrebné zopakovať to, čo ich doviedlo k úspechu v sobotu. "Ako som už raz povedal, play off je časom fráz. Bojovať, drieť, potiť krv, to všetko musíme urobiť, aby sme odvrátili ďalší levický mečbal. Páčilo sa mi, ako koncentrovane a umne sme hrali v Leviciach, pevne verím, že toto všetko prenesieme aj na našu palubovku a vynútime si magický zápas číslo 5. Čakám plnú halu, fanúšika a jeho povzbudzovanie potrebujeme ako soľ. Hráme ligové semifinále, hráme so suverénom základnej časti vyrovnané zápasy, lepšiu pozvánku si už naši fanúšikovia nemôžu priať. Takže hlavy hore, rozum do hrsti, basketbalové umenie na palubovku a ideme na to," vyhlásil asistent trénera Rytierov Erich Korfanta. 

Absencia dvojice Šimon Krajčovič a Viktor Juríček sa v sobotu prejavila na hre Levíc. Chýbajúce sebavedomie a určitý pokoj v hre, priniesol po dlhom období domácu prehru. Či toto duo bude hrať v stredu, to je v tejto chvíli otázne. Tromfy sú stále v rukách víťaza základnej časti, ktorý môže dokončiť svoju prácu na východe Slovenska a "pomstiť" za neúspech vo finále v predchádzajúcej sezóne. Samozrejme, všetko sa bude odvíjať od toho, akej partie sa diváci v štvrtej kapitole tejto rivality dočkajú. "Všetky predchádzajúce zápasy sa niesli v duchu boja o každý bod a každý kus palubovky, rovnaké stretnutie očakávam aj v stredu. Musíme sa dobre pripraviť a koncentrovať na každú minútu, aby sme mohli pomýšľať na výhru a ukončenie série," uviedol rozohrávač Patriotov Eduard Kotásek. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Peter Karniš

Kde sledovať:

DSC 3298 

BKM Lučenec - BC Komárno

/stav série - 2:1/

K zápasu: Lučenec mal všetko vo svojich rukách, sériu mohol ukončiť v najkratšom možnom čase, ale záverečný útok v Komárne nezvládol podľa svojich predstáv. Dianie sa tak presúva do športovej haly ARENA, kde sa pokúsia "pelikáni" spečatiť postup do finále. Ľahké to mať určite nebudú, čo ukázal doterajší priebeh v tejto sérii. Kľúčom bude vyvarovanie sa hluchých pasáži a úspešne potlačenie náporu súpera. "Nášmu súperovi sme vďační za to, že nám pripomenul, že ak nehráme s dostatočnou intenzitou a fyzickosťou, tak dokážeme ľahko prehrať. Po detailnom rozbore predchádzajúceho zápasu, máme jasno v tom, čo musíme zlepšiť, ak chceme uspieť doma pred našimi skvelými fanúšikmi. Tešíme sa z toho, že môžeme napraviť naše chyby pred plnou halou a v skvelej atmosfére," vyjadril sa kormidelník Lučenca Daniel Sokolovsky. 

Komárno zvládlo posledné sekundy pred domácim publikom a úspešná nováčikovská sezóna sa predĺžila minimálne o ďalší duel. Teraz musí ale urobiť ďalší krok, ak ešte nechce ukončiť svoju spanilú jazdu. S Lučencom dokážu hrať vyrovnanú partiu, o šancu na úspech ich v prvých dvoch zápasoch obrali strelecky hluché pasáže. Dočkáme sa aj v štvrtom semifinálovom stretnutí ofenzívnej prestrelky? Všetky predpoklady na to táto séria má. "Čaká nás mimoriadne náročný zápas, môže to byť naše záverečné vystúpenie v tejto sezóne. Odovzdáme na ihrisku všetko, aby sme si vynútili rozhodujúci zápas v Komárne. Vieme, čo máme od súpera očakávať, opäť rozhodne nasadenie a energia vložená do zápasu," myslí si krídelník Komárna Luka Gašič. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Anton Šarišský

Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz, Lukáš Droppan