• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je tu možno kľúčový zápas finálovej série. Lučenec potrebuje zabudnúť na nezdar z predchádzajúceho stretnutia a doma vyrovnať stav série. Levice majú naproti tomu šancu na majstrovský mečbal, ak dokážu ako prvý tím v tejto sérii nájsť víťazný recept mimo domáceho prostredia. 

Niké SBL - 4. zápas finále (streda 4. mája o 18.00 h):

BKM Lučenec - Patrioti Levice

/stav série - 1:2/

K zápasu: Absencia lučeneckého rozohrávača Desure Buieho mala významný dopad na hru "pelikánov". Bez jeho produkcie a dirigentských schopností nemali zverenci trénera Daniela Sokolovskeho výraznejší nárok na to, aby mohli pomýšľať na víťazstvo. Ako však ukázal aj prvý finálový zápas, tak doma dokážu rázne odpovedať na predošlý nezdar. "Našim cieľom je odpovedať, ako tomu bolo v druhom finálovom zápase. Levice budú robiť všetko pre to, aby nás zastavili. Pracujeme na tom, aby sa Buie vrátil do zostavy. Najväčším problémom nie je energia alebo snaha v obrane, ale exekúcia jednoduchých vecí na oboch stranách palubovky. Basketbal je samozrejme o tom, kto dá viac striel. My ich musíme dať viac, respektíve zastaviť Levice od toho, aby svoje pokusy premieňali," pomenoval jasne dôležitosť stredajšieho duelu tréner Daniel Sokolovsky. Ak by náhodou MVP základnej časti nehral, tak zodpovednosť musia zobrať do rúk ostatní hráči na súpiske BKM. V hre je totiž veľa. "Treba odpovedať výhrou. Musíme robiť to, čo sme realizovali v druhom zápase. Verím, že to nebude dramatickejšie a dobre to dopadne v náš prospech. Je potrebné si postrážiť doskok a nestrácať toľko loptu. Potom to pôjde," myslí si krídelník Juraj Láštic. 

Levice zaznamenali v doterajšom priebehu finálovej série najjednoznačnejšie víťazstvo (o 36 bodov), vďaka čomu môžu opäť s väčším pokojom cestovať k svojmu súperovi. Výhoda je na ich strane, teraz by ju radi potvrdili a získali majstrovský mečbal. K tomu je však potrebný koncentrovaný výkon, ako tomu bolo v nedeľu doma. "Zápas určite ovplyvní, či bude alebo nebude hrať Buie. Na druhej strane, musíme pozerať na seba. Vieme, že tam ideme do veľkej atmosféry. Presne vieme, ako to tam pred týždňom vyzeralo. Verím, že budeme lepšie pripravení. Zatiaľ bol každý zápas iný. Musíme byť pripravení na to, že aj toto stretnutie bude iné a byť koncentrovaní na to, čo chceme urobiť," prezradil kouč Patriotov Michal Madzin. V zostave mu dlhšiu dobu absentuje dvojica Eduard Kotásek a Viktor Juríček, ostatní spoluhráči ich ale dokážu plnohodnotne zastúpiť. Dve víťazstvá delia Levičanov od vytúženej trofeje pre víťaza, je však viac ako jasné, že ani jeden z týchto krokov nebude jednoduchý. "Bude to boj a bitka o každú loptu, centimeter palubovky. Musíme hrať tvrdo a fyzicky, nesmieme nikomu z Lučenca nič dovoliť. Treba hrať našu hru," vyhlásil krídelník Samuel Volárik. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Tomáš Doušek 

Kde sledovať:

Foto: Branislav Gúgľava