Vytlačiť
Kategória: Preview

Čaká nás posledné kolo prvej časti Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. 9. kolo máme rozdelené do dvoch dní, keď sa prvé tri zápasy odohrajú v riadnom termíne, v sobotu 1. novembra, a zvyšné dva v nedeľnej dohrávke, 2. novembra.

BK Iskra Svit – BK Levickí Patrioti

Iskra aréna, sobota 1.11. od 18:00.

Svit vstupuje do sobotňajšieho zápasu s Levicami po 11-bodovej prehre v Komárne. Tá však ich postavenie v tabuľke nezasiahla, a „podtatranci“ sa aj naďalej udržiavajú v jej hornej polovičke. Hneď za nimi sa však nachádza ich sobotňajší súper, Levice, ktoré ale majú odohraný o jeden zápas menej. Ešte do stredy patrili Levice k tým pár tímom, ktoré si udržiavali domácu neporaziteľnosť, no s Interom Bratislava prišla do metropoly Tekova aj prvá domáca prehra. „Stredajšiu vysokú prehru doma proti Interu sme už nejako rozdýchali. Sústredíme sa na ťažký duel vo Svite, ktorý nás čaká. Hoci zápasy bežia jeden za druhým, našli sme si čas aj na regeneráciu a tiež na nacvičenie herných situácií, ktoré by sme chceli využiť v zápase vo Svite. Čaká nás kvalitný súper a len stopercentný výkon a nasadenie môžu priniesť dobrý výsledok,“ hovorí manažér Levických Patriotov, Ladislav Garaj.

BC Prividza – MBK Rieker COM-therm Komárno

Niké aréna, sobota 1.11. od 18:00.

Niké arénu čaká v sobotu súboj dvoch favorizovaných tímov tohto ročníka. Prievidza od začiatku súťaže predvádza výborné výkony, až na dve zakopnutia, v Leviciach a v Handlovej. Okrem týchto dvoch prehier si zatiaľ poradila s každým svojím súperom. Komárno bolo zase do 7. kola jediným tímom bez prehry. Ich prvým premožiteľom sa stali basketbalisti Interu Bratislava, s ktorými sú na tom Komárňania bodovo rovnako, s jedinou prehrou a siedmymi víťazstvami. V Prievidzi môžeme teda zajtra, okrem výbornej diváckej kulisy, očakávať aj kvalitný basketbal. „Bude to ďalší ťažký zápas po zápasoch, ktoré boli povinnými. Ideme si rozanalyzovať súpera a pripravíme sa zodpovedne na to, aby sme spravili ďalší krôčik k tomu, aby sme boli v tej hornej časti tabuľky. Keď budeme hrať s energiou a s chuťou, koncentrovane 40 minút, tak si myslím, že s podporou domácich divákov ten zápas zvládneme,“ konštatuje hráč BC Prievidza, Braňo Brliť.   

MBK Handlová – MBK SPU Nitra

ŠH Handlová, sobota 1.11. od 18:00.

Handlovčania v stredu odchádzali z Bratislavy zo sklamaním a sklonenými hlavami, keď hráčom Karlovky „darovali“ ich prvé domáce víťazstvo. Zápas, ktorý bol od prvej minúty vyrovnaný, „baníci“ nezvládli a nováčikovi nakoniec podľahli až o osem bodov. „Po zahanbujúcej prehre na Karlovke sa v prvom rade musíme dobre pripraviť na ďalší zápas. teraz nás čakajú prijateľní súperi, Nitra a Spišská Nová Ves pred domácim publikom a v týchto zápasoch nemôžeme zaváhať,“ povedal športový riaditeľ MBK Handlová, Ivan Kartáč. V sobotu čaká Handlovčanov teda domáci zápas s Nitrou, ktorá je aj naďalej bez víťazstva. To prvé mala však na dosah už v uplynulom kole, v ktorom doma hostila basketbalistov Banskej Bystrice. Po vyrovnanom stretnutí sa však z víťazstva neradovali zverenci Ľubomíra Urbana, ale Martina Blaha.

BK Inter Incheba Bratislava – VŠEMvs Karlovka Bratislava

Hant aréna, nedeľa 2.11. od 18:00.

V nedeľňajšej dohrávke 9. kola nás čaká prvé bratislavské derby, v ktorom majstrovský Inter Bratislava privíta nováčika ligy, Karlovku Bratislava. Favoritom  tohto zápasu je určite domáci Inter, ktorý v priebehu ôsmych kôl zaváhal iba raz, a to v Prividzi. Zvyšných sedem zápasov bolo pre „interistov“ víťazných. Karlovka má na svojom konte zatiaľ iba dve víťazstvá. Z prvého zápasu, keď zverenci reprezentačného trénera Milana Černického zvíťazili v Nitre, a z posledného, keď si svoje vytúžené, prvé domáce víťazstvo vybojovali nad Handlovou. Ako sa však hovorí, derby nemá nikdy favorita a aj Karlovka môže majstra potrápiť. „Viacero hráčov Karlovky v minulosti pôsobilo v Interi. Preto nejde o žiadny bežný zápas. Som veľmi rád, že po dlhých rokoch má Bratislava dvojnásobné zastúpenie v lige a sám som zvedavý, ako bude vyzerať prvé mestské derby po toľkých rokoch,“ hovorí o nedeľňajšom zápase manažér Interu Bratislava, Michal Ondruš.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – ŠKP Banská Bystrica

ŠH, nedeľa 2.11. od 18:00.

Druhým zápasom 9. kola, ktorý sa odohrá až v nedeľu, je duel medzi Spišskou Novou Vsou a Banskou Bystricou, a pôvodne sa mal odohrať na Štiavničkách. Oba tímy sú na tom približne rovnako, čo sa týka tabuľkového postavenia. Obidvom sa podarilo zvíťaziť len v dvoch zápasoch, no Banskobystričania majú odohratý o jeden zápas menej, keď ich duel druhého kola s Levicami čaká až v decembri. O svoju tretiu výhru budú určite bojovať ako hráči Spišskej Novej Vsi, tak aj Banskej Bystrice. Proti zverencom Ivana Kurillu si v nedeľu zahrá aj Louis Craft, ktorý ešte pred týždňom hral pod jeho vedením. Svoju premiéru v banskobystrickom drese absolvoval v stredajšom kole, v ktorom Banskobystričania zvíťazili v Nitre o štyri body. 

 

foto: Martin Šopinec