• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nielen medzinárodné súťaže, ale v stredu sa hrá aj naša najvyššia súťaž. V rámci 10. kola má Inter Bratislava šancu na 6. víťazstvo za sebou, v Prievidzi ho rozhodne nečaká nič jednoduché. O dôležité body sa hrá na konci tabuľky, Handlová si zmeria sily s Lučencom. Pod Tatrami je na programe tradičné derby Spišiakov so Svitom. 

Niké SBL 2022/2023 - 10. kolo (streda 30. novembra o 18.00 h):

MBK Baník Handlová - BKM Lučenec 

K zápasu: "Baníci" sa dušovali nadviazať na zlepšené výkony, ale pod trénerom Tonim Radičom zaznamenali prvý neúspech, pod Tatrami tvrdo narazili na Svit (68:97). "Po zápase vo Svite je ťažké niečo hovoriť. Pred domácim stretnutím proti Lučencu musíme zmeniť individuálny prístup a ukázať väčšiu túžbu po víťazstve. Lučenec je kvalitný tím, preto je nutné pozdvihnúť náš všeobecný herný prejav na vyššiu úroveň. Verím, že sa nám tieto predzápasové ciele podarí na palubovke naplniť," okomentoval kouč Handlovej. V hre je totiž to, kto sa priblíži hornej polovici tabuľky a kto zostane v dolných poschodiach. "Po neuspokojivom výkone a vysokej prehre vo Svite, nás čaká pokus o reparát. Chceme sa vrátiť na víťaznú vlnu a do kolónky výhier si pripísať štvrté víťazstvo. Verím, že sme sa všetci zo sobotného duelu ponaučili a doma budeme úplne iný tím. Lučenec je veľmi ťažký súper, preto nesmieme poľaviť v žiadnej hernej činnosti. Kľúčovými budú najmä tvrdá obrana a doskok," myslí si rozohrávač Deleon Brown. 

Vicemajstrovský Lučenec pokračuje zatiaľ v nevyrovnanosti a celkovom výsledkovom trápení. Domáca prehra s Prievidzou (61:64) zosunula "pelikánov" na posledné miesto Niké SBL. To rozhodne nie je pozícia, ktorú by klub po najúspešnejšej sezóne v histórii očakával. Ako poznamenal tréner Nenad Miloševič, družstvo ešte potrebuje pod vplyvom zmien mnoho času. Dobrou správou aspoň je, že sa do zostavy vrátila dlhodobejšie absentujúca dvojica Ján Zorvan a Lukáš Bolek.  

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Jakub Izák, Richard Sirocký
Kde sledovať:

DSC 16 

BC Prievidza - Inter Bratislava 

K zápasu: Prievidžania majú za sebou úspešnú sobotu, ukončenie série prehier a konečne potrebné víťazstvo u súpera. To všetko sa udialo u vicemajstra, z Lučenca si odnášali triumf o 3 body - 64:61. Vďaka tomuto všetkému sa im zároveň podarilo dostať na vyššiu priečku v tabuľke a doma majú ďalšiu možnosť stúpať smerom nahor. K tomu ich poženie aj početné publikum a najmä stále čerstvá posila Kevin Anderson: "Kľúčom bude, aby sme zostali sústredení a koncentrovaní celých 40 minút. Musíme si udržať sebavedomie, aj keď všetko nebude vychádzať v náš prospech, rovnako nám pomôže aj agresivita v obrane, čo zvýši naše šance na víťazstvo."

"Žlto-čierni" si vo veľkej miere užívajú aktuálnu eufóriu, ktorej vrcholom bol víkendový duel. Opäť raz zaplnená hala Vietnamská zostala miestom, kde v tejto sezóne ešte nik z hostí nevyhral. S prázdnou tentoraz zostali úradujúci majster z Levíc (75:70), aj vďaka Marekovi Kozlíkovi, ktorý v prvom domácom stretnutí strelecky exceloval. Inter bude minimálne do najbližšej soboty lídrom Niké SBL a svoju víťaznú fazónu by rád rozšíril aj o triumf na hornej Nitre. Viac sa očakáva zapojenie novej posily, Jacka Hemphilla. "Čaká nás veľmi ťažký zápas. Prievidza, podľa mňa, má možno jednu z najlepších obrán v lige, čo už ukázala. My tam cestujeme ako lídri a každý súper nás teraz bude brať serióznejšie, lebo niektorí nás najprv možno aj troška podceňovali. Teraz už nebudú. My musíme hrať to, čo hráme, byť agresívni a spraviť všetko, čo tréner bude od nás žiadať. V takom prípade máme šancu na víťazstvo," myslí si rozohrávač Goran Bulatovič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Martin Margala, Tomáš Doušek, Róbert Cibulka
Kde sledovať:

DSC 30 

Spišskí Rytieri - Iskra Svit

K zápasu: Spišiakom sa podarilo vyriešiť väčšinu zdravotných starostí a najmä oddeliť top trojku od ostatných. To všetko im "prihral" úspech na palubovke Komárna (80:70), keď ešte pred poslednou štvrtinou prehrávali o 10 bodov, ale napokon záverečnú 10-minútovku vyhrali o 20 bodov. Psychologicky mimoriadne dôležité víťazstvo, na ktoré plánujú nadviazať v tradičnom východniarskom derby. "To, že derby nemá favorita, je síce fráza, ale tá sa už mnohokrát potvrdila. Čaká nás mimoriadne ťažké stretnutie so súperom, ktorý je zápas od zápasu lepší. Svit urobil výrazný progres, no ja pevne verím, že aj naša forma a herná fazóna, ktorú v ostatnom čase máme, dopomôže k tomu, aby sme na konci dňa mohli byť spokojní," vyhlásil asistent trénera Erich Korfanta. 

Svit mal síce najdlhšie voľno v rámci ligy, ale o to vo väčšom štýle sa vrátil do zápasového kolotoča. Doma rozdielom triedy prevýšil Handlovú (97:68), významnú minutáž dostali vlastní odchovanci a solídny sebut má za sebou aj najnovšia posila "medveďov" T.J. Atwood. Iskra poskočila už na štvrté miesto a svoj progres by rada potvrdila aj v tradičnom derby. "V našom najbližšom zápase, budeme musieť začať od začiatku agresívne v obrane a na tom bude založené celé stretnutie. Nemali sme veľa času na prípravu, no verím, že v Spišskej Novej Vsi budeme úspešní," uviedol pivot Dávid Harabin. 

Delegácia rozhodcov:
  • Anton Šarišský, Peter Karniš, Lukáš Životský
Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák, Daniel Faix