• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víkendový basketbalový program sa zakončí na juhu Slovenska, kde sa uskutoční duel Komárna s Interom Bratislava. Pomôžu "diablom" návraty potrestaných alebo sa podarí "žlto-čiernym" vymaniť z menšej krízy?

Niké SBL 2022/2023 - 13. kolo (nedeľa 11. decembra, 18.30 h):

BC Komárno - Inter Bratislava

K zápasu: Komárno ide do nesmierneho dôležitého zápasu v plnej sile. To znamená nielen s novou posilou, Shaneom Gatlingom, ale aj trénerom Zlatkom Jovanovičom a Lukom Gašičom. Obaja si mali ešte odpykávať polovicu trestu za incident zo stretnutia proti Prievidzi, ale napokon Hracia komisia SBL rozhodla o odpustení trestu po zaplatení finančnej kompenzácie. Komárnu sa výsledkovo zatiaľ nedarí podľa predstáv, v Lučenci ale dokázal pomýšľať na víťazstvo, avšak napokon prehral po predĺžení (89:94). V domácom prostredí pozbieral všetky doterajšie víťazstvá v tejto sezóne a svoju zbierku by rád v nedeľu rozšíril. "Čaká nás tažký zápas, Inter od začiatku sezóny ukazuje kvalitu a právom sú na popredných priečkach. U nich sme prehrali, tak im máme čo vracať. Myslím si, že ak budeme hrať zodpovedne a celý zápas s dobrou energiou, máme šancu na úspech," myslí si Michal Dolník. 

V prípade bratislavského klubu sa pokojne môže stať, že sa po víkende sa prepadne z prvého na tretie miesto. To však družstvo trénera Danila Rakočeviča nechce dopustiť, najmä po dvoch prehrách v rade, ktoré má aktuálne na konte. Neúspechy s Lučencom a naposledy v Handlovej (79:86) vyviedli tím z nástupenej cesty, v Komárne sa pokúsia o návrat k tomu, čo ich zdobilo v doterajšom priebehu sezóny. Kouč Interu si však uvedomuje, že jednoduché to nebude: "Čaká nás možno najťažší zápas v doterajšom priebehu sezóny, keď sme sa ocitli v určitej kríze a Komárno určite potrebuje výhru. Bude robiť všetko, odovzdá maximum, aby doma vyhralo. My musíme pochopiť jednu vec: nezaoberať sa tým, či je reálne alebo nie je reálne, že sme tam, kde sme, lebo mužstvo, ktoré je momentálne lídrom Niké SBL nesmie vyzerať tak, ako sme my vyzerali v Handlovej. Takto nesmieme vyzerať! Už zápas doma s Lučencom bol výbuchom, ale náš výkon v Handlovej bol menšou katastrofou. Očakávam, že konečne ukážeme správnu reakciu a odohráme dobrý zápas po celých štyridsať minút. Nech vyhrá lepší."

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Veronika Obertová, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák