• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Všetko je raz prvýkrát, Niké SBL má pred sebou premiérový silvestrovský zápas. Pred televíznymi kamerami zakončia basketbalový rok 2022 hráči Prievidze a Lučenca. 

Niké SBL 2022/2023 - 16. kolo (sobota 31. decembra, 15.00 h):

BC Prievidza - BKM Lučenec

K zápasu: Dobrou správou pre fanúšikov BC medzi sviatkami bolo, že tradičné banícke derby konečne v tejto sezóne dopadlo víťazne pre Prievidzu (79:70). Zverenci trénera Krunoslava Krajnoviča sa po dlhšom čase odpichli od posledného miesta v tabuľke, ale vyhraté ešte nemajú. Prehra na Silvestra ich tam môže vrátiť (horšie vzájomné zápasy), ale triumf by znamenal zisk dôležitého náskoku na svojho regionálneho rivala. Pre Prievidzu to nebol najlepší rok z pohľadu dosiahnutých výsledkov, ale radi by za ním dali aspoň pozitívnu bodku. „Určite to nebude ľahký zápas z viacerých dôvodov. Myslím, že aj my, aj oni, sú úplne iné družstvá oproti tomu poslednému vzájomnému zápasu, ktorý sme v Lučenci vyhrali. Jeden z dôvodov, prečo to nebude ľahké ani pre jednu a ani pre druhú stranu je, že sa to hrá v netradičnom termíne o tretej poobede, keď sú zvyčajne organizmy hráčov v pokojovom režime medzi dvoma tréningami. Teraz budeme hrať zápas po veľmi náročných stredajších dueloch, ktoré sme mali my, ale aj oni. Obe mužstvá sú víťazne naladené po týchto zápasoch a ja tak očakávam jeden zaujímavý zápas. Od posledného vzájomného stretnutia sme vymenili káder, no im tento týždeň prišla nová posila Taren Sullivan, ktorý proti nám prvýkrát nastúpi. Určite očakávam veľmi ťažký, náročný zápas a verím, že atmosféra v hale bude dobrá, aspoň približne taká, aká bola v stredu, že príde veľký počet divákov, a podporia nás," uviedol tréner Krunoslav Krajnovič. 

Víťazne by radi ukončili rok 2022 aj hráči Lučenca, pre klub to boli najúspešnejšie mesiace od príchodu do najvyššej súťaže. "Pelikáni" majú tiež o motiváciu postarané, za istých okolností (výhra BKM a zaváhanie Interu) by ich vynieslo v tabuľke na tretiu pozíciu. Po sviatkoch potešili svojich priaznivcov, keď pred solídne zaplneným publikom opäť zdolali majstra z Levíc (84:81). Potvrdia to aj na Silvestra? "Cestujeme do Prievidze, kde nás čaká náročný zápas. Nepodarilo sa nám s nimi túto sezónu ešte vyhrať, preto sa to budeme snažiť zmeniť. Pripravili sme sa najlepšie ako sa dalo a preto verím, že keď vydá každý z nás maximum a budeme robiť veci, na ktorých sme sa dohodli, tak prinesieme domov výhru," povedal Lukáš Bolek. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Martina Fanfara
Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla