• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Baskebalový rok 2023 sa otvára dohrávkou 16. kola, ktorú obstarajú hráči Spišských Rytierov a Komárna. Získajú domáci štvrté víťazstvo alebo sa hostia posunú v tabuľke smerom nahor?

Niké SBL 2022/2023 - 16. kolo (streda 4. januára, 17.00 h):

Spišskí Rytieri - BC Komárno

K zápasu: "Novovešťania" zakončili predošlý kalendárny rok ideálne, po veľkom obrate si zobrali oba body z hlavného mesta (91:88) a poistili si status lídra Niké SBL. Na začiatku nového roka sa však vedenie a fanúšikovia dozvedeli, že Isaiah Washington odchádza za finančne lukratívnejšou ponukou z nemeckého Frankfurtu. Konkrétne by sa mal upísať účastníkovi najvyššej súťaže, Fraportu Skyliners. Lautara Lopeza tak čaká náročná úloha, nahradiť jedného z lídrov tímu a Peak hráča mesiaca december. Domáci zápas nič nemení na tom, že Spišiaci chcú získať štvrtú výhru v rade a upevniť si prvenstvo v tabuľke. "Úplne základnou otázkou je, ako bude vyzerať naša hra bez Washingtona. Musíme si povedať pravdu, odišlo nám v priemere 20 bodov a 6 asistencií a hlavne hráč, ktorý nám sám vyhral nejeden zápas. Vedel to v ťažkých koncovkach jednoducho typicky, americky, sebavedomo, vziať na seba a aj tieto vlastnosti z neho urobili pre našu ligu neudržateľného hráča. Lopez je úplne iný typ rozohrávača, hrá viac timovo, má rád rýchlu rozohrávku, hľadá prihrávkami spoluhráčov. Je isté, že chalani budú mať v útoku viac lôpt, sám som zvedavý, ako si s tým poradíme. Každopádne, začína v našom tíme nový príbeh a ja sa naň teším. Samozrejme, že ideme potvrdiť úlohu lídra tabuľky, chceme byť úspešní, no čaká nás ťažký súper a už vyššie spomenuté záležitosti. Veríme však v samých seba a dúfam, že chlapci ukážu bojovnosť, spišské srdiečko i kus basketbalového umenia. Myslím, že príležitosti budú na to mať požehnane," uviedol asistent trénera Erich Korfanta.

Hráči Komárna neskončili rok 2022 tak, ako by si predstavovali. V domácom prostredí stratili cenné body so Svitom (64:69). K tomu všetkému sa skončil kontrakt Dušana Vicentiča, ale na druhej strane, dlhšie voľno umožnilo lepšie začleniť do družstva Vuka Djordjeviča. Bodové rozdiely na 3. - 6. mieste sú nejako výrazné, takže "diabli" hrajú na Spiši aj o to, aby sa posunuli tabuľkovo vyššie. Či sa im to podarí, ukáže samotný zápas. "Spišská je jeden z top tímov ligy. Musíme sa sústrediť aj na naše výkony v lige, preto sme sa na tento zápas dôkladne pripravovali a ideme do zápasu odhodlaní. Vieme, že to nebude jednoduché, no pokúsime sa zabojovať o víťazstvo," vyjadril sa Miljan Markovič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Tomáš Kiss
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan