Vytlačiť
Kategória: Preview

Nielen v Slovenskom pohári, ale aj v dohrávke 8. kola Niké SBL sa stretnú tímy, ktorý len prednedávnom zviedli boj o víťazstvo. Komárno v tomto prípade cestuje do Svitu.

Niké SBL 2022/2023 - 8. kolo (streda 11. januára, 18.00 h):

Iskra Svit - BC Komárno

K zápasu: Svit sa s Komárnom mal pôvodne stretnúť ešte v polovici novembra, vtedy však v hosťujúcom tábore šarapatila maródka. Keďže ide o dohrávku, tak podľa Hracej komisie SBA, musia družstvá nastúpiť s tými hráčmi, ktorí boli vtedy na súpiske. "Medvede" tak nebudú počítať veľké straty, výnimkou je Saša Avramovič. Čo sa týka výsledkov, tak Iskra by sa rada vrátila na víťaznú vlnu, v podtatranskom derby jej to so Spišskými Rytiermi nevyšlo (78:92). 

U Komárna je situácia komplikovanejšia, pod Tatrami sa nepredstaví trojica Vuk Djordjevič, Shane Gatling a Miljan Markovič, práve na základe rozhodnutia Hracej komisie SBA. Zahraničné trio sa totiž pripojilo k "diablom" až v neskoršom období, ako bol pôvodný termín tohto zápasu (19. novembra). Komárno tiež v lige počas víkendu neuspelo, v derby nestačilo na Levice (78:88). So svojim súperom v lige má navyše nevybavené účty, na konci decembra sa Svitu podarilo na juhu Slovensku zvíťaziť (69:64). "Do Svitu cestujeme v oklieštenej zostave, ale nič to nemení na tom, že máme jasný cieľ, a to vyhrať. Zlepšujeme našu hru od zápasu k zápasu a je čas, aby sme sa vrátili na víťaznú vlnu. Očakávam fyzický basketbal a 40-minútový boj. Verím, že na konci zápasu sa budeme tešiť my," prezradil Samuel Volárik. 

Delegácia rozhodcov:
Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz