• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Program 21. kola Niké SBL sa otvára netradične už v piatok a to hneď dvojzápasom. Levice a Prievidza si okrem ligového súboja zahrajú aj o miesto na Final Four Slovenského pohára. Kto si pripíše úspech s dvojnásobnou hodnotou?

Niké SBL 2022/2023 - 21. kolo a štvrťfinále Slovenského pohára (piatok 27. januára, 19.00 h):

Patrioti Levice - BC Prievidza

K zápasu: "Žlto-zelení" majú doslova len niekoľko hodín na to, aby sa preladili z európskeho diania opäť na ligové. Na stredajší večer by najradšej zabudli, od fínskeho Karhu dostali v Európskom pohári FIBA tvrdú lekciu, keď po vynikajúcom prvom polčase, prehrali s týmto tímom o 31 bodov (55:86). "Nemáme veľa času na rozmýšľanie, treba na toto zabudnúť. Je to pre nás aj určitý budíček, pretože stretnutie s Prievidzou je dôležité. Chceme vyhrať a postúpiť do Final Four Slovenského pohára, to je náš cieľ," vravel po tomto stretnutí Ben Kovac. V hre je najmä miestenka na Final Four Slovenského pohára, čo zvyšuje dôležitosť tohto duelu. Jedným z kľúčových faktorov tak bude energia a možnosti trénera Michala Madzina pri zapojení hráčov. Do hry by sa teoreticky mohol zapojiť niekto z dua Draško Kneževič a Boris Bojanovský, otáznik je nad Davidom Abrhámom, ktorý stredajší zápas nedohral. "Mali sme jeden deň na to, aby sme sa pozbierali. Urobíme všetko, aby sa to podarilo. Čaká nás Prievidza, vieme o čo ide v tomto zápase. Je to dvojstretnutie, zároveň je to totiž štvrťfinále Slovenského pohára. Času na prípravu je extrémne málo, je teda na nás, aby sme sa vzchopili do takej miery, že opäť budeme tím, ktorý ukáže, že môže," uviedol kouč Patriotov. 

Prievidza je v tomto smere oddýchnutá, počas týždňa si neplnila žiadne zápasové povinnosti. Jej forma má však ďaleko od ideálu, dokumentuje to 4-zápasová šnúra prehier. Cez víkend ju mohla zlomiť, proti Spišským Rytierom bola k tomu nesmierne blízko (71:75). Predposledný tím Niké SBL tak podľa všetkého čaká ešte náročný boj o návrat do play off. Po tesnej prehre zároveň vedenie BC podalo podnet na výkon rozhodcov v tomto stretnutí. "Motivácia je už len to, že hráme proti Leviciam. Do tohto zápasu ideme s tým, že chceme prelomiť tú nešťastnú sériu z posledných zápasov, ktoré sme prehrali o pár bodov. A keďže ide ešte aj o postup do semifinále Slovenského pohára, určite dáme všetko do toho, aby sme to prelomili, postúpili ďalej a išli proti Spišskej, čo by bola pre nás ďalšia motivácia, aby sme im mohli oplatiť domácu prehru. Sme nahecovaní a tešíme sa na tento zápas v Leviciach, a dúfam, že dopadne s víťazným koncom pre nás," prezradil Marek Jašš. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Jozef Stopka
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan