Vytlačiť
Kategória: Preview

Trojdňové zápolenie v rámci Budiš Slovenského pohára vyvrcholí dnes finálovým súbojom, v ktorom na seba narazia momentálne dva najlepšie tímy - BC Prievidza a BK Inter Bratislava.

BC Prievidza - BK Inter Bratislava, nedeľa 7.2. o 18:00, priamy prenos - Huste.sk

Diváci a basketbalová verejnosť dnes napäto očakáva, kto sa stane tohtoročným víťazom Budiš Slovenského pohára. Bude to Prievidza, ktorá v tejto sezóne ešte neprehrala a po štyroch rokoch by sa radoval z výhry organizátor záverečného turnaja? Alebo obháji bratislavský Inter a odomkne tak kľúč k prievidzskej palubovke? Jedno je isté, dnes nás čaká ďalší diel rivality, ktorá momentálne asi najviac rezonuje v rámci slovenského basketbalu.

"Bude to zaujímavý zápas. Inter hral napínavý zápas, my sme odohrali napínavý zápas. Normálne sa teším, že si to zajtra rozdáme a verím, že príde ešte viac divákov na tento zápas," povedal po včerajšom víťaznom semifinále Miljan Čurovič. Rovnako sa na dnešné finále teší aj rozohrávač Interu Nenad Miloševič, ktorý si práve Prievidzu prial za svojho finálového oponenta: "Sme tu, kvôli čomu sme prišli, zajtra hráme finále. Ja by som si osobne prial Prievidzu, pretože majú najlepších fanúšikov v lige a bude to výborná atmosféra."

 

Pohárová forma:

Prievidza: Baníci vykročili na domácej pôde za finále jednoznačným víťazstvom nad prvoligovým Lučencom, po výhre 110:57 ich čakala prekážka v podobe ambicióznych Košíc. To bola úplne iná káva, s finálovými nádejami to totiž po prvom polčase vyzeralo lepšie pre nováčika. Lenže potom sa zverenci Miljana Čuroviča aj vďaka podpore fanúšikov pustili do obratu, ktorý vyvrcholil v piatej minúte poslednej štvrtiny, keď sa im po 32 minútach podarilo dostať vedenie na svoju stranu. Od tohto momentu to bola dramatická bitka až do úplného záveru, ale Prievidza už svoje vedenie nepustila z rúk. Teraz stojí pred nimi už len jeden súper na ceste za sladkým triumfom v domácej Niké Aréne.

Inter: Rovnako aj žlto-čierni sa v piatkovom štvrťfinále proti Karlovke moc nenadreli. Tréner Ľubomír Urban rozdelil minúty medzi všetkých hráčov a Inter nakoniec vyhrali 88:60. Kto čakal jednoznačný priebeh semifinálového stretnutia so Svitom, tak ten sa veľmi mýli. Húževnatí Podtatranci dlho bojovali o miesto vo finále, ale v záverečných minútach im odišla streľba, čo skúsený tím z hlavného mesta využil k víťazstvu 80:72. Podarí sa Interu ako prvému tímu po šiestich rokoch obhájiť pohárový triumf?

 

Bilancia:

Prievidza má čo vracať svojmu finálovému rivalovi, na začiatku januára totiž Inter zvíťazil doma v súboji o prvé miesto 84:73. Celková bilancia v tejto sezóne však hovorí pre domáceho organizátora, vicemajster najskôr lovil na Pasienkoch po výhre 103:95, aby pred vianočnými sviatkmi potešil fanúšikov výsledkom 84:68.

 

Delegácia rozhodcov:

Gabara Boris, Tomašovič Zdenko, Ženiš Peter

FOTO: PETER PENIAŠKO