• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred posledným kolom základnej časti Eurovia SBL budú ešte v akcii slovenské tímy, bojujúce v rámci Alpsko-adriatického pohára. Levice vyhrali prvý zápas nad Laškom, tentoraz pôjdu bojovať o Final Four na slovinskú palubovku.

Zlatorog Laško (Slovinsko) - BK Levickí Patrioti

Tri Ililije, utorok 23.2. o 19:00 - štatistický prenos

Čo je dôležité vedieť: Nahustený zápasový itinerár Levíc pokračuje, po sérii štyroch víťazstiev v priebehu siedmich dní, budú chcieť zverenci Tea Hojča zabojovať aj o miestenku na Final Four turnaji Alpsko-adriatického pohára. Proti bude slovinské Laško, ktoré však tiež nemalo počas týždňa jednoduché zápasy. V Slovinsku boli totiž na programe pohár, v ňom účinkovalo Laško od štvrťfinále. Zverenci Aleša Pipana si v ňom prekvapujúco poradili s jedným z najlepších klubov v rámci Slovinska - Union Olimpija Ljubljana. Po výsledkoch 82:81 a 76:71 postúpili do semifinále, treba však povedať, že Ljubljana nenastúpila v najsilnejšej možnej zostave. O to väčšie prekvapenie bolo v semifinále, kde Laško podľahol Laštovke Domžale po výsledku 61:72. Dodávame, že Laštovka v lige bojuje o predposledné miesto. Levičania získali cenný skalp Interu, keď ho po famóznom obrate dokázali poraziť po vyše desiatich sezónach na jeho palubovke, ale dva body priniesli svoju obeť. S tímom nepocestuje najlepší strelec zápasu Jeremy Granger a taktiež ani Nemanja Miljkovič, obaja sa pripojili už k dlhšie zranenému Martinovi Sýkorovi.

 

Kto proti komu: Na dobrú pohárovú formu by rád nadviazal skúsený 38-ročný pivot Goran Jurak a taktiež Dejan Jeftič. Úlohu zastaviť ich dostanú v dobrej forme hrajúce trio Miloš Markovič, Marko Stojadinovič a George Valentine.

 

Čísla, čísla, čísla: Matematika hovorí jasne, ak chcú Levičania pomýšľať na Final Four, tak musia zvíťaziť, prípadne prehrať, maximálne však rozdielom 5 bodov. 

 

Bilancia: Lašku sa proti tímom zo Slovenska nedarí, momentálne majú bilanciu troch prehier a žiadneho víťazstva. Patrioti majú pozitívnu bilanciu - dve výhry a jedna prehra, ale prehra prišla ešte v rámci základnej časti na palubovke Domžale.

 

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Bohužiaľ, za víťazstvo proti Interu sme zaplatili veľkú cenu. Miljkovič a Granger ostáva kvôli zraneniam doma, obaja musia počkať na konečný verdikt lekárov, ktorí nám povedia ich finálnu diagnózu a informácie o ich pokračovaní v sezóne. Zranenia sú najhoršou časťou športu, ale patria k nemu. Škoda, že sa nám to stalo v momente, kedy sme hrali v dobrom rytme. Nemáme čas na vyplakávanie, musíme to všetko akceptovať a pokračovať v boji. Som si istý, že Inter nechcel zraniť Grangera, na to až príliš rešpektujem ich hráčov. Taktiež ale dokážem chápať frustráciu z priebehu zápasu, predsa len všetci sme ľudia, reagujeme tak, ako reagujeme. Skúsený Sýkora tiež ostáva doma po zranení z minulého týždňa, čo znamená, že lavičkoví hráči ako Drapák a Marchyn dostanú viac minút. Zaslúžia si ich, sú to dobrí mladíci. Tiež som rád, že s nami pocestuje talentovaný junior Michal Kurek. Zažije šancu získať skúsenosti na medzinárodnej úrovni. Určite ide o dôležitý krok v budovaní lepšej spolupráce medzi A tímom a mládežnickým družstvom Levíc, ktoré odvádza vynikajúcu prácu s mladými hráčmi. V Leviciach vyrastá niekoľko talentov. Ak tu budem o rok alebo nie, tak dúfam, že títo mladíci naštartujú seniorskú kariéru v ich rodnom meste."

George Valentine (hráč Levíc): "Máme pred sebou dlhú cestu do Slovinska, kde nás čaká veľmi dobré družstvo, plné skúsených hráčov. Ak budeme hrať našu hru, tak máme šancu odísť s víťazstvom. Máme niekoľko šrámov v tíme, ale nejde o nič vážne."

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK