• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Okrem Levíc účinkujú v Alpsko-adriatickom pohári aj hráči Prievidze. Na nich počas tohto týždňa čaká štvrťfinálový dvojzápas s rakúskou Arkadia Traiskirchen Lions.

BC Prievidza Arkadia Traiskirchen Lions (Rakúsko)

Niké Aréna, utorok 23.2. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Arkadia Traiskirchen Lions (Rakúsko) - BC Prievidza

Lions Dome, štvrtok 25.2. o 19:30 - štatistický prenos

Čo je dôležité vedieť: Tím z Hornej Nitry má už prvé miesto po základnej časti v hrsti, počas tohto týždňa sa teda môže sústrediť na štvrťfinálový dvojzápas Alpsko-adriatického poháru s rakúskym Traiskirchenom. Ambície slovenského vicemajstra sú jasné - postúpiť na záverečný Final Four turnaj. Proti bude v dobrej forme hrajúci rakúsky súper. Traiskirchen podáva vo februári oveľa lepšie výkony, ako po väčšinu sezóny. V Alpsko-adriatickom pohári skončil bez jediného víťazstva beznádejne posledný, ale v rakúskej Bundeslige patrí zverencom Vladimira Lučiča už piata pozícia. K tomuto miestu pomohli výhry nad Gmundenom a tiež aj víkendové víťazstvo nad Klosterneuburgom v pomere 94:79. Treba tiež spomenúť, že levy z Traiskirchenu počas mesiaca podľahli lídrovi z Gussingu rozdielom jediného koša, druhému Oberwartu dokonca len o jediný bod. Prievidza sa po menšom útlme prebudila v správnom čase, doma vrátila Interu prehru z Budiš Slovenského pohára a cez víkend víťazstvom na palubovke Svitu si definitívne zabezpečili prvé miesto po základnej časti.

 

Kto proti komu: Recept na úspech vedie cez ubránenie momentálne dvoch najlepších hráčov Traiskirchenu, argentínskeho centra Fabricia Vaya s priemerom 21.4 bodu z posledných piatich zápasov a Floriana Trmala, ktorého priemer z posledných zápasov sa pohybuje takmer na 16 bodoch. 

 

Čísla, čísla, čísla: Prievidza prehrala v sezóne iba jediný zápas doma, celkovo majú na konte zverenci Miljana Čuroviča už 20 výhier pred vlastným publikom. Rakúsky rival za posledné dva mesiace zvíťazil doma len v dvoch prípadoch, naopak štyrikrát odchádzal zo zápasu ako porazený tím.

 

Bilancia: Baníci majú z účinkovania v Alpsko-adriatickom pohári zatiaľ na konte iba jedinú prehru, naproti tomu Traiskirchen ešte nevyhral počas sezóny ani jeden zápas v rámci tejto súťaže.

 

Povedali pred zápasom:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Náš náročný program pokračuje zápasmi v rámci Alpsko-adriatického poháru proti Traiskirchenu. Máme problémy so zdravotným stavom u viacerých hráčov, ale som presvedčený, že tí, ktorí budú zdraví, budú bojovať zo všetkých síl o postup na Final Four v Slovinsku. Odskatuovali sme si súpera, je otázne v akom zložení prídu. Chceme s podporou našich fanúšikov odohrať kvalitný zápas a pobiť sa o víťazstvo."

Marko Batina (hráč Prievidze): "Vieme, že zatiaľ v pohári nevyhrali ani jeden zápas, ale nemôžeme ich podceniť. Majú niekoľko dobrých hráčov a treba ich brať vážne. Musíme v oboch zápasoch hrať koncentrovane a agresívne, hrať našu hru, hrať dobre a dať zo seba maximum."

FOTO: DANIEL FAIX