• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V sobotu, 15. októbra, nás čaká päť zápasov 13. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy, z toho až tri zápasy odvysiela internetová televízia Huste.tv, v komentovanom priamom prenose.

BC Prievidza – VŠEMvs Karlovka Bratislava

Niké aréna, sobota 14.11. od 18:00

Jasným favoritom tohto zápasu je určite domáci tím BC Prievidza. Aktuálny vicemajster v stredajšom kole na domácej palubovke privítal basketbalistov BK Iskra Svit. V tomto zápase sa Prievidžania museli zaobísť až bez dvoch tvorcov hry, keď okrem zraneného Coreyho Jeffersona nenastúpil ani Jontel Evans. Aj napriek tomu si „baníci“ so Svitom hravo poradili a zvíťazili až 38-bodovým rozdielom. V sobotu ich čaká ďalší domáci zápas, a to s Karlovkou, ktorú v ich prvom tohtoročnom stretnutí zdolali  29 bodov. „Karlovka nemá zlé družstvo, ale my máme lepší tím a sme favoritmi. Doma sme ešte neprehrali a verím, že aj v sobotu získame ďalšie 2 body,“ hovorí prievidzský hráč Miloš Miljkovič.

Zverenci Milana Černického si v stredu pripísali tretiu výhru v rade po tom, ako v predĺžení zdolali Spišskú Novú Ves. Pre problémy s kolenom však tento duel nedokončil Filip Lehman, ktorého teraz čaká magnetická rezonancia. Karlovka sa tak teraz vezie na víťaznej vlne, keď najprv doma zdolala Nitru, potom prekvapivo vyhrala vo Svite a naposledy teda zvíťazila nad Novovešťanmi 90:87. V sobotu ich však čaká omnoho náročnejší súper, a to Prievidza. „V Prievidzi chceme nadviazať na dobré výkony, duel má jednoznačného favorita, ktorý doma pred početnou domácou kulisou nezvykne zaváhať, cieľom bude odohrať koncentrovaný výkon počas celého zápasu, urobiť čo najmenej chýb. Odohrali sme s Prievidzou spolu s prípravou tri duely, vieme čo od súpera očakávať a na čo si dávať najväčší pozor,“ povedal asistent trénera Karlovky, Peter Ivanovič.

Zápas odvysiela v komentovanom priamom prenose internetová televízia Huste.tv

Prievidza – Karlovka Bratislava v sezóne 2014/2015: 76:47 (v)

MBK Rieker COM-therm Komárno – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

ŠH, sobota 14.11. od 18:30

Komárnu sa v stredajšom zápase podarilo nemožné. V Nitre už prehrávalo 21 bodov no nakoniec si domov odnieslo 12-bodové víťazstvo. Práve v tomto zápase sme mali možnosť vidieť, aký veľký vplyv má na celé družstvo líder, keď sa T.J. Bannister rozhodol zasiahnuť do hry aj napriek zraneniu a nakoniec svojmu tímu pomohol 15 bodmi, 10 asistenciami a 4 doskokmi. Po nečakanej domácej prehre s Handlovou si tak Komárno vybojovalo veľmi cenné víťazstvo. Spišská Nová Ves má za sebou zase dva náročné zápasy, keď sa v oboch prípadoch o víťazovi rozhodovalo až v predĺžení. Spišiaci si však dva body ani raz nevybojovali. V sobotu ich čaká ďalší náročný zápas, s víťazstvom nakopnutým Komárnom. „Do Komárna cestujeme s úmyslom nepredať lacno kožu. Môžeme vyťažiť z toho, že oni musia, my môžeme len prekvapiť. Nutne potrebujeme stmeliť hlavne obranné rady, eliminovať ľahké straty a byť efektívnejší v streľbe. Myslím si, že v silách tohto kolektívu je viac ako jeho súčasné postavenie v tabuľke,“ hovorí najnovšia posila Spišskej Novej Vsi, Boris Kovalík.

Komárno – Spišská Nová Ves v sezóne 2014/2015: 105:76 (v)

ŠKP Banská Bystrica – BK Iskra Svit

ŠH Dukla na Štiavničkách, sobota 14.11. od 18:30

Banskú Bystricu čaká druhý zápas sezóny na domácej palubovke. V tom prvom Bystričania doma privítali Inter Bratislava, ktorému však podľahli o 19 bodov. Na svoje prvé domáce víťazstvo tak teda „policajti“ ešte čakajú. V sobotu privítajú basketbalistov Svitu, ktorí v stredu v Prievidzi utŕžili nepríjemnú porážku o 38 bodov. „V poslednom zápase hral Svit v Prievidzi značne oslabený. Ak si niekto myslí, že na to budeme brať nejaký ohľad, tak je na veľkom omyle, nakoľko naše terajšie postavenie v tabuľke SBL nás k ničomu takému ani len trošku neoprávňuje. Veľmi dobre vieme, že hráči ktorí predtým nemali veľkú minutáž, ako Míčka alebo Findura, vedia hať basketbal a nahradiť chýbajúcich hráčov,“ konštatuje tréner Banskej Bystrice, Martin Blaho.

Svit má za sebou dve nepríjemné prehry, keď najprv doma prehral s Karlovkou a potom aj vysoko v Prievidzi. Ako však už tréner Banskej Bystrice spomenul, Svit hral v stredajšom zápase vo výraznom oslabení, keď trénerovi Jugovi chýbali až štyria hráči zo základnej rotácie. „Dave Coley absolvoval operáciu kolena. Doba liečenia je približne 3 mesiace a pravdepodobne si už v tejto sezóne nezahrá. Vedenie družstva intenzívne pracuje na získaní náhrady. Čoskoro by mal byť nový rozohrávač trénerovi Jugovi k dispozícii,“ hovorí prezident klubu Ján Drobný. Okrem Davida Coleyho však Svitu chýbal aj Lakeem Jackson, Rudolf Jugo, ktorý je na antibiotikách po vytrhnutí zubu a Sven Smajlagić, ktorý sa zranil na tréningu pred stredajším zápasom.

Banská Bystirca – Svit v sezóne 2014/2015: 77:84 (v)

BK Levickí Patrioti – MBK SPU Nitra

ŠH, sobota 14.11. od 18:00

V sobotu nás čaká aj krajské derby medzi Levicami a Nitrou. Levičania sa posledných päť zápasov výrazne trápili, keď sa z víťazstva naposledy tešili v 7. kole. V poslednom zápase podľahli Handlovej až o 38 bodov, no stále im v zostave chýbalo viacero hráčov. Táto situácia by sa už však mala zmeniť. „Zajtrajšie derby by malo byť pre nás akýmsi reštartom sezóny po zlom období, ktoré máme za sebou. Konečne sú všetci hráči zdraví. Do tréningu sa so špeciálnou maskou zapojil aj Maurizio Galata. Dnes v noci priletí zo zámoria naša nová posila Malik Story, ktorý by mohol na pár minút vybehnúť už v zajtrajšom zápase, keďže je už na súpiske nášho tímu,“ hovorí o zdravotnej situácii v tíme manažér Levíc, Ladislav Garaj.

Nitra mala v stredajšom zápase nabehnuté na svoje druhé víťazstvo v sezóne, keď tri štvrtiny zápasu nad Komárnom vyhrávala, a to dokonca aj o 21 bodov. V poslednej štvrtine sa však situácia zmenila, Nitrania začali prehrávať a nakoniec Komárnu podľahli o 12 bodov. „Po nešťastnom zápase s Komárnom nás čaká súper, ktoré chceme poraziť. Levice začali sezónu dobre, ale aj kvôli zraneniu viacerých hráčov prehrali niekoľko stretnutí v rade, čo by sme mohli využiť. Najväčšou hrozbou pre nás sú ich legionári, ale v prvom rade sa musíme sústrediť na seba, hrať svoju hru a hlavne udržať si ju počas celého priebehu stretnutia,“ povedal Marián Kysela. V Leviciach by sme však mohli očakávať vyrovnaný zápas, v ktorom si budú chcieť obe družstvá pripísať plný bodový zisk. „Na derby sa tešíme, rovnako ako aj naši fanúšikovia. Nitra bude určite nepríjemným súperom. Po príchode Irvinga hrajú Nitrania zápas čo zápas lepšie. My však potrebujeme zvíťaziť,“ dodal Ladislav Garaj.

Zápas odvysiela v komentovanom priamom prenose internetová televízia Huste.tv

Levice – Nitra v sezóne 2014/2015: 83:74 (v)

BK Inter Incheba Bratislava – MBK Handlová

Hant aréna, sobota 14.11. od 18:00

V ich prvom tohtoročnom stretnutí zvíťazili basketbalisti Interu Bratislava v Handlovej o štyri body. Od tohto zápasu však v handlovskom tíme došlo k niekoľkým zmenám, „baníci“ sa posilnili o dvoch hráčov a v sobotu by mali nastúpiť v plnej sile. To sa však nedá povedať o domácich Bratislavčanoch, ktorí sú stále oslabení o Petra Šimeka a Martina Rančíka. Rančíkov návrat na palubovky sa už však každým dňom blíži, otázny je ale štart Petara Babiča a Jordana Dykstru. Aj keď je v sobotňajšom zápase favoritom práve domáci Inter, svojho súpera majstri nepodceňujú. „Handlová v posledných kolách začína potvrdzovať predsezónne očakávania. Disponuje viacerými veľmi slušnými hráčmi, ktorí si evidentne začínajú rozumieť, preto očakávame, že k nám príde kvalitný súper a nebude to žiadna prechádzka ružovou záhradou,“ hovorí manažér Interu Bratislava, Michal Ondruš.

Handlovčania by si víťazstvom nad Interom pripísali piatu výhru v rade. Po nešťastnej prehre s Karlovkou sa zverenci Ľudovíta Smačka naladili na víťaznú vlnu, ktorú po víťazstve v Komárne potvrdili aj doma s Levicami. S Interom to však nebudú mať také jednoduché. „Po stredajšej výhre nad Levicami sme sa museli pripraviť na súpera z inej kategórie. Nakoľko máme dvojnásobnému majstrovi čo vracať, o motiváciu máme postarané. Inter hrá veľmi dobre, ale ak podáme zodpovedný výkon a dokážeme eliminovať ich najsilnejšie zbrane, máme šancu na dobrý výsledok,“ konštatuje Ivan Kartáč, športový riaditeľ Handlovej.

Zápas odvysiela v komentovanom priamom prenose internetová televízia Huste.tv

Inter Bratislava – Handlová v sezóne 2014/2015: 83:79 (v)