Vytlačiť
Kategória: Preview

Po ročnej odmlke sa do play-off vracajú hráči spod Zobora. Ako sa im bude dariť proti Prievidzi?

BC Prievidza - MBK SPU Nitra: sobota 5. marca o 18:00, Niké Aréna

Pohľad do kuchyne

Prievidza: Baníkov trápia v posledných dňoch viaceré problémy. Všetko začali zdravotné patálie tímu, ktoré však neovplyvnili záver základnej časti. V nej si Prievidza zabezpečila vďaka zaváhaniu Interu definitívu prvého miesta. Lenže Final Four Alpsko-jadranského pohára ukázalo v plnej nahote momentálnu formu zverencov Miljana Čuroviča, čo potvrdili aj slová trénera po stretnutí o tretie miesto. Na jednej strane, náročný program a zranenia, na strane druhej, chuť po titule, všetky tieto faktory môžu zavážiť v štvrťfinálovej sérii.

Nitra: Druhý rok basketbalového reštartu pod Zoborom priniesol tímu Petra Semana účasť v play-off. Kým po minulé roky patrila Nitra k najväčším favoritom, tak momentálne je to hlavne o zbieraní skúseností. Družstvo prevažne zložené z mladíkov malo počas sezóny dobré, ale aj zlé dni, avšak tím z top päťky sa im nepodarilo zdolať. Veľkou výhodou môže byť fakt, že Nitrania nemajú čo stratiť v sérii Prievidzou. Nie sú tlačení ambíciami, ani výsledkami, rozhodnúť preto môže chuť po veľmi cennom víťazstve.

 

Čo môže rozhodnúť v tejto sérii?

Prievidza:

Nitra:

 

Kto proti komu

Poďme sa zo štatistického pohľadu pozrieť na jednotlivých hráčov základnej päťky. Ktorá zostava je efektívnejšia? Vychádzame samozrejme z najčastejšej základnej zostavy tímu počas sezóny a ich priemeru na zápas.

Prievidza:

Nitra:

 

Čísla, čísla, čísla

Najlepšia defenzíva súťaže narazí na jednu z najhorších ofenzív celej ligy. Markantné rozdiely možno nájsť aj v porovnaní ostatných štatistických ukazateľov. Netreba zabudnúť, že v základnej časti nenašla Prievidza doma premožiteľa.

 

Bilancia

Stretnutia Prievidze a Nitry mali v aktuálnej sezóne jednoznačný priebeh a víťazom bol výhradne tím Baníkov. V Nitre prišli víťazstvá o 47 bodov (101:54) a o 61 bodov (133:72). V Niké Aréne boli výsledky menej jednoznačné - 89:63 a 77:59.

 

Delegácia rozhodcov

Gabara Boris, Höllander Tomáš, Sirocký Richard

FOTO: RASTISLAV BÚGEL