• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 15. kole Slovenskej basketbalovej ligy nebola núdza o dramatické duely. Levice zdolali v súboji o druhé miesto Prievidzu najtesnejším možným rozdielom, Inter zvládol stretnutie so Svitom. Žilina zvíťazila v Lučenci a Komárno triumfovalo nad Spišskou Novou Vsou.

BK Inter Bratislava – Iskra Svit 69:58 (17:16, 24:20, 11:14, 17:8)

Inter: Skinner a Smith po 15, Bulatovič 8, Abrhám 7, Baťka 6 (Fusek a Mrviš po 8, Páleník 2)

Svit: D. Davis 19, Baldovský 14, Vučičevič 13, Washburn 7, Guillory 5 (Bizub, Findura, Gajan a Galata 0)

TH: 2/2 – 6/2, Fauly: 12 – 14, Trojky: 7 – 6, Rozhodovali: Tomašovič, Doušek, Bartoš

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Určite som spokojný s víťazstvom. Som však nespokojný s našim útokom. Mali sme toho ukázať oveľa viac. Nepresadzovali sme, lopta nešla, ako mala. Síce nám chýbali dvaja hráči zo základu, ale to nás neospravedlňuje. Určite sme mohli zahrať lepšie."

Tomáš Mrviš, hráč Interu: "Boli tam nejaké chyby, ale s víťazstvom môžeme byť spokojní. Vypadli nám nejakí hráči, chýbali do rotácie. Zvonku nám to moc nepadalo, Svit to dobre zatváral vnútri a potom to vyzeralo, že sa snažíme len strieľať. Možno keby nám niečo z toho padlo, vyzeralo by to lepšie. Takto sme museli ísť do ich obrany."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Rozhodlo aj to, že nám došli sily. Určite to bol jeden z faktorov. Je ale pravda, že Inter hrá veľmi agresívne a len čaká na chyby, ktoré keď proti nemu spravíte, vie využiť na ľahké koše a natiahnutie skóre. Keď si Inter vytvorí nejaký náskok, ťažko sa s tým niečo robí."

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: "Prvé tri štvrtiny to bol vyrovnaný zápas. Hlavne v útoku. Obrana nebola až taká dobrá, ako si to predstavujeme. Inter je však kvalitný, na každom poste má vynikajúcich hráčov. Sme radi, že sme v Bratislave uhrali aspoň takýto výsledok, ale škoda poslednej štvrtiny. Myslím, že nám už došli sily, zbytočne sme stratili lopty, vďaka čomu Inter vyhral o tých jedenásť bodov. Škoda, ale ideme ďalej, čaká nás zápas doma, musíme sa naň sústrediť."

 

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 95:92 (18:16, 26:22, 23:30, 28:24)

Komárno: Delič 20, Goodman 17, Jankovič 12, O'Reilly 11, Hlivák 9 (Miloševič 17, Hunter 9, Bolek a Stojanov 0)

Spišská Nová Ves: Nottage 24, Florveus 18, Presutti 16, Rocca 12, Juríček 3 (Antoni 15, Marshall 4, Krajňák a Židzik 0)

TH: 13/12 – 21/15, Fauly: 22 – 19, Trojky: 7 – 13, Rozhodovali: Lamoš, Turčin, Izák

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Bol to napínavý ligový zápas, ktorý bol pre divákov určite zaujímavý. Bolo mnoho situácií, v ktorých oba tímy ukázali veľmi pekne basketbalové kúsky. Som rád, že sme aj napriek niektorým chybám dokázali tento náročný zápas vyhrať. Spišiaci boli pre nás ťažkým súperom, ale dúfam, že nás takáto ťažká výhra nakopne k ďalším dobrým výkonom. V neposlednom rade ďakujem našim fanúšikom za podporu v tomto zápase."

Nenad Miloševič, hráč Komárna: "Bol to ťažký súper, ktorý prišiel vo výbornej forme a chytil nás v nie príliš ideálnom rytme. Gratulujem Spišiakom za predvedený výkon, je to skvelý tím, ale aj my sme bojovali o každú loptu. Bojovali sme aj vtedy, keď sa nám nedarilo a odovzdali sme maximum, čo je v nás. Víťazstvo sa počíta, dva body sú doma, ešte na to budeme myslieť, ale už sa budeme sústrediť na ďalší zápas."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Musím povedať, že sme zahodili veľkú šancu na víťazstvo. Vyhrávali sme v tretej štvrtine a mali sme náskok, Komárno sa však vrátilo do zápasu vďaka premeneným ťažkým strelám. V závere rozhodovala jedna lopta, Komárno ju premenilo a my nie, ale aj to je basketbal a ideme ďalej. Napriek prehre sa ale na mojich hráčov nemôžem sťažovať, pretože sme veľmi bojovali. Touto cestou musíme pokračovať, čakajú nás doma Levice a my chceme vyhrať. Gratulujem Komárnu k víťazstvu."

Viktor Juríček, hráč Spišskej Novej Vsi: "Myslím si, že najväčším dôvodom, kvôli ktorému sme prehrali, boli naše otvorené strely, ktorých sme mali naozaj veľa a nepremieňali sme ich. Bojovali sme však celých štyridsať minút, v obrane sme plnili to, čo sme si povedali. Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom sme nepremenili otvorené strely a tým sme duel tesne prehrali."

 

 

BKM Lučenec – PP & TV Raj Žilina 57:66 (18:16, 11:13, 9:18, 19:19)

Lučenec: Agusi 13, Shelton 10, Griffin 8, Jacobs 6, Jackuliak 2 (Sarna 8, Vukovič 4, Pipíška a Vranjes po 3, Kádaši 0)

Žilina: Rožánek 24, Merešš 10, Stanojevič 8, Tot 4, Jackson 1 (Blagojevič 11, Dickson 8, Mátych a Podhorský 0)

TH: 12/8 – 22/14, Fauly: 22 – 16, Trojky: 7 – 4, Rozhodovali: Šarišský, Karniš, Čurilla

Povedali po zápase:

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Myslím si, že sme sa dlhé herné obdobie držali so Žilinou na vyrovnanej úrovni. Veľmi sa nám nepodaril vstup do tretej štvrtiny zápasu. Dostali sme za sebou dve trojky a tým sa súper naštartoval. My sme naopak mali krivku výkonnosti úplne dole. Trvalo dosť dlho, pokiaľ sme sa spamätali. Posledná štvrtina už bola opäť vyrovnaná. Znova nás potopila tá vec, ktorá sa odohrala naposledy v Spišskej Novej Vsi. Mali sme straty v takom charaktere, že súper zakončoval jedna na nula, čo bolo z nášho pohľadu neriešiteľné. Toto je náš najväčší problém. Musíme si vážiť loptu, zodpovedne postupovať v kombinácii. Ja si myslím, že chalani postupne zistia, že to nie je len v hre, o kombinácii a napĺňaní tohto zámeru. Ale musia začať vstupovať aj oni do hry a tvoriť. Nemožno sa spoľahnúť na dohodnuté veci, ktoré v mužskej kategórii súper veľmi rýchlo odhalí."

Patrik Sarna, hráč Lučenca: "V prvom polčase sme boli súperovi vyrovnaným tímom. Aj keď sme sa v útoku nedokázali presadiť, tak sme aspoň bojovali. Po prestávke sme opäť mentálne odišli. Toto je náš celosezónny problém. Nedokážeme sa sústrediť a byť koncentrovaní celých štyridsať minút. Nevieme si potom plniť úlohu nielen v obrane, ale ani v útoku. V tretej štvrtine sme dali len deväť bodov, čo je strašne málo. Čo sa týka môjho zdravotného stavu, tak hrám s bolesťou. V zápase som dostal úder na kríže a stŕpla mi celá polka pravej časti tela. Verím, že budem v pohode. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Nemôžeme určovať, ktorý zápas je ťažký a ktorý ľahký. Každý je náročný. Ukázal to aj Lučenec, ktorého hráči najmä v prvom polčase vytvorili tlak. Cez prestávku bolo skóre 29:29. Stav nebol taký nízky pre neschopnosť hráčov oboch tímov v útoku, ale zásluhou ich kvalitnej hry v obrane. Po polčase sme sa dokázali odtrhnúť na desať bodov, čo bolo pre nás rozhodujúce. Víťazstvo nás veľmi teší, lebo bolo veľmi dôležité."

Milič Blagojevič, hráč Žiliny: "Lučenec vedie nový tréner. Hráči súpera viditeľne hrali tvrdšie a lepšie v obrane aj v útoku. Preto nás výhra nás veľmi teší. Byť späť na lučeneckej palubovke bol krásny zážitok. Vždy sa sem rád vraciam."

 

 

BK Levickí Patrioti – BC Prievidza 87:86 (23:20, 23:22, 15:22, 26:22)

Levice: Williams 10, Žiak 9, Bojanovský a Tomič po 7, Davis 4 (Gačeša 24, Alexander 14, Krajčovič 12)

Prievidza: Jones 26, Körner 23, Derksen 18, Johnson 6, Jašš 3 (Glasgow a Rostampour po 5, Mokráň a Zorvan 0)

TH: 28/20 – 27/19, Fauly: 25 – 26, Trojky: 5 – 9, Rozhodovali: Ženiš, Kúkelčík, Sirocký

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Podľa očakávania, bol to náročný zápas. Moji hráči ukázali výborný charakter, nevzdali sa až do samotného konca stretnutia, aj v momentoch, keď to nevyzeralo v posledných minútach s nami dobre. Podarilo sa nám vyhrať duel proti dobrému tímu, ale myslím si, že sme si to zaslúžili. Veľkým problémom bolo zranenie Bojanovského, našej jedinej a skutočnej päťky. Bolo náročné hrať bez neho. Dúfam, že bude čoskoro späť, pretože je ťažké hrať bez neho. To mi robí starosti. Ďakujem fanúšikom za podporu, pomohli nám k víťazstvu. Gratulujem Prievidzi, boli výborným súperom. Ukázali tu dobrý basketbal."

Nikola Gačeša, hráč Levíc: "Veľmi ťažký a náročný duel. Oba tímy dali do toho všetko, oba celky chceli zvíťaziť. V závere sme mali o čosi viac šťastia a koncentrácie, preto sme napokon triumfovali."

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Veľmi tvrdé a bojovné stretnutie. Mali sme možnosť kontrolovať zápas na jeho konci z čiary trestných hodov. Myslím si, že sme premárnili možnosť zvíťaziť v Leviciach."

Tim Derksen, hráč Prievidze: "Bol to vzrušujúci zápas pre oba tímy. Mali sme svoje šance na zisk víťazstva, ale o všetkom rozhodli ťažké strely v záverečných momentoch stretnutia."

 

Foto: Peter Handzuš