• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V šlágri 25. kola Eurovia SBL prišli basketbalisti Interu Bratislava o domácu neporaziteľnosť a víťaznú sériu, pred svojim publikom prehrali s Košicami. Komárno zvládlo súboj s Handlovou, Svit uspel na palubovke Žiliny. Doma si zapísali dva body Levice a Prievidza.

BK Levickí Patrioti – VŠEMvs Karlovka Bratislava 79:56 (19:11, 18:12, 24:22, 18:11)

Levice: Kurbas 20, Sims 14, Krajčovič 9, Djurič 7, Vašl 4 (Žiak 10, Bachan 6, Diabate 5, Bojanovský 4)

Karlovka: Hlivák 16, Vido 11, Abrhám 6, Kuffa a Podhorský po 4 (Kožár 9, Hašan 4, Bolek 2, Mäsiar a Vitek 0)

TH: 22/13 – 11/7, Fauly: 19 – 22, Trojky: 6 – 7, Rozhodovali: Lukáč, Kovalčík, Životský

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Karlovka od začiatku dosť riskovala, naši chalani sa snažili, ale nebol to ich najlepší večer. Napriek tomu si pripisujeme ďalšie dôležité víťazstvo, vezieme sa na víťaznej vlne. Chcel by som vyzdvihnúť výbornú obranu, dovolili sme dať Karlovke len 56 bodov. Našim cieľom bolo eliminovať ich trojkovú streľbu, pretože v predchádzajúcich piatich dueloch strieľali priemerne trinásť trojok na zápas. To sa nám podarilo a som za to rád."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Víťazstvo je možno jediné pozitívum zápasu. Boli sme dosť nervózni, mali sme úseky hry, kde sme mali viac zabrať a zlomiť skôr odpor súpera. Chceli sme dať šancu aj juniorom, žiaľ, nevyšlo to. Súper hral na nás celý zápas zónovú obranu, ťažko sa nám presadzovalo. Máme nového rozohrávača, s ktorým ešte nie sme úplne zohratí, možno to bol jeden z dôvodov nepresností v zápase."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Gratulujem domácim k víťazstvu, najmä v prvom polčase sme hrali veľmi mäkko, nepremenili sme viacero jednoznačných pozícii. Domáci si urobili už v prvom polčase dosť veľký náskok. Neskórovali sme z otvorených striel, ktoré nám väčšinou padajú a v útoku nám tým pádom chýbali body. Musíme dať hlavy hore, liga pokračuje ďalej a my sa musíme poriadne pripraviť na ďalšieho súpera."

Andrej Kuffa, hráč Karlovky: "K zápasu sme pristúpili mäkko. V prvom polčase mali Levičania veľa útočných doskokov, spravili si náskok, na ktorý sme napriek snahe nedokázali odpovedať. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

 

BC Prievidza – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 94:69 (18:18, 29:22, 24:18, 23:11)

Prievidza: Martin 21, Bílik 16, Glasgow 15, Sitton 8, Jašš 5 (Voss 15, Musil a Smith po 5, Mokráň a Wisseh po 2, Pipíška a Zorvan 0)

Spišská Nová Ves: Jewell 19, Ninkovič 12, V. Bulatovič 2, Krajňák a Marshall 0 (Amardi 21, Antoni 7, Majerčák 5, Lenárt 3, Bennett, Kobulnický a Osvald 0)

TH: 26/19 – 8/3, Fauly: 14 – 27, Trojky: 7 – 10, Rozhodovali: Fuska, Bara, Holländer

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Bol to zápas, ktorý sme zobrali príliš relaxačným štýlom, nebojovali sme, čo je neospravedlniteľné. Nie je to fér voči fanúšikom ani mestu. Každý zápas musíme bojovať, hrať tvrdo, s energiou, vášňou a so srdcom pre našich fanúšikov a mesto, čo sme aspoň v štvrtej štvrtine dokázali. Naša obrana bola veľmi zlá. Bránili sme hlavne množstvo individualít nášho súpera. Nedoskakovali sme dobre, súpera sme preskákali až v štvrtej štvrtine. Je to niečo, na čo by sme sa mali zamerať a sústrediť. Našťastie chlapci v štvrtej štvrtine zabrali, čo je pozitívum. Mali sme aj 23 asistencií, čo je veľmi slušné číslo. Dokážeme však hrať oveľa lepšie."

Ryan Martin, hráč Prievidze: "Spišská Nová Ves hrala veľmi dobre, vybehli na nás tvrdo. My sme zo začiatku nebránili veľmi dobre. To bolo niečo, čo sme si zdôrazňovali v šatni, ale je veľmi ťažké hrať proti tímu, ktorý má individuality, ktoré často strieľajú. Našim cieľom bolo sťažiť im to, zastaviť týchto hráčov."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "My sme prišli do Prievidze s veľkým rešpektom aj vzhľadom na to, aký výborný výkon predviedli predchádzajúce kolo v Košiciach. Prvý polčas sme hrali veľmi dobre. Posúvali sme si loptu, hrali sme disciplinovane v útoku. To, na čom sme sa dohodli, sme dodržiavali. To, čo ja stále tvrdím aj chlapcom v šatni, že pokiaľ prehrávame o 10 a viac bodov, tak strácame nad sebou kontrolu. To sa deje počas celej sezóny, že nám súper odskočí našimi chybami na 10-20 bodový rozdiel. Zahráme aj dobrý zápas 30 minút proti Leviciam, ale výsledok na konci stretnutia nezodpovedá jeho priebehu. Žiaľ, na to sa nikto nepozerá, prehrali sme, ale musíme na tom popracovať. Máme nového hráča, je tu dva dni. Dal síce 21 bodov, ale to neznamená, že to bolo dobré."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Prvý polčas sme držali krok s Prievidzou na malý rozdiel, čo bolo fajn. V prvej štvrtine nám robil problémy hlavne pick na strane, hlavne od Glasgowa, ktorý premieňal tieto strely. Padli nám aj ťažšie strely, chytili sme sa, ale potom nás Maťo Bilík zarezal trojkami. Nebolo to len tým, pretože druhý polčas sme nehrali vôbec ako tím. Hrali sme veľmi individualisticky. Prievidza začala hrať svoju hru, začala hrať rýchlo, a to rozhodlo."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno – MBK Handlová 99:87 (27:20, 23:24, 15:24, 34:19)

Komárno: Vu. Djordjevič 19, Miloševič 15, Hoferica 12, Jankovič 4, Jurčina 2 (Adams 26, Diminič 10, Vojtek 8, Stojanov 3)

Handlová: J. Djordjevič a Tresač po 27, Tyus 9, Novysedlák 7, Stanojevič 5 (Štefek 6, Haviar 4, Landenbergue 2)

TH: 31/27 – 21/19, Fauly: 23 – 27, Trojky: 8 – 12, Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Kurpaš

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Fyzicky aj psychicky. Hrali sme bez našich dvoch kľúčových hráčov, ale chalani, ktorí nastúpili, ukázali bojovnosť, špeciálne v štvrtej štvrtine. Chyby sa urobia, to je normálne, ale pre nás je najdôležitejšie, že sme zápas vyhrali a prerušili sme našu negatívnu sériu bez víťazstva. Za to som mojim chlapcom vďačný a gratulujem im k tomuto víťazstvu."

Nenad Miloševič, hráč Komárna: "Najviac bolo badateľné, že sme mali nevyrovnané výkony v zápase. Jednu chvíľu hráme fantasticky a potom ideme strašne dole. A to bol aj problém, keď sme poľavili v koncentrácii. Možno sa pod to podpísala aj únava, pretože sme točili málo hráčov, ale Handlová hrala výborne a bojovala do konca. Všetci vieme, že potrápili všetky tímy, s ktorými doteraz prehrali, preto si veľmi ceníme toto víťazstvo. Takéto zápasy posilňujú charakter mužstva, myslím, že lepšie vyhrať takto, ako vyhrať o tridsať bodov a nič by sa nedialo. Preto si myslím, že tento zápas nám dal veľa."

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Gratulujem Komárnu k víťazstvu. My sme hrali dobre do posledných štyroch minút zápasu. Mali sme úzku lavičku, chýbal nám dôležitý hráč Zejak a Stanojevič mal veľmi rýchlo päť faulov, takže sme nemali takú silu a hru pod košom. Gratulujem ešte raz Komárnu, ale aj mojim hráčom za tento zápas."

Marcus Tyus, hráč Handlovej: "Ťažko sa vyjadriť k takémuto zápasu. Začali sme zle, pred koncom prvého polčasu sme sa dotiahli a v tretej štvrtine sme to dokonca aj otočili a vyhrávali sme. Napokon sme sa však drobnými chybami pripravili o veľmi cenné víťazstvo. Ukázali sme však, že keď hráme kompaktne a sústredíme sa na celý duel, dokážeme potrápiť nejedného favorita."

 

PP & TV Raj Žilina – Iskra Svit 83:100 (19:30, 20:22, 22:26, 22:22)

Žilina: Holcomb a Wright po 24, Rožánek 22, Merešš 6, Skvašik 0 (Ďurana 4, Ďuriš 3, Pažický a Turza 0)

Svit: Jackson 26, Lošonský 20, Avramovič 16, Walton 10, Ivelja 4 (Davis 17, Galata 7, Ivan a Ščavnický 0)

TH: 21/17 – 18/12, Fauly: 18 – 17, Trojky: 4 – 4, Rozhodovali: Zubák, Margala, Karnay

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Nemali sme vydarený vstup do zápasu, Svit získal v úvodnej štvrtine náskok, s ktorým si vystačil do konca stretnutia. Jeho hráči presnejšie zakončovali, čo nedali, doskočili. Nemohol hrať Onwenu, museli sme urobiť v tíme posuny na postoch. Chýbala nám aj koncentrácia ako proti Interu. Cením si, že moji hráči v celom priebehu bojovali o čo najlepší výsledok, a to aj vo fázach, keď sa nám nedarilo."

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Na začiatku sme nezachytili nástup Svitu, nevychádzala nám spolupráca, ani zakončovanie. Hralo sa nám ťažko, Svit mal fyzickú i výškovú prevahu, ale od polovice úvodnej štvrtiny sme hru vyrovnali a súper nám už neunikal. Rovnaký scenár sa zopakoval aj v druhej desaťminútovke. Lepšie sa nám hralo po prestávke, aj sa nám viac darilo, ale Svit má podstatne silnejší tím a širšiu lavičku, v zápase prakticky nemal hluché úseky a tak dosiahnuť lepší výsledok jednoducho nešlo."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Mali sme výborný vstup do stretnutia, čo nám umožnilo mať v ďalšom priebehu zápas pod kontrolou. Vedeli sme však, že Žilina bude hroziť celých 40 minút, hráčom som zdôrazňoval, že nesmú poľaviť v koncentrácii, čo sa aj podarilo. Teší ma, že sme hrali tímovo v obrane i v útoku."

Pavol Lošonský, hráč Svitu: "Prišli sme do prostredia, v ktorom sa mužstvu nehrá ľahko. Žilina ukázala v predchádzajúcom zápase proti Interu, že vie byť nebezpečným súperom. Vedeli sme, že musíme hrať sústredene počas celých štyridsať minút. Teší ma, že sme to dokázali a Žiline nedovolili zdramatizovať zápas."

 

BK Inter Bratislava – KB Košice 75:81 (16:21, 7:16, 23:19, 29:25)

Inter: Barač 18, Matovič 13, Baťka 11, Vlahovič 7, Rančík 4 (Grznár a Mrviš po 7, Kozlík 5, Ondruš 3, G. Bulatovič, Nuhanovič a Páleník 0)

Košice: Marič 20, Pilčevič 18, Fletcher 12, S. Stamenkovič 8, Körner 4 (Sedmák 11, Baldovský a P. Stamenkovič po 3, Židzik 2, Vl. Djordjevič 0)

TH: 26/15 – 28/23, Fauly: 28 – 27, Trojky: 4 – 10, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Pipíška

Povedali po zápase: 

Oliver Vidin, tréner Interu: "Nepremenili sme otvorené strely, nepremenili sme šestky a na to sme doplatili. Na druhej strane, nemali sme veľa stratených lôpt. Útočných doskokov sme mali trinásť, ale aj tak sme nedokázali vyhrať. Percento úspešnosti trojkovej streľby bolo tragické a aj to rozhodlo o prehre. Nebol som spokojný ani s obranou. Myslím si, že môžeme brániť oveľa lepšie. Jediná cesta k tomu je tréning."

Marek Kozlík, hráč Interu: "Musíme si pozrieť záznam. Spravili sme množstvo chýb, boli sme nedôrazní v osobných súbojoch. Nepremieňali sme ani spod koša ľahké strely a nevytvárali sme si dobré pozície. Nedávali sme za tri body, zahadzovali sme trestné hody. Bol to aj deň blbec, že nám všetko vypadlo. Od začiatku to vyzeralo divne, nevedeli sme sa dostať do rytmu. Potom sa nám už ťažko naskakovalo na rozbehnutý vlak."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Najviac ma štve, že sme prehrali doma proti Prievidzi, lebo prišla lepšie namotivovaná ako sme boli my. A to je to, na čom sme pracovali v uplynulých dvoch či troch dňoch. Za dva dni sa toho veľa nenatrénuje ani nevymyslí. Prebrali sme nejaké veci v šatni, nejaké veci na tréningu. Chlapci vyšli na ihrisko a Interu dovolili 23 bodov v prvom polčase. V tom vidím kľúč k nášmu víťazstvu."

Igor Marič, hráč Košíc: "Od začiatku sme vydali dosť energie. Predtým sme v niektorých zápasoch mali spočiatku problémy s energiou. Teraz sme sa však rozhodli, že náš prístup bude stodesaťpercentný. A tak sa aj stalo. Dali sme nejaké ľahké koše, premenili zopár striel, kým Inter sa trápil. Hrali sme dobrú obranu. Síce si myslím, že môžeme aj lepšiu, ale po tomto zápase môžeme byť spokojní. Potrebovali sme nejaké takéto ťažké víťazstvo vonku, keďže sme prehrali v Leviciach a potom aj doma s Prievidzou. Veľmi sme sa predtým trápili, ale teraz to už bolo lepšie. Stále však môžeme zlepšovať našu hru."

Foto: Vladimír Dorňák