• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Final Four Slovenského pohára má prvých účastníkov. Medzi najlepším kvartetom nebude chýbať obhajca trofeje z Lučenca, v krátkom čase opäť zdolal doma Handlovú. Podobne ako pred rokom, ani teraz nebudú v semifinále chýbať Spišskí Rytieri, ktorí bez výraznejších problémov preskočili štvrťfinálovú prekážku v podobe Interu Bratislava.

Slovenský pohár 2022/2023 – štvrťfinále:

BKM Lučenec – MBK Baník Handlová 101:72 (28:18, 28:22, 26:12, 19:20)

Lučenec: Sullivan 19, Kneževič 16, Armstrong 13, Goss 11, Láštic 7 (Zorvan 16, Eaddy 14, Ďuriš 3, Rákai 2)

Handlová: Popovič 20, Pipíška 13, Aranitovič 12, Scott 9, Cavallero 0 (Rožánek 12, Skubeň 3, Obert 2, Kádaši 1)

TH: 9/7 – 13/9, Fauly: 14 - 10, Trojky: 10 - 9, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Životský

/Lučenec postupuje do semifinále/

Povedali po zápase:

Nenad Miloševič, tréner Lučenca: "Myslím, že reakcia chalanov na sobotňajší zápas bola dobrá. Mali sme oveľa väčšiu koncentráciu v obrane, čo je vidieť aj na výsledku. Rozdelili sme minúty, fakt sme hrali kolektívny zápas v obrane aj v útoku, myslím, že to rozhodlo. Dvakrát vyhrať s jedným súperom v priebehu piatich dní nie je jednoduché, na čo som upozorňoval, Handlová má svoju kvalitu. Spravili sme ten krok, čo sme chceli, sme vo Final Four Slovenského pohára, prvý cieľ v sezóne myslím, že máme splnený."

Ján Zorvan, hráč Lučenca: "Zápas sme začali agresívne, tak ako sme si dohodli, hrali sme agresívne v obrane a aj v útoku a ťažili sme z toho. Sme radi, že si zahrali všetci hráči a že sa nám podarilo postúpiť na Final Four."

Karol Kučera, tréner Handlovej: "Dostali sme síce menej bodov, ako v sobotu, čiže sme o niečo lepšie bránili, ale ono to len na pohľad tak vyzeralo. Jasne sme to prehrali na útočných doskokoch, my sme mali 19 a oni 44, tam je vidno, kto chcel vyhrať, čiže my sme nechceli, potom všetko ostatné ide bokom a to je najpodstatnejšia vec. Lučenec mal väčšiu snahu o víťazstvo ako my, a tam to je vidno."

Branislav Pipíška, hráč Handlovej: "V prvom rade gratulujem Lučencu, zaslúžili si vyhrať tak isto, ako v sobotu, aj teraz boli lepší, pripravenejší ako my, zaslúžili si postúpiť do semifinále. My takto nemôžeme pokračovať, musíme viac trénovať, musíme zmeniť nejaké veci, vystupovať ako tím na ihrisku a nie predvádzať takéto výkony."

 

Spišskí Rytieri – Inter Bratislava 94:82 (27:8, 28:22, 22:31, 17:21)

Rytieri: McGlynn 36, Fusek 20, Juríček 13, Lopez 12, Mrviš 5 (Granič 6, Hlivák 2, Makula a Sokolovskij 0)

Inter: Moorman 23, Zdanavičius 15, Bulatovič 13, Zakas 4, Ďurečko 0 (Hemphill 11, D. Koller 8, Hudec a Ondruš po 3, M. Koller 2, Weber 0)

TH: 18/15 – 19/16, Fauly: 15 - 21, Trojky: 11 - 8, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Kiss

/Spišskí Rytieri postupujú do semifinále/

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Rytierov: „V prvom polčase sme vyzerali veľmi dobre, hrali sme presne to, čo sme si povedali, že hrať budeme a vypracovali sme si dosť veľký náskok. V druhom polčase prišla očakávaná strata koncentrácie, čo by sa samozrejme stávať nemalo, ale niekedy sa to pod vplyvom náskoku proste stane. Splnili sme prvý predsezónny cieľ, postúpili sme do Final Four Slovenského pohára, za čo som veľmi rád.“

Tomáš Mrviš, hráč Rytierov: „Zahrali sme skvelý prvý polčas, tak nejako si predstavujeme našu hru. V tom druhom sme trochu poľavili, je nás málo a niekde sa to prejaviť musí. Cieľ je však plnený, postup do Final Four máme vo vrecku, verím, že sme v Slovenskom pohári nepovedali posledné slovo.“

Danilo Rakočevič, tréner Interu: „Akoby nám dôležitosť zápasu v prvom polčase úplne zviazala ruky, nohy i hlavy. Pritom favorit bol jasný, Spišská má mužstvo, ktoré chce zbierať tituly, my sme nemali čo stratiť a aj tak sme boli nepochopiteľne nervózni. V úvode nám absolútne nešla streľba, zaostávali sme na doskoku a úplne sme sa rozsypali. Vďaka však za druhý polčas, v ktorom sme zdvihli hlavy, nepoddali sme sa a trošku ukázali aj charakter. Na domácich to však nestačilo, postúpili úplne zaslúžene. Teší ma forma mladých hráčov, aj teraz mali minutáž, mali dobré úseky hry.“

Goran Bulatovič, hráč Interu: „Ak chcete poraziť taký tím, akým Spišská je, musíte začať úplne inak, ako sme začali my. Prvý polčas sme hrali vyslovene zle, nešlo nám absolútne nič a domáci si vybudovali veľký náskok. Teší ma však aspoň skutočnosť, že sme to nezabalili, v druhom polčase nám naši mladíci ukázali, ako sme my mali hrať v tom prvom. Je fajn vidieť ich progres, roky hrajú spolu a na palubovke je to vidieť. Blahoželám Spišiakom k postupu, určite si ho zaslúžili.“

 

Program semifinále Slovenského pohára (17. - 19. februára):

  • Patrioti Levice/BC Prievidza - Spišskí Rytieri
  • BC Komárno/Iskra Svit - BKM Lučenec

Foto: Vladimír Dorňák