• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Premiéra Komárna v Niké SBL nemohla dopadnúť lepšie, hneď vo svojom prvom vystúpení si pripísalo na svoje konto premiérové víťazstvo, keď doma triumfovalo nad Handlovou.

Niké SBL 2021/2022 - 1. kolo:

BC Komárno - MBK Baník Handlová 80:65 (16:23, 12:11, 30:15, 24:16)

Komárno: Duffy 24, Djordjevič a Gašič po 17, Johnson 11, Danielič 6 (Ross-Miller 5, Kádaši a Major 0)

Handlová: Abram a Talley po 15, Čekovský, a Mrviš po 13, Milivojevič 0 (Ščekič 5, Vojtek 4, Rožánek a Skvašik 0)

TH: 13/10 - 16/10, Fauly: 19 - 18, Trojky: 10 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Ribakovs

Povedali po zápase:

Zlatko Jovanovič, tréner Komárna: "Prvý zápas v sezóne, špeciálne pre niektorých mladých hráčov hneď zápas na takejto úrovni. Navyše som veľmi rád, že po dlhom čase, vzhľadom na situáciu z uplynulej doby, sa uskutočnilo stretnutie so všetkým, čo k basketbalu patrí. Veľké víťazstvo pre nás, ako ste však aj mohli vidieť, nezačali sme najideálnejšie, niektorí práve z mladých hráčov hrali vôbec prvý zápas na takejto úrovni, kdežto na strane Handlovej je viacero skúsených borcov. Toto sa odzrkadlilo aj na prvom polčase, keď sme si však v šatni povedali čo bolo treba, začali sme si viac veriť, dávali sme do zápasu viac energie, na čo skvele zareagovali aj fanúšikovia, ktorí nás začali mohutnejšie podporovať. Potom sme už začali hrať našu hru, ktorá sa zakladala na dobrej obrane a viera vo víťazstvo nás posúvala vpred. Gratulujem aj Handlovej, želám jej veľa šťastia do sezóny a takisto gratulujem aj môjmu tímu."

Luka Gašič, hráč Komárna: "Bol to náš prvý zápas a tvrdo sme sa na neho pripravovali. Začiatok nebol ideálny, nedarila sa nám streľba, nešlo nám to ani spoza oblúka. V prestávke sme sa však zomkli a začali sme si viac veriť. Podarilo sa nám premeniť viacero trojok, skórovať aj z poľa a zlepšili sme sa aj v obrane, Sme veľmi šťastní, prvý zápas, prvé víťazstvo, čo viac si môžeme priať."

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: "Zápas sme začali skvele, ale potom sme sa 'rozhodli', že budeme hrať individuálne a aby bol každý so sebou 'spokojný'. Neviem, čo k tomu dodať, celkovo sa hanbím za náš predvedený výkon, vyzerali sme, akoby sme 40 dní počas prípravy nič nerobili a aj ja som vyzeral ako 'indián'. Keď majú chlapci trochu sebaúcty, porozmýšľajú nad svojou hrou. Netreba robiť však unáhlené závery, bol to prvý zápas, navyše na ihrisku súpera, Komárno podržali aj fanúšikovia a skvelou energiou dotiahli zápas do víťazného konca. Chcem sa poďakovať aj tým desiatim fanúšikom, ktorí nás prišli do Komárna podporiť, žiaľ, aj ich sme sklamali."

Tomáš Mrviš, hráč Handlovej: "Mali sme vynikajúci začiatok, potom bohužiaľ odišla koncentrácia, niektorí hráči išli do bojov, ktoré nemohli vyhrať. Zameriavali sme sa na úplne iné veci, ako na ktorých sme sa dohodli pred zápasom. Komárno skvelou energiou, aj za podpory publika, zaslúžene vyhralo."

Foto: Karol Scholtz