Vytlačiť
Kategória: Report

Po druhých stretnutiach HUSTE.tv Eurovia SBL play off sú bližšie k postupu basketbalisti Interu, Komárna a Prievidze. V sobotu budú mať tieto tri celky prvú šancu na spečatenie svojho postupu do semifinále. Handlovej sa podarilo domácim víťazstvom vyrovnať stav štvrťfinálovej série s Košicami.

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Levickí Patrioti 103:74 (25:23, 26:14, 32:14, 20:23)

Komárno: Bilič a Djordjevič po 18, Langston 15, Tomič 13, Vido 0 (Halada 20, Bojanovský 10, Kuffa 7, Cobb 2, Jurčina a Marchyn 0)

Levice: Djurič 16, Keely a Nofflet po 14, Musil 10, Bannister 6 (Djokič 6, Josipovič 5, Vojtek 2, Krajčovič 1, Klár 0)

TH: 24/21 - 26/19, Fauly: 25 - 22, Trojky: 12 - 3, Rozhodovali: Fuska, Kúkelčík, Pipíška

/stav série: 2:0/

Povedali po zápase:

Richard Ďuriš, tréner Komárna: „Sme veľmi radi, že sme zvládli aj tento druhý a veľmi dôležitý zápas v tejto sérii. Všetci vieme, že keby to dopadlo inak, tak by sme si skomplikovali cestu. Pochvala patrí všetkým hráčom, ktorí každú tú jednu svoju minútu sa snažili odovzdať svoje maximum a opäť tímovým výkonom sme prišli k tomuto víťazstvu. Nič však nie je skončené, máme dva dni na to, aby sme sa pripravili na sobotu a uvidíme, ako sa to v Leviciach bude vyvíjať. Určite to však nebude ľahký zápas a ani tento nebol, aj keď sa to tak na výsledku zdá, ale museli sme podať každý svojich sto percent. “

Farad Cobb, hráč Komárna: „Opäť sme zaznamenali jedno veľmi dôležité víťazstvo a sám neviem, ktoré bolo cennejšie, či prvé alebo druhé, pretože obom prikladám rovnakú váhu. Dnes sme súpera takpovediac deklasovali, hrali sme s chuťou, v prvej štvrtine sme ešte mali so súperom problémy, ale od druhej štvrtiny sme získali vedenie a následne aj prevahu a ovládli sme palubovku. Každý hráč podal na ihrisku maximum a to sa prejavilo aj v celkovom skóre. Ideme však ďalej, séria ešte neskončila.“

Teo Hojč, tréner Levíc: „V prvom rade gratulujem Komárnu k víťazstvu, predviedlo perfektný basketbal, na ktorý sa dalo pozerať a diváci mali z ich tímu určite radosť. Z psychologického hľadiska sme v ťažkej situácii, veľmi zle sme vstúpili do play off, no verím, že tak ako ja, tak ani jeden hráč si nechce pripustiť koniec sezóny. Sme síce takpovediac dole, ale urobíme všetko preto, aby sme sériu zvrátili. Musíme nájsť príčiny našich dvoch prehier a ja verím, že sa nám to do víkendu podarí a zmeníme veci, ktoré nám nevychádzajú a doma predvedieme hru, ktorá bude úspešná.“

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: „Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová po takomto zápase. Určite sme si nepredstavovali, že to takto dopadne, musíme si sadnúť a rozobrať si to. Samozrejme, séria pokračuje, hrá sa na tri víťazné zápasy a s týmto nastavením pôjdeme aj do tretieho stretnutia. Určite sa nevzdávame a budeme bojovať ďalej.“

 

Iskra Svit - BC Prievidza 80:97 (23:29, 20:21, 16:23, 21:24)

Svit: Avramovič 25, Singletary 9, Lošonský 8, Jankovič 6, Fleming 4 (Šoutvin 13, Belavý a Sarna po 4, Findura a Gonzalez po 3, Lehotský 1, Kubaský 0)

Prievidza: Körner a Krayem po 22, Marič 14, Jones 10, Rostampour 8 (Batina 10, Dramičanin 5, Ihring 4, Jašš 2, Hupka 0)

TH: 18/10 - 16/11, Fauly: 18 - 21, Trojky: 4 - 12, Rozhodovali: Tomašovič, Brziak, Šarišský

/stav série: 0:2/

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: “Mali sme sen, ktorý sa nám nesplnil. Nemyslím si, že by sme nechceli, koncentrácia bola na úrovni play off zápasu. Stála ale proti nám obrovská kvalita. Každá naša chyba bola potrestaná, v tom je sila súpera. Budeme bojovať, pokiaľ nám bude blikať svetielko. Nie je dôvod sa na niečo šetriť, môže to byť pre nás posledný zápas v sezóne.“

Roman Findura, hráč Svitu: “Nevyšiel nám úvod zápasu, Prievidza nám ušla o desať bodov. Strašne sme sa nadreli v obrane, aby sme to potom stiahli. Myslím si, že rozhodlo to, že hostia premieňali aj ťažké strely. Na každý kôš sa strašne nadrieme. V Prievidzi môžeme už len prekvapiť. Mrzí ma, že som sa vyfauloval a viac nepomohol mužstvu. Dôvera trénera ma teší, viac by ma ale potešilo víťazstvo.“

Miljan Čurovič, tréner Prievidze: “Boli sme sústredení od začiatku zápasu, vedeli sme, čo chceme. Proti Svitu sme nastúpili s plným rešpektom. Ďakujeme našim fanúšikom, že nás prišli povzbudiť. Chcel by som ich touto cestou pozvať aj na najbližší domáci zápas v sobotu. Svit má náš plný rešpekt, majú mladého trénera, veľmi dobré mužstvo. Všetko je možné, ideme sa pripraviť, akoby to bol prvý zápas v sérii.“

Richard Körner, hráč Prievidze: “Nenazval by som to presvedčivým výkonom, lebo Svit sa držal veľmi dlho. Dve a pol štvrtiny bol vyrovnaným súperom. Potom sme nastrieľali nejaké strely zvonku, ktoré nám padli. Svit zariskoval, začal brániť zónu, chvíľu im to vychádzalo. Domácim musím pogratulovať, hrajú výborne, robí nám to problémy. Svit je nevyspytateľný súper, má dobrých hráčov. Musíme sa sústrediť na sto percent, ešte nie je rozhodnuté. Urobíme všetko preto, aby sme to ukončili už doma v sobotu.“

 

MBK Lučenec - BK Inter Bratislava 66:79 (17:16, 15:19, 15:28, 19:26)

Lučenec: Stojačič 18, Rountree 15, Pressley 12, Pipíška 8, Rendla 3 (Davis 6, Zorvan 4)

Inter: Kinney a Rančík po 15, Nuhanovič 8, Barač 6, Vlahovič 4 (Mrviš 11, Bílik 9, Walker 7, Bulatovič 4, Hoferica a Kozlík 0)

TH: 29/19 - 16/12, Fauly: 18 - 22, Trojky: 9 - 9, Rozhodovali: Zubák, Doušek, Kovalčík

/stav série: 0:2/

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Lučenca: „V prvom rade mi dovoľte pogratulovať Interu. Z nášho pohľadu sme sa snažili najmä pre našich fanúšikov – ako bolo avizované aj vo videopozvánke – aby sme domáci zápas vyhrali. Chýbali nám jeden-dvaja-traja hráči navyše, ktorí by nám pomohli, no hlavne nám chýbala tá šťava, energia v závere. Ja si však myslím, že sa nemusíme za nič hanbiť, snažili sme sa drieť v obrane aj v útoku. Rád by som sa poďakoval svojim hráčom, ktorí podali skvelý kolektívny výkon, ako aj fantastickým divákom, ktorí nás aj tentokrát hnali vpred. Rozhodla širšia lavička a kvalite na strane Interu."

Ján Zorvan, hráč Lučenca: „Bojovali sme počas celého zápasu. Čo k tomu dodať? Škoda, že nám nevyšla tá záverečná štvrtina, kedy nám Inter ušiel na rozdiel desať a viac bodov, čo sa nám potom už ťažko doháňalo. Určite sme sa však snažili, ďakujeme skvelým divákom, ktorí prišli a podporovali nás až do úplného záveru."

Oliver Vidin, tréner Interu: „Zápas sme začali veľmi dobre, otvorili sme ho desaťbodovou šnúrou. Potom sme však bezdôvodne znervózneli a urobili chyby v obrane. V druhej štvrtine sme začali opäť lepšie, dobre sme bránili a v útoku zaznamenali asi devätnásť bodov. Po zmene strán sme zase nepochopiteľne poľavili ako v priebehu prvej desaťminútovky, no podarilo sa nám dostať sa späť do hernej pohody. Hlavne Kinney s Bulatovičom zdvihli intenzitu hry a urobili rozdiel. Napriek tomu, že Lučencu padlo v závere viacero trojok, sme záver zápasu zvládli lepšie. Myslím, že sme podali dobrý výkon na palubovke súpera, domácim sme dali 80 bodov a nedovolili im, aby dali cez 70. Dnes hodnotím herný prejav môjho mužstva ako veľmi dobrý."

Tomáš Mrviš, hráč Interu: „Začali sme veľmi dobre, no potom sme začali byť nervózni prakticky z ničoho a zbytočne. Tým sme dali Lučencu šancu vrátiť sa späť do zápasu, ktorý vďaka fanúšikom hral skvelo. My sme hrali akoby hore-dole, mali sme úseky, kedy sme hrali dobre, a úseky, kedy sme strácali a celý zápas bol dosť vyrovnaný. Nakoniec sme si však našťastie udržali chladné hlavy a dokázali vyhrať. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Verím tomu, že doma túto sériu ukončíme a budeme sa pripravovať na ďalšieho súpera."

 

MBK Handlová - KB Košice 79:72 (23:14, 13:23, 18:22, 25:13)

Handlová: Miloševič 22, Sedmák a Stamenkovič po 18, Stria 11, Gudžič 7 (Zejak 2, Stojanov 1)

Košice: Matovič 15, Baťka 13, Pilčevič 12, Žiak 10, White 5 (Ivelja 9, Nikolič 8, Baldovský 0)

TH: 13/13 - 18/14, Fauly: 21 - 19, Trojky: 8 - 8, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Holländer

/stav série: 1:1/

Povedali po zápase:

Marko Cvetkovič, tréner Handlovej: "Musím pogratulovať mojim hráčom, lebo do zápasu dali viac ako sto percent zo svojich možností. Ak budeme hrať takto a na ihrisku necháme naše srdcia, tak môžeme vybojovať ďalšie výhry. Celú sezónu im hovorím, že aj keď prehráme, ale budeme mať takýto prístup k zápasu, tak môžeme byť spokojní. Premrhali sme obrovskú šancu na víťazstvo v Košiciach, ale teraz sme vyhrali a je to 1:1. Je to pre nás veľké víťazstvo, ktoré nám dodalo sebavedomie. Teraz musíme oddýchnuť, zregenerovať a ideme bojovať do Košíc. Určite máme šancu na víťazstvo, musíme to ale dokázať a využiť naše šance. Košice sú veľmi dobrý tím a je naozaj škoda, že sme nevyužili našu šancu na víťazstvo u nich. Dnes to bola však dobrá hra a skvelé víťazstvo."

Luboš Stria, hráč Handlovej: "Bol to veľmi bojovný zápas, tak ako to v play off býva. Dnes to bolo so šťastným koncom pre nás, aj keď to bolo rovnako vyrovnané ako v Košiciach. Dnes sme si to víťazstvo na konci zobrali. Je to skvelý prvý bod v sérii a verím, že dôležitý."

Richard Leško, tréner Košíc: "Bohužiaľ, opäť sme mali slabý začiatok. Handlová sa rýchlo dostala do vedenia a stálo nás to veľa síl dorovnať. V druhom polčase to bola taká ťahanica zo strany na stranu. Na našej strane bolo zbytočne veľa chýb, nie vždy vynútených, takže preto sa na záver šťastie priklonilo ku Handlovej."

Michal Baťka, hráč Košíc: "Čo sa týka zápasu, tak opäť sme dobre nezačali zápas, museli sme doťahovať 10-bodový náskok Handlovej, čo nás určite stálo dosť síl. Ukazáli sme ale, že sa nevzdávame a dostali sme sa do vedenie už do konca prvého polčasu. Náskok, čo sa nám podaril vybudovať v tretej štvrtine, sme bohužiaľ neudržali a dovolili sme domácim sa dotiahnuť a ešte aj sme ich pustili do vedenia. Na konci si to udržali trestnými hodmi."

Foto: Peter Jaško