Vytlačiť
Kategória: Report

V predohrávke siedmeho kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili basketbalisti Interu Bratislava nad Košičanmi 82:78.

BK Inter Bratislava - KB Košice 82:78 (24:11, 22:24, 18:21, 18:22)

Inter: Barač 20, Baťka 19, Vlahovič a Matovič po 5, Grznár 3 (Rančík 13, Bulatovič 7, Kozlík 6, Mrviš 4)

Košice: Marič 17, Stamenkovič 16, V. Djordjevič 13, Fletcher 7, Körner 3 (Sedmák 16, Pilčevič 6, Baldovský, Palm 0)

TH: 21/17 - 13/10, Fauly: 21 - 25, Trojky: 11 - 12, Rozhodovali: Šarišský, Pipíška, Bara

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Hráčov by som pochválil za snahu v zápase. Hrali od začiatku tak, ako sa má hrať - zodpovedne. Spĺňali svoje pokyny, hlavne v obrane. Mali sme veľa útočných doskokov, čo hovorí o tom, že tím sa snaží. To, čo by som povedal, že je zlé, tak vedia aj oni. V druhom polčase sme Košiciam dovolili útočné doskoky a z toho vychádzali situácie, kde sa im podarilo dostať do zápasu. Myslím si, že musíme byť sústrední počas celých 40 minút, lebo zápas sa nehrá len v prvom polčase alebo len jednu štvrtinu, ale hrá sa celý zápas. Rozhodovali maličkosti."

Goran Bulatovič, hráč Interu: "Začali sme zápas tak, ako sme sa dohodli v šatni - hrať agresívne počas každého pick and rollu, aby sme im nedovolili strieľať. Košice majú totiž veľmi dobrých strelcov za tri body. Toto sa nám darilo, ale vždy, keď sme trochu ubrali v defenzíve, tak to využili a dali ľahké koše. Na konci tretej a začiatku štvrtej štvrtiny sme opäť pridali v obrane, vyhrávali sme o pár bodov. Koniec sme však zvládli a zaslúžene sme zvíťazili." 

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Celkovo môžem byť spokojný s našim herným prejavom počas troch štvrtín. Dokonca sme tretiu štvrtinu vyhrali. Mrzí ma však záver, ktorý sme nezvládli z viacerých dôvodov. Po tom, čo sme dokázali, že sme sa vrátili do zápasu, keď sme prehrávali o 17 alebo 18 bodov, tak ma mrzí, že sme to nedotiahli do víťazného konca. Je tam vidieť progres v našej hre na palubovkách súperov, ukázali sme charakter. Myslím si, že nabudúce to bude lepšie. Mrzí ma, že sme to nedotiahli do víťazného konca." 

Foto: Vladimír Dorňák