Vytlačiť
Kategória: Report

V úvodnom dni jedenásteho kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa radovali z triumfu domáce tímy. Levice zdolali Komárno, Inter si pripísal ďalšiu výhru nad Karlovkou a Prievidza triumfovala nad Svitom.

BK Levickí Patrioti – MBK Rieker Com-Therm Komárno 82:73 (27:13, 21:20, 15:20, 19:20)

Levice: Petani 14, Kurbas 13, Vašl 7, Djurič 6, Bojanovský 4 (Žiak 17, Sims 8, Smith 6, Krajčovič 5, Bachan 2)

Komárno: Jankovič a Tomič po 16, Bowman 11, Djordjevič 3, Hoferica 2 (Diminič 15, Stojanov 5, Vojtek 3, Adams 2, Jurčina 0)

TH: 22/19 – 11/8, Fauly: 15 – 23, Trojky: 9 – 11, Rozhodovali: Tomašovič, Matejčík, Turček

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Som naozaj veľmi spokojný s našou predvedenou hrou v prvom polčase. V druhom polčase si hráči vytvárali viac otvorených streleckých pozícií. Veľmi dobre zahrala aj naša lavička. Komárno má veľmi dobrý tím a dobrého trénera, takže sme veľmi radi, že sa nám  podarilo vyhrať. Chcel by som pogratulovať mojim chlapcom k výhre.“

Milan Žiak, hráč Levíc: „Bol to náročný zápas, Komárno nie je ľahký súper. Ich postavenie v tabuľke určite nie je adekvátne ich kvalitám, čiže sme vedeli, že to bude ťažký zápas, a to sa aj ukázalo. V obrane sme spravili pár chýb, ale som rád, že sme to uhrali. Vedeli sme, kde majú silné stránky, na rozohrávke Tomič a pod košom Diminič. Dôležité bolo, že sme ich nepustili k ničomu,keď sa zápas lámal.“

Miloš Šporar, tréner Komárna: „V prvom polčase ukázali Levice viac energie, viac agresivity a hrali lepšie. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, potom sme však začali hrať o čosi lepšie. Začali sme lepšie brániť, ale stále sme nehrali tak ako by som si predstavoval. Myslím si, že potrebujeme trochu viac času, aby sme sa zlepšili. Čo sa týka celkového zápasu, som hlavne spokojný s druhým polčasom, kde sme ukázali bojovnosť a celkovo lepšiu hru.“

Jozef Vojtek, hráč Komárna: „Tak v prvom rade, začali sme veľmi zľahka, čo sa nám nevyplatilo a v prvom polčase sme dostali 48 bodov. Zle sme pokrývali strelcov a nechávali sme im otvorené pozície. V druhom polčase sme začali lepšie brániť, lepšie sme si posúvali loptu, ale k zvratu už nedošlo.“

 

BC Prievidza – Iskra Svit 107:94 (36:21, 33:15, 15:33, 23:25)

Prievidza: Wisseh 22, Martin 16, Sitton 15, Bílik 14, Smith 9 (Glasgow 12, Musil 10, Voss 9, Zorvan 0)

Svit: Radonjič 29, Avramovič 24, Ivelja 15, Jackson 12, Galata 11 (Findura 3, Ivan a Ščavnický 0)

TH: 14/13 – 16/15, Fauly: 16 - 19, Trojky: 14 - 17, Rozhodovali: Fuska, Margala, Holländer

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, nesebecky, výborne sme strieľali za tri body. Bránili sme dobre ich top hráčov, preskákali sme súpera v prvom polčase o dvanásť doskokov. Dobre sme si posúvali loptu, mali sme až 14 asistencií. V druhom polčase sme sa uspokojili s náskokom, ktorý sme si vytvorili v prvom polčase. Svit hral agresívne, tvrdo a aj napriek tomu, že prehrával o vyše 30 bodov. To je niečo, čo oni robia celú sezónu. Aj keď niektorí ich dôležití hráči sú zranení, vydali zo seba maximum. V každom zápase bojujú, nevzdávajú sa za žiadneho stavu. V druhom polčase sme slabšie strieľali, preskákali nás, mali sme iba sedem asistencií v druhom polčase. Základom basketbalu je nastrieľať tak veľa bodov, ako je to možné, hrať najrýchlejšie ako sa dá. Ak vyhrávate po prvom polčase o 20 bodov, podstatné je, aby ste vyhrali. Je jedno, či o dva alebo o 40 bodov. My sme vyhrali prvý polčas o vyše 30 bodov, v druhom sme nezahrali dobre, hlavne v tretej štvrtine, ale vyhrali sme. My sme mali prvý polčas výborný, oni zas mali druhý polčas výborný. Taký je basketbal. Dôležité je, že náš prvý polčas bol lepší ako ich druhý."

Martin Bilík, hráč Prievidze: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Druhý polčas bola veľká katastrofa. Nechali sme ich stiahnuť vyše 30-bodový náskok, čím sa dostali naspäť do hry vďaka našej katastrofálnej obrane, čo nás pokojne mohlo stáť víťazstvo. Našťastie sme sa prebrali a nakoniec zvládli tento zápas. Víťazstvo nás potešilo, ale s výkonom z druhého polčasu nemôžeme byť spokojní."

Michal Madzin, tréner Svitu: "V prvom polčase obrovský výkon Prievidze, ktorá hrala s veľkou energiou. Nevedeli sme ich zastaviť žiadnym spôsobom. V druhom polčase sme zázračne vstali z toho úplného dna. Verím, že toto bolo naše dno, a že to bude len a len lepšie. Všetko má svoje dôvody a všetko nás robí silnejšími."

Maurizio Galata, hráč Svitu: "Prvý polčas nám absolútne nevyšiel, bolo to hrôzostrašné. Prievidzi vyšiel vstup do zápasu vynikajúco, strieľali takmer neomylne. My sme hrali úplne bez energie a nedokázali sme sa im absolútne vyrovnať. Po prvom polčase, ktorý sme prehrali o vyše 30 bodov, sme sa v druhom snažili bojovať aspoň o našu česť. S tým druhým polčasom môžeme byť spokojní, vyhrali sme ho o 20 bodov, ale zápas nám nevyšiel."

 

 

BK Inter Bratislava – VŠEMvs Karlovka Bratislava 94:80 (19:20, 29:23, 17:25, 29:12)

Inter: Vlahovič 19, Rančík 12, Barač 11, Matovič 6, Grznár 0 (Baťka 17, Kozlík a Mrviš po 10, Nuhanovič 4, Ondruš 3, Páleník 2, Bulatovič 0)

Karlovka: Abrhám 21, Hlivák 17, Vido 12, Kuffa 11, Podhorský 3 (Hašan a Kožár po 7, Bolek 2, Halmeš 0)

TH: 21/16 – 11/9, Fauly: 15 - 22, Trojky: 8 - 13, Rozhodovali: Ženiš, Lamoš, Gálová 

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Rozhodujúce bolo, že kvalita je na našej strane. Zápas sme si našim nasadením možno ani nezaslúžili vyhrať, lebo nestačí hrať len poslednú štvrtinu. Vyhrali sme ju 29:12 a ukázali sme to, čo sme mali už od začiatku - ten rozdiel v kvalite. Každý jeden hráč asi očakával, že druhý zaňho zaberie v obrane a potom sa stalo, že nám Karlovka dá 80 bodov a my sa čudujeme."

Marek Kozlík, hráč Interu: "Prečo to dalo toľko práce? Každý zápas je iný. Začali sme trocha vlažnejšie. Nebolo to celkom stopercentné z našej strany. To, na čo sme sa dohodli, sme neplnili práve do bodky. O to ťažšie to bolo. Karlovka sa chytila, dávala trojky, potom aj spod koša. Ťažký zápas, ale som rád, že sme ho zvládli."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Pre užšiu rotáciu nám na konci asi trošku došli sily, a tam to bolo vidieť. Miesto drajvu do koša sme volili ťažké strely. Skôr sme mali získavať fauly v prienikovej hre. Boli sme po väčšinu zápasu nepríjemný súper a aj vyrovnaný. Zlomilo sa to až v tej koncovke."

 

Foto: Vladimír Dorňák