Vytlačiť
Kategória: Report

Víťazstvá domácich tímov s dvojciferným rozdielom, taký je sumár 21. kola Eurovia SBL. Prievidza si v ňom poradila s Komárnom, Inter udržal domácu neporaziteľnosť aj proti Svitu a víťaznú sériu Košíc nezastavila ani Karlovka. Levice doma triumfovali nad Handlovou a po 17 dueloch sa dočkala dvoch bodov Spišská Nová Ves, výhra prišla proti nováčikovi zo Žiliny.

BC Prievidza - MBK Rieker Com-Therm Komárno 103:78 (35:11, 21:28, 33:19, 14:20)

Prievidza: Sitton 25, Wisseh 17, Martin 15, Batina 8, Bílik 0 (Glasgow 15, Jašš 10, Musil 7, Smith 6, Pipíška a Zorvan 0)

Komárno: Jankovič 23, Tomič 8, Adams 4, Bowman 2, Hoferica 0 (Vu. Djordjevič 19, Diminič 15, Stojanov 4, Vojtek 3, Jurčina 0)

TH: 31/22 - 16/12, Fauly: 19 - 26, Trojky: 11 - 12, Rozhodovali: Brziak, Karniš, Bara

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Myslím si, že sme nadviazali na dobrú obranu zo zápasu proti Svitu. V tom zápase sme si taktiež dobre posúvali loptu, mali sme 19 asistencií na 22 premenených striel, ale minuli sme 49 striel, taký zápas ťažko môžeme vyhrať. Cieľom tohto zápasu bolo nadviazať na obranu proti Svitu, najmä proti Tomičovi, ktorý je veľmi dobrý hráč. Mali sme 28 asistencií a hrali sme veľmi rýchlo, čo bolo tiež jedným z našich cieľov. Som veľmi šťastný, že nás prišli podporiť naši fanúšikovia a dodali nám energiu, najmä v druhej štvrtine, kde sme mali ťažšie momenty. Potrebujeme ich podporu aj v derby proti Handlovej."

Grant Sitton, hráč Prievidze: "Myslím si, že sme na nich vybehli s agresívnou obranou, pretože vieme, že Komárno máva silné začiatky zápasov. Museli sme zachytiť začiatok zápasu, udrieť ako prví a dostať sa do vedenia. Po celý čas musíme dobre brániť a navyšovať skóre, to sme v tomto zápase dodržali. Veľká vďaka patrí našim skvelým fanúšikom, ktorí boli významnou súčasťou výhry."

Miloš Šporar, tréner Komárna: "V prvých desiatich minútach sme prehrali tento zápas. Nerozumiem tomu, prečo sme takto hrali. Na ihrisku sme hrali, ako keby sme oslavovali Silvestra o deň skôr. V prvej štvrtine sme hrali bez nasadenia, energie. Potom je veľmi ťažké v Prievidzi hrať, keď prehrávate o 25 - 30 bodov. Musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na zápas v stredu, keď privítame Inter Bratislava. Gratulujem Prievidzi, hráčom aj trénerovi, boli lepší, ale stále je to len jeden zápas, sezóna je ešte dlhá."

Saša Jankovič, hráč Komárna:  "Myslím si, že rozhodla prvá štvrtina, ktorú sme úplne prespali. Súper vyhral prvých desať minút o 24 bodov, to je nepochopiteľné. Nezvládli sme tento zápas, pri super atmosfére sa Prievidza chytila strelecky. Zápas sa od druhej štvrtiny iba dohrával. Musíme na tento zápas zabudnúť a v novom roku zlepšiť naše výkony."

 

BK Levickí Patrioti - MBK Handlová 97:73 (26:20, 25:11, 21:17, 25:25)

Levice: Vašl 20, Djurič 19, Krajčovič 10, Bojanovský 9, Kurbas 6 (Žiak 16, Bachan 11, Sims 6, Adámik, Lukniš, Slaninka a Zigo 0)

Handlová: Tyus 21, Stanojevič 20, Tresač 12, Zejak 5, Novysedlák 0 (J. Djordjevič 13, Haviar 2, Dolník, Dratva, Mátych a Štefek 0)

TH: 20/15 - 20/15, Fauly: 25 - 26, Trojky: 8 - 6, Rozhodovali: Pipíška, Matejčík, Bartoš

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Som rád z reakcie mojich hráčov po neúspešnom zápase v Komárne. Pred zápasom som chalanom povedal, že tento zápas musia vyhrať. Pravdepodobne preto nám ušiel začiatok, boli sme nervózni. Ukázali sme však charakter a odohrali dobrý zápas. Stále máme svoje problémy, Petani je zranený, Smith musel odísť, Sims a Bojanovský hrali cez bolesť. Preto si výhru veľmi vážim."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Po zlom zápase v Komárne sme sa opäť potrebovali dostať do správneho herného rytmu. Okrem začiatku zápasu, ktorý nám ušiel, sme si to postrážili. Dôležité bolo, že sme nespanikárili. Splnili sme, čo sme mali a od zajtra sa začneme pripravovať na ďalší zápas."

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Gratulujem Leviciam k víťazstvu, boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Veľmi dobre sme vstúpili do zápasu, ale keď urobili tlak na nášho rozohrávača, tak sme nedokázali správne zareagovať. Súper sa rýchlo dokázal vrátiť do zápasu. Nedokázali sme odpovedať na ich agresívnu hru. Veľmi ťažko sa nám hrá bez rozohrávača, to je momentálne náš najväčší problém."

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Zápas sa mi hodnotí ťažko. Mali sme dobrý vstup do zápasu, získali sme osembodové vedenie a plnili sme to, čo sme si pred zápasom v šatni povedali. Avšak vydržalo nám to len krátko. Opäť sme sa začali vracať k starým veciam, robili sme obrovské chyby v obrane, z čoho pramenila naša neistota v útoku. Súper nás dobre bránil, prečítal naše signály. Odskočili nám na dvadsať bodov a my sme sa už do zápasu nedokázali vrátiť."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - PP & TV Raj Žilina 102:88 (29:18, 29:26, 27:19, 17:25)

Spišská Nová Ves: Nzege 34, Jewell 14, Ninkovič 8, Lenárt 6, V. Bulatovič 4 (Krajňák 17, Marshall 11, Majerčák 8)

Žilina: Rožánek 27, Wright 26, Brown 16, Holcomb 15, Šoška 4 (Ďuriš a Skvašik 0)

TH: 16/8 - 27/19, Fauly: 23 - 19, Trojky: 10 - 1, Rozhodovali: Zubák, Kovalčík, Karnay

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Toto víťazstvo sme potrebovali viac ako soľ. Dávame sa nanovo dokopy. Keď sa 19. decembra hráči zoznamujú na tréningu, tak je to zlé. To by sa malo diať v auguste. Už v Handlovej sme mohli zvíťaziť, ale až teraz sa nám to podarilo. Som šťastný, že sme sa so starým rokom takto rozlúčili. Verím tomu, že na to nadviažeme. Zatiaľ máme problém korigovať eufóriu. Nejde nám zmena tempa hry, ale keď nám začne viac fungovať súhra, bude to lepšie aj výsledkovo. Rozhodujúci moment? Padli nám otvorené strely. Ak tie nedáte vo veľkom basketbale, nič nevyhráte."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Chvalabohu, že to víťazstvo konečne prišlo! Dúfam, že nebude neskoro. Chceme zabojovať o play off a verím, že toto víťazstvo nás nakopne do ďalších zápasov. S tými mojimi trojkami je to tak: keď vyjde prvá, aj druhá, tak potom vystrelím aj tretiu, štvrtú či piatu. Treba strieľať, až kým sa neminie. Tak sa to predsa robí. Veľmi ma teší, že prišlo veľa ľudí, ktorí videli naše víťazstvo. Dali sme im najlepšiu pozvánku do zápasov v novom roku."

Ján Závodný, dočasný tréner Žiliny: "O výsledku rozhodla kompletnosť domáceho družstva, ich súhra medzi sebou. Spišská Nová Ves pôsobila komplexnejšie, my sme mali svetlé momenty, ale neudržali sme ich dlhší čas. Naši hráči sa viackrát opustili v tomto stretnutí, zatiaľ čo Spišiaci bojovali od začiatku až do konca a išli za víťazstvom. Najmä to rozhodlo v ich prospech. Tiež mali domáci výbornú trojkovú streľbu. My sme striedali zónovú obranu s osobnou, ale naši súperi si utvorili náskok, ktorý si udržali až do konca."

 

KB Košice - VŠEMvs Karlovka Bratislava 109:76 (31:34, 23:16, 28:13, 27:13)

Košice: Körner 21, Stamenkovič 19, Fletcher a Marič po 14, Pilčevič 8 (Baldovský 13, Sedmák 12, Vl. Djordjevič a Židzik po 4, Matys 0)

Karlovka: Vido 16, Abrhám 14, Kuffa 11, Podhorský 8, Hlivák 4 (Kožár 15, Hašan 6, Vitek 2, Bolek a Mäsiar 0)

TH: 29/27 - 18/10, Fauly: 21 - 25, Trojky: 6 - 12, Rozhodovali: Šarišský, Kiss, Špirka

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Prvý polčas bol taký povianočný, ale cez prestávku sme sa dohodli na istých veciach a ukázali sme, že sme lepšie mužstvo. Karlovka má dobré a nebezpečné mužstvo. Museli sme pritvrdiť, aby sme vyhrali."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "V prvom polčase sme zle bránili a súperovi vychádzali aj ťažké strely. Potom sme však výrazne zlepšili obranu a začali sme si lepšie posúvať loptu v útoku. Kolektívna hra priniesla úspech."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Výsledok neodzrkadľuje našu hru. Odohrali sme výborný prvý polčas, v tom druhom sme sa zasekli a nepremieňali sme voľné strely. Súper to tvrdo trestal a vypracoval si bodové vedenie, ktoré si udržal do konca zápasu."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Do Košíc sme išli s tým, že nemáme čo stratiť. Košice hrajú doma veľmi dobre a boli favoritom. V prvej štvrtine sme viedli o dvanásť bodov, ale vedeli sme, že takto nám to celý zápas padať nebude. Snažili sme sa oprieť o podkošovú hru, ale súper postupne prevzal vedenie a v tretej štvrtine si vybudoval rozhodujúci náskok. Ukázali svoju kvalitu."

 

BK Inter Bratislava - Iskra Svit 107:87 (32:22, 29:23, 18:21, 28:21)

Inter: Mrviš 25, Rančík 23, Baťka 19, Matovič 11, Vlahovič 10 (Grznár 9, Kozlík 6, G. Bulatovič a Páleník po 2, Nuhanovič a Ondruš 0)

Svit: Lošonský 23, Avramovič 21, Jackson 17, Ivelja 10, Walton 8 (Galata a Ivan po 3, Smik 2, Ščavnický 0)

TH: 27/20 - 17/15, Fauly: 22 - 21, Trojky: 15 - 4, Rozhodovali: Tomašovič, Turčin, Holländer

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Určite sa nám podarilo splniť to, na čom sme sa dohodli. Hlavne v útočnej fáze. Okrem toho, že nám padalo z otvorených striel a z trojkového oblúka sme premieňali vysoké percento, aj sa na to dobre pozeralo. Myslím si, že fanúšik môže byť spokojný. Hral sa dobrý basketbal – kvalitné asistencie, málo chýb. Obranu sme mohli trošku zlepšiť, ale dobre... tým, že sa hralo toľko útokov a v posledných minútach už nebol taký náboj, nám Svit dal cez osemdesiat bodov. Môžeme byť spokojní s našim výkonom, ale musíme sa ešte zlepšovať."

Tomáš Mrviš, hráč Interu:  "Myslím si, že sme sa trocha horšie rozbiehali, najmä v obrane. Mali sme o čosi dlhšie voľno a bolo to trošku vidno. V útoku ale všetci dávali body. Išli nám aj trojky – za prvý polčas sme dali, myslím, jedenásť trojok. Išlo nám to v útoku, možno to bolo aj rýchlejším tempom, že padlo tak veľa bodov."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Určite treba pogratulovať Interu k zaslúženému víťazstvu. Hlavne v prvom polčase bolo pri takej úspešnosti streľby za tri body takmer nemožné zastaviť Inter. Súper hral výborne, my sme sa snažili bojovať. Aspoň v druhom polčase sme boli dôstojný súper. Myslím si, že sme odohrali pre nás korektný zápas a ideme ďalej."

Pavol Lošonský, hráč Svitu: "Interu veľmi veľa popadalo. My sme sa v obrane snažili robiť, čo sme mohli. Mali sme ich dobre naskautovaných, mali sme prečítané ich signály. Ale keď hráte proti súperovi takej kvality, kde tých päť hráčov rozumie basketbalu a vie si posunúť loptu, je to veľmi náročné pre obranu. Dostali sme veľa bodov. Nemyslím si, že naša obrana bola až taká zlá, ale oni vždy našli voľného hráča a ten, keď vystrelil, vždy to dal."

Foto: Vladimír Dorňák