• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Záverečné kolo základnej časti Eurovia SBL zodpovedalo všetky dôležité otázky. Do play off idú napokon z druhého miesta Levickí Patroti, doma zvíťazili nad Interom. Na tretie miesto sa prebojovala Prievidza, tá zvládla súboj s Karlovkou. Ako štvrtý napokon skončili Košičania, ktorí po predĺžení prehrali s Komárnom. Vo štvrťfinále ich vyzve Svit, ktorý sa vydrel na výhru proti Spišskej Novej Vsi. Čakanie na víťazstvo ukončila Handlová, podarilo sa jej to na palubovke Žiliny.

KB Košice – MBK Rieker Com-Therm Komárno 85:86 pp (21:16, 16:19, 11:17, 25:21 – 12:13)

Košice: S. Stamenkovič 26, Sedmák 20, Vl. Djordjevič a Marič po 11, Fletcher 8 (Körner 4, Baldovský 3, P. Stamenkovič 2, Židzik 0)

Komárno: J. Jackson 23, Tomič 16, Bowman 15, Hoferica 6, Vu. Djorjevič 5 (Miloševič 7, Jankovič a Stojanov po 5, Adams 4, Vojtek 0)

TH: 28/18 – 15/13, Fauly: 20 – 26, Trojky: 9 – 11, Rozhodovali: Karniš, Kovalčík, Mlynarčík

Povedali po zápase: 

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Bola to veľká dráma. Tento zápas prišiel v nevhodnú chvíľu, pretože teraz máme obdobie, kedy sa nemôžeme pochváliť najlepšou formou. Som však rád, že ten tlak pominul a teraz už vieme, ako to bude vyzerať pred play off. Oddýchneme si a od pondelka sa začneme poctivo pripravovať na Svit."

Richard Körner, hráč Košíc: "Vyrovnaný a dramatický zápas so šťastnejším koncom pre Komárno. Súper nemal tak zviazané ruky ako my a my sme minuli veľa otvorených striel."

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Bol to naozaj veľmi dramatický zápas, v ktorom moji chlapci ukázali charakter. Pre mňa osobne je to pred štartom play off naozaj dôležité. Hrali sme tímovo, dobre v obrane a inkasovať v Košiciach v riadnom hracom čase 73 bodov, je excelentné. Som naozaj spokojný, pretože na prahu play off máme najlepšiu formu sezóny."

Saša Jankovič, hráč Komárna: "V úvode sa prejavila dlhá cesta do Košíc a nezačali sme dobre. Potom však domáci začali míňať strely a my sme zvýšili agresivitu. Dostali sme sa do vedenia a to sme dlho držali. Vo štvrtej štvrtine nám trošku upadla koncentrácia, ale nevzdali sme sa, ukázali sme charakter a napokon sme podľa mňa zaslúžene vyhrali v predĺžení."

 

BK Levickí Patrioti – BK Inter Bratislava 82:65 (21:12, 23:21, 18:17, 20:15)

Levice: Diabate 17, Bojanovský 14, Vašl 13, Mijovič 7, Kurbas 2 (Djurič 14, Žiak 11, Sims 4, Krajčovič 0)

Inter: Barač a Rančík po 16, Horton 5, Bulatovič a Nuhanovič 0 (Mrviš 11, Grznár 8, Kozlík 5, Baťka 4, Páleník 0)

TH: 17/13 – 16/10, Fauly: 23 – 20, Trojky: 11 – 9, Rozhodovali: Tomašovič, Pipíška, Turčin

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Druhé miesto po základnej časti je pre náš klub veľký úspech. Je to výsledok ťažkej práce hráčov, menežmentu a každého, kto bol zainteresovaný počas doterajšej sezóny. Chcel by som poďakovať mojim asistentom Lacovi Lutovskému a Vladovi Klárovi za skvelú odvedenú robotu a za to, že držali náš tím pokope a pripravovali chlapcov na tréningoch na tento zápas, kým som nebol k dispozícii. Rád by som venoval toto víťazstvo im, majiteľom klubu a fanúšikom, ktorí boli skvelí. Taktiež by som ich rád pozval podporiť náš tím aj na ďalšie zápasy v play off. Viem, že chlapci urobia všetko, čo bude v ich silách, aby potešili fanúšikov. Na záver chcem opätovne každému poďakovať. Našou úlohou bude teraz sústrediť sa a pripravovať na play off."

Žarko Djurič, hráč Levíc: "Bol to ťažký zápas medzi dvoma družstvami. Inter má výborný tím, je jedným z favoritov na titul. Hráči, spolu s trénerom, odvádzajú dobrú robotu. Dovolím si povedať, že sú jedným z top tímov v lige, čo dokázali minuloročným ziskom titulu. Teraz sme zaujali miesto v tabuľke hneď za nimi, čo pre nás znamená veľký úspech. Odviedli sme robotu, akú sme chceli, odohrali sme tridsaťšesť zápasov a skončili na druhom mieste. Myslím, že sme si víťazstvo zaslúžili."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Neprišli sme v bežnej zostave a v tretej minúte sa nám zranil Bulatovič, čo však nie je výhovorka za náš výkon v prvej štvrtine. Napriek tomu si myslím, že chalani bojovali. Dúfam, že sa dáme dokopy po zdravotnej stránke, lebo keď nebudeme v poriadku, nemôžeme hrať na sto percent ako tím. Nemôžeme očakávať, že niektorí hráči budú hrať cez tridsať minút, ako hrali Barač a Rančík a tiež očakávať, že v takomto zápase to bude ľahké. Na rozohrávke nám chýbali Matovič, Vlahovič a Bulatovič. Rišo Grznár ho nahradil na jednotke, aj keď v tejto sezóne veľa času na palubovke nedostal. Na jednotke tiež hrali Barač a Mrviš, snažili sme sa to nejako zalepiť. Som spokojný s tým, že sme bojovali a snažili sa. Zahodili sme veľa bodov spod koša, a pri útočných doskokoch súpera, vidíme naše zlyhanie v tomto zápase."

Tomáš Mrviš, hráč Interu: "Zápas proti Leviciam sme nezačali až tak dobre. Vždy sme tu hrali dobrý basketbal, avšak teraz sme sa trochu trápili. Levice vedeli o čo hrajú, prišlo ich podporiť dosť ľudí a mali väčšiu motiváciu ako my. Možno tým, že sme takí uvoľnení a máme istú prvú priečku, sme to trošku podcenili a ťažko sa nám dobiehal náskok Levíc."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – Iskra Svit 89:94 (25:23, 18:22, 28:24, 18:25)

Spišská Nová Ves: Ninkovič 20, Amardi 17, Antoni 16, Juríček 12, Majerčák 9 (Presutti 13, Krajňák 2)

Svit: Avramovič 23, Lošonský 17, A. Jackson 14, Davis 9, Ivan 4 (Ivelja 18, Radonič 7, Galata 2, Dratva 0)

TH: 24/16 – 28/22, Fauly: 22 – 22, Trojky: 7 – 4, Rozhodovali: Fuska, Sirocký, Daňo

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V závere rozhodla naša úzka rotácia, ale aj fakt, že hostia majú vo svojom rade skvelé individuality. Nad všetkými čnel Avramovič, ktorý v dôležitých momentoch ukázal svoju extratriedu. Napriek tomu, sme so Svitom odohrali dobrý zápas, chceli sme sa so sezónou rozlúčiť výhrou. Nepodarilo sa, ale taký je basketbalový život."

Djordje Ninkovič, hráč Spišskej Novej Vsi: "V prvom polčase nám nefungovala streľba za tri body, napriek tomu sme dokázali s favoritom držať krok. Zápas sme odohrali v úzkej rotácii a v závere nám už chýbali sily. Škoda zranení v tomto ročníku, chceli sme určite ukázať a dokázať viac."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Podali sme veľmi nekoncentrovaný výkon. Spišská chcela veľmi vyhrať posledný domáci zápas, do stretnutia vložila veľa energie a myslím si, že so sezónou sa rozlúčila veľmi dôstojne. Nás čaká nasledujúci týždeň veľa práce, aby sme sa pred rozhodujúcou fázou sezóny dali dokopy."

 

BC Prievidza – VŠEMvs Karlovka Bratislava 78:65 (31:21, 15:16, 14:15, 18:13)

Prievidza: Sitton 17, Glasgow 14, Jašš 11, Martin 8, Bílik 6 (Fusek 11, Musil 7, Wisseh a Zorvan po 2, Mokráň a Pipíška 0)

Karlovka: Vido 19, Kuffa 14, Podhorský 11, Bolek 7, Kožár 2 (Dobrotka 7, Halmeš a Mäsiar po 2, Stránsky 1, Krajčír 0)

TH: 15/11 – 4/3, Fauly: 13 – 19, Trojky: 7 – 12, Rozhodovali: Ženiš, Bara, Holländer

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "V prvej štvrtine sme hrali veľmi dobre, mali sme až 12 asistencií, dobre sme si posúvali loptu. V ďalších troch štvrtinách sme si už dobre neposúvali loptu. Karlovka dobre strieľala za tri body. Odviedla dobrý výkon, celý zápas hrala naplno, súťaživo. Mali aj veľa ofenzívnych doskokov, sú jedným z najlepších doskakovacích tímov v lige. Neodviedli sme dobrú robotu čo sa týka bojovnosti a obrany počas celých 40 minút."

Marek Jašš, hráč Prievidze: "V prvom polčase sme sa dohodli na tom, čo sme si povedal v šatni. Mali veľa ofenzívnych doskokov, čo ich držalo na jednocifernom rozdiely. V druhom polčase sme sa snažili eliminovať ich útočné doskoky, hrať rýchlejšie a posúvať si loptu. V prvej štvrtine sme mali 12 asistencií, takýmto štýlom musíme hrať stále."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Prievidza sa dostala už v prvej štvrtine do dvojciferného vedenia, najmä vďaka našim zbytočne strateným loptám, z toho dávala ľahké koše. Diváci videli celkom dobrý zápas, hralo sa rýchlo. Som rád, že sme to odohrali bez nejakého zranenia. Budúci týždeň začína play off, na ktoré sa musíme pripraviť."

Adam Dobrotka, hráč Karlovky: "O našom umiestnení po základnej časti bolo pred zápasom rozhodnuté. Išli sme do zápasu s tým, že nemáme čo stratiť, zahrať si schuti. Prievidza musela vyhrať, takže sme mali psychickú výhodu. Držali sme sa s nimi tri štvrtiny, v záverečnej štvrtine svoj náskok navýšili rýchlymi protiútokmi."

 

PP & TV Raj Žilina – MBK Handlová 79:91 (20:33, 15:22, 18:24, 26:12)

Žilina: Skvašik 22, Crnič 21, Merešš 18, Ďuriš 5, Belavý 4 (Bojanič 5, Líška 4, Ďurana 0)

Handlová: Stanojevič 19, Štefek 18, J. Djordjevič 13, Tresač 12, Boljkovac 10 (Haviar 10, Zejak 9, Dolník a Mátych 0)

TH: 27/22 – 10/9, Fauly: 16 – 23, Trojky: 5 – 12, Rozhodovali: Šarišský, Margala, Perečinský

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "V zápase sme sa museli vyrovnať s absenciou Rožánka, chýbali nám aj juniori, ktorí hrali svoj súťažný zápas v Leviciach. Predovšetkým v úvodnej štvrtine sme dostali veľa košov v situáciách jeden na jedného – tam bolo vidieť kvalitu zahraničných hráčov Handlovej. V ďalšom priebehu sme už v obrane reagovali lepšie, v útoku sme však zaostávali úspešnosťou streľby za súperom. V záverečnej štvrtine Handlová dala na palubovke priestor Slovákom a situácia sa razom zmenila a náskok "Baníku" sme postupne takmer zlikvidovali. Keď sme sa dotiahli na rozdiel piatich bodov, tak tréner hostí stiahol slovenských hráčov, na palubovku sa vrátili legionári a Handlová už kontrolovala záver zápasu. Sezóna skončila, preto chceme poďakovať žilinským fanúšikom za priazeň a podporu počas sezóny."

Šimon Ďuriš, hráč Žiliny: "Žiaľ, ušiel nám začiatok zápasu, chýbala nám koncentrácia, viazla spolupráca, najmä v obrane. Po prestávke to bolo lepšie, nedostatky v hre sme nahrádzali bojovnosťou, ale potom nám nevyšiel ani záver."

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Gratulujem súperovi k bojovnému výkonu, prinútil nás najmä v závere k maximálnemu nasadeniu. My sme hrali veľmi dobre 30 minút. Po prestriedaní, keď sme dali šancu mladým hráčom, vycítila Žilina šancu, rozbehla sa do ofenzívy, ale záver sme lepšie zvládli my."

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Z našej strany to bol tri štvrtiny dobrý, zodpovedný a kolektívny výkon. V poslednej štvrtine sme veľkou nekoncentrovanosťou a množstvom chýb doslova ponúkli Žiline šancu, aby sa vzchopila. Aj sa dostala až na dostrel, nebezpečne sa dotiahla, ale záver sme si ustrážili."

Foto: Lukáš Droppan