Vytlačiť
Kategória: Report

V 22. kole Slovenskej basketbalovej ligy sa skončila víťazná séria Svitu, nad ich sily boli Levickí Patrioti. Dôležitý triumf zaznamenala Handlová, ktorá zdolala Spišskú Novú Ves. Prievidza bez väčších problémov triumfovala nad Lučencom.

Iskra Svit - BK Levickí Patrioti 80:83 (19:18, 20:19, 20:21, 21:25)

Svit: Guillory 21, Washburn 15, Avramovič 12, Davis 11, Galata 0 (Vučičevič 13, Kuntič 5, Gajan 0)

Levice: Žiak 22, Gačeša 17, Bojanovský a Tomič po 10, Williams 6 (Alexander 11, Krajčovič 7, Bachan a Davis 0)

TH: 16/11 - 24/12, Fauly: 21 - 21, Trojky: 11 - 11, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Kiss

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Bol to súboj o druhé miesto v tabuľke, čo každého motivuje na maximálny level. Bol to veľmi ťažký zápas s nasadením na vysokej úrovni. Žiaľ, nepokryli sme ich strelcov, pričom nešlo o hráčov, ktorí by to nevedeli. Bol to však výborný zápas v super atmosfére, ku ktorej pomohli oba fanúšikovske tábory."

Tomáš Gajan, hráč Svitu: "Zápas bol bojovný, ale prehra nás veľmi mrzí. Mňa o to viac, že mi spoluhráči vytvorili množstvo voľných pozícií, no nepremenil som ich. Dovolím si tvrdiť, že aj to je dôvod, prečo sme prehrali. Jednoznačne som to mal dať. Už pred stretnutím som vedel, že asi dostanem veľa priestoru, pretože jeden z našich najlepších hráčov Stanislav Baldovský je chorý. Zrejme bolo na mne vidieť aj trému, ale na to sa nedá vyhovárať. Táto skúsenosť mi ukázala veci, na ktorých musím pracovať, takže som rád, že mi tréner dal šancu, aj keď som sám zo seba sklamaný."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Keď hrajú dva dobré tímy ako sme my a Svit, tak to aj vyzerá. My sme mali možno trošku viac šťastia, takže sme zápas dotiahli do víťazstva. Bolo to však dobré stretnutie z oboch strán a diváci sa mali na čo pozerať. Naša liga má úroveň napriek tomu, že mnohí tvrdia, že nemá. Som spokojný, že sme vyhrali a ukázali iný charakter ako v stredu s Komárnom. Moji chlapci ukázali, že na to stále majú."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Super zápas pre diváka, ale pre nás hráčov až tak nie. Takéto tesné koncovky už dobre poznám. Môže sa stať kadečo. Veď aj teraz, Maco Galata doskočil tú šestku a už som sa mi vynárali spomienky na prehry v posledných sekundách. Som rád, že sme to zvládli a šťastie sa k nám priklonilo aj vo Svite. Triafali sme kľúčové koše, padalo nám to z diaľky. Pre náš systém je veľmi dôležité, aby sa strelci chytili, ale dôležitá bola aj obrana."

 

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 88:84 (23:20, 23:28, 21:13, 21:23)

Handlová: Tresač 31, Čekovský 16, Halada 13, Petráš 12, Ross-Miller 6 (Skouen 7, Dolník 2, Novysedlák 1)

Spišská Nová Ves: Nottage 16, Juríček 12, Florveus 8, Presutti 7, Majerčák 5 (Marshall 14, Rocca 12, Krajňák 9, Židzik 1)

TH: 32/20 - 21/13, Fauly: 21 - 27, Trojky: 4 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Margala, Izák

Povedali po zápase:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Pre mojich zverencov to bol náročný duel, pretože som na nich kládol množstvo úloh, ktoré som chcel na palubovke vidieť. Prevažnú väčšinu zápasu sme hrali vynikajúco v obrane a myslím si, že na ihrisku sme pôsobili ako tím. Stále tvrdím, že pre posilnenie psychiky je lepšie zvíťaziť tesne v ťažkom a vyrovnanom zápase, ako o pätnásť bodov s ľahkým súperom a v ľahkom zápase. Bolo to pre nás veľké a dôležité víťazstvo, za ktoré vďačíme aj fantastickému handlovskému hľadisku."

Michal Čekovský, hráč Handlovej: "Fyzicky náročný zápas, no myslím si, že si v ňom diváci opäť prišli na svoje. My sme ukázali tímový herný prejav, za ktorý sme boli odmenení víťazstvom. Chcem znova poďakovať našim fanúšikom, ktorí nám veria a neustále nás ženú vpred."

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Zápas bol z pohľadu oboch tímov od začiatku do konca veľmi náročný a družstvá sa v ňom striedali vo vedení. Podľa môjho názoru rozhodol fakt, že sme hádzali o jedenásť trestných hodov menej ako Handlová. Domácim gratulujem k víťazstvu."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "V obrane sme hrali od úvodu veľmi slabo, napriek tomu sme sa dokázali držať v tesnom vedení. Domáci sa doťahovali najmä vďaka množstvu trestných hodov, ktoré mali k dispozícií. Na ich prejave ale bolo cítiť neusporiadanú hru, čo pripisujem zmene na trénerskom poste. Trvám ale na tom, že sme prehrali najmä zásluhou nepomeru trestných hodov, čo nepovažujem za príliš férové. V závere sme ešte dokázali o víťazstvo zabojovať. To sa nám žiaľ nepodarilo a ja blahoželám Handlovej k šťastnému víťazstvu."

 

BC Prievidza - BKM Lučenec 92:66 (29:10, 20:23, 22:18, 21:15)

Prievidza: Derksen a Glasgow po 17, Jones a Körner po 12, Johnson 10 (Jašš 17, Rostampour 6, Zorvan 1, Kádaši a Mokráň 0)

Lučenec: Agusi 19, Shelton 17, Jacobs 16, Griffin 8, Jackuliak 3 (Vukovič 3, Pipíška 0)

TH: 22/15 - 15/9, Fauly: 20 - 21, Trojky: 11 - 11, Rozhodovali: Šarišský, Holländer, Uhrin

Povedali po zápase:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Tento zápas bol pre náš ťažký, predsa len ešte nie sme v optimálnej forme. Snažíme sa zlepšovať, aj keď je pravda, že som prišiel iba minulý týždeň. Budujeme nový štýl hry a dávame veľa nových informácii hráčom, preto nie je ľahké hrať za tak krátky čas všetko na 100%. Prišli sme aj o jedného hráča do rotácie Marka Popoviča. Som spokojný, ako sa hráči na zápas pripravili a sústredili, špeciálne v útoku, ale aj v obrane sme poväčšine zápasu hrali dobre."

Marek Jašš, hráč Prievidze: "Myslím si, že sme začali dobre. Lučenec neskôr premenil viacero voľných striel, keď sme v obrane zaspali. V ďalšom priebehu sme sa snažili, aby sa súper už viac do zápasu nedostal."

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Prvých šesť minút získal súper obrovským tlakom dominantný náskok a od tohto okamihu sa odvíjalo všetko, ten zvyšný priebeh zápasu sa dá povedať aj vyrovnane. Prvé minúty boli pre nás nepríjemné, súper získal veľkú istotu a dokázal v pohode kontrolovať zápas. Prievidzi sa darilo strelecky z perimetra, ale zahrali aj pivoti, hlavne v dolnom postavení, mali veľa doskokov, tým si vybojovali druhú šancu na skórovanie alebo trestné hody. Robili sme všetko pre to, aby ten zápas nebol jednoznačný, aj keď nakoniec výsledok jednoznačný bol."

Branislav Pipíška, hráč Lúčenca: "Vedeli sme, že hráme v Prievidzi a aký štýl basketbalu hrajú. Vybehli na nás od začiatku zápasu. Žiaľ, hneď od úvodu zápasu to bolo o 20 bodov, potom sa ťažko doháňa takáto strata. Prievidza zaslúžene vyhrala."

Foto: Lukáš Droppan