Vytlačiť
Kategória: Report

Po 26. kole Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje víťazná séria Handlovej, doma si poradila s Lučencom a tiež aj Interu, ktorý uspel v Spišskej Novej Vsi.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Inter Bratislava 64:86 (21:21, 19:24, 17:18, 7:23)

Spišská Nová Ves: Belardo 14, Rocca 12, Juríček 11, Florveus 8, Presutti 4 (Majerčák 6, Vraneš 3, Korfanta, Krajňák a Židzik po 2)

Inter: Smith 17, Baťka 14, Skinner 11, Kinney 10, Barač 7 (Fusek 10, Mrviš 9, Kozlík 6, Bulatovič 2, Abrhám a Kuffa 0)

TH: 14/9 - 10/9, Fauly: 17 - 16, Trojky: 7 - 11, Rozhodovali: Zubák, Mlynarčík, Turček

Povedali po zápase:

Georgios Bitzanis, tréner Spišskej Novej Vsi: "Tri štvrtiny sme dokázali s vysokým favoritom držať krok. Chlapci bojovali, no v poslednej štvrtine sa naplno ukázala kvalita Interu, ktorá je nepopierateľná. V poslednej desaťminútovke sme dali len sedem bodov, minuli sme dosť otvorených striel, čo ma mrzí, pretože rozdiel nemusel byť až taký. Čakajú nás ďalšie pokusy, tešíme sa na Slovenský pohár, pracujeme ďalej."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Prišiel k nám veľký favorit tohto zápasu, ako aj celej ligy. My sme nemali čo stratiť a myslím si, že tri štvrtiny sme dokázali s nimi hrať vyrovnanú partiu. V závere sa predsa len ukázala kvalita, proti dvanástim vyrovnaným hráčom sa predsa len hrá ťažko. Samozrejme, urobili sme aj nejaké chyby, ktoré by sa stávať nemali, verím, že ich tréningom budeme odstraňovať."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Do Spišskej sme pricestovali kvôli technickým problémom len hodinu pred zápasom a v prvom polčase to bolo na palubovke aj cítiť. Musím však pochváliť domácich, oproti predchádzajúcim zápasom bolo vidieť v ich hre progres. V druhom polčase sa predsa len začala prejavovať vyššia kvalita našich hráčov. Výborne sme zahrali poslednú desaťminútovku v obrane, celkovo nám zápas vyšiel a myslím si, že aj diváci videli pekný basketbal."

Michal Baťka, hráč Interu: "V prvom polčase sme sa celý čas na domácich len doťahovali. V tom druhom sme zlepšili hlavne sústredenosť a Spišiakom dochádzala energia s akou hrali v prvej polovici zápasu. V poslednej štvrtine sme to vystupňovali, hlavne v obrane sme predviedli dobrú prácu a nedovolili sme Spišiakom skoro žiaden doskok, čím sme ich odstavili od druhých pokusov. Napokon sme dokráčali k zaslúženej výhre."

 

MBK Handlová - BKM Lučenec 97:80 (23:17, 21:19, 25:17, 28:27)

Handlová: Tresač 21, Čekovský 19, Halada 17, Ross-Miller 10, Petráš 6 (Skouen 15, Hoferica 4, Stehlík 3, Huljak 2, Bartuš, Dolník a Haviar 0)

Lučenec: Shelton 29, Agusi 19, Jacobs 15, Griffin 5, Skvašik 0 (Pipíška 10, Vujovič 2, Jackuliak 0)

TH: 26/22 - 15/7, Fauly: 17 - 24, Trojky: 11 - 9, Rozhodovali: Šarišský, Margala, Bartoš

Povedali po zápase:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Opäť sme videli dobrý zápas, v ktorom Lučenec hral organizovane v útoku, aj v obrane. Napriek tomu sme v tretej štvrtine odskočili do dvojciferného vedenia, no ľahkými stratami a nekoncentrovanou hrou sme dovolili hosťom sa znova dotiahnuť. Záver bol síce v našej réžií, no spomínaný herný prejav nesmieme zopakovať, pretože v Komárne nás takéto odmlky môžu pochovať. Od nedele sa musíme poctivo pripravovať na ďaľší náročný duel, ktorý sa odohrá práve v komárňanskej športovej hale. Aj teraz chcem poďakovať úžasnému handlovskému hľadisku za podporu a vynikajúcu atmosféru."

Jakub Petráš, hráč Handlovej: "Podľa očakávania sme odohrali náročné stretnutie so súperom, ktorý sa v poslednom období výrazne zlepšil. My sme produkovali množstvo ľahkých strát a v útoku sme neplnili to, na čom sme na tréningoch pracovali. To sú fakty, ktorými sme si zbytočne zápas skomplikovali, no za víťazstvo sme vďační. Ďakujem našim fantastickým fanúšikom, ktorých sme aj  na palubovke veľmi cítili."

Tibor Jány, tréner Lučenca: "Súper nás prevýšil najmä disciplinovanou hrou. My sme mali úseky, kedy sme taktiež hrali disciplinovane a v týchto úsekoch sme boli domácim vyrovnaným súperom. V momentoch, kedy sme upustili od koncentrácie, Handlová odskakovala do vyššieho bodového vedenia. Ďalším ukazovateľom, ktorý rozhodol, bola úspešnosť trestných hodov. V nej sme nedosiahli ani 50 percent. Napriek všetkému si nemyslím, že konečný výsledok reálne odzrkadlil dianie na palubovke."

Roman Skvašik, hráč Lučenca: "Do Handlovej sme prišli pripravení, no veľké chcenie nám v úvode stretnutia zväzovalo ruky. Vďaka tomu sa Handlovčania rýchlo ujali vedenia 12:0. Do zápasu sme sa ale vrátili a druhá štvrtina bola v našej réžii. Po zmene strán na nás prišla ďalšia kríza a domáci opäť ušli do dvojciferného vedenia. Myslím si, že sme prepadli v obrane a nedodržiavali sme ani vopred dohodnuté situácie v útoku. Chýbala nám potrebná koncentrácia, to nás stálo víťazstvo."

Foto: Lenka Molnárová