Vytlačiť
Kategória: Report

V siedmom kole Slovenskej basketbalovej ligy sa skončila domáca séria Žiliny, nad ich sily bol Inter Bratislava. Svit si udržal stopercentnú bilanciu pred svojím publikom, keď zastavil víťazné ťaženie Levíc. Handlová zdolala Komárno a dočkala sa prvého triumfu doma. Prievidza zvládla proti Spišskej Novej Vsi duel v „exile“.

SBL 2019/2020 - 7. kolo:

BK Slávia Žilina - Inter Bratislava 74:97 (18:22, 20:21, 19:26, 17:28)

Žilina: Rožánek 18, Dickson 15, Jeftič 9, Špaleta 4, Tot 2 (Merešš 17, Wiggins 6, Sapp 3, Ďuriš a Hoferica 0)

Inter: Skinner 17, Ihring 16, Baťka 13, Alcegaire 9, Funderburk 8 (Bubalo 12, Körner 8, Kozlík 6, Abrhám a Browning po 4, Bulatovič a Hlivák 0)

TH: 26/22 - 17/13, Fauly: 18 - 27, Trojky: 4 - 10, Rozhodovali: Zubák, Turček, Bartoš

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Gratulujem Interu Bratislava k víťazstvu. Myslím si, že sa nám do polčasu darilo držať so súperom krok. Problémom bola v niektorých momentoch nesústredenosť a nekoncentrovanosť. Na palubovke je dôležité, aby sme rozmýšľali o basketbale a o úlohách, ktoré sme si pred zápasom stanovili. Inter ukázal kvalitu viacerých hráčov. Sezóna pokračuje a my sa musíme pripraviť na ďalší zápas.“

Jakub Merešš, hráč Žiliny: „V prvom polčase sme s Interom dokázali držať krok. V druhom polčase nám súper odskočil na viac ako 10 bodov a to je problém, ak hráte so súperom, akým je Inter. V zápase boli oveľa agresívnejší. Gratulujem Interu k víťazstvu.“

Aramis Naglič, tréner Interu: „Zápas vôbec nebol ľahký. Žilina bola dobre pripravená a má poskladaný dobrý tím. Preto sme sa na zápas taktiež sústredene pripravovali. Sme šťastní z víťazstva. Čaká nás veľmi náročný mesiac, v ktorom máme veľa zápasov vonku. Tento zápas bol jedným z nich a dúfam, že budeme v tomto rytme pokračovať ďalej.“

Mário Ihring, hráč Interu: „V šatni sme si povedali veci, z ktorých sa nám niektoré v prvom polčase nedarilo realizovať. Jednou z nich boli straty lôpt. V druhom polčase sme však nastúpili sebavedome a s pocitom, že zápas musíme vyhrať.“

 

Iskra Svit - Patrioti Levice 92:76 (22:22, 26:23, 16:16, 28:15)

Svit: Nesbitt 20, Stuteville 19, Johnson 12, Baldovský 11, Carr 8 (Avramovič 15, Monček 3, Bizub a Kuzmiak po 2, Ščavnický 0)

Levice: Krajčovič 14, Bachan 13, Kirves 11, Hot 8, Bojanovský 6 (Juríček 11, Hill 10, Žiak 3, Adámik, Danielič, Perovič a Volárik 0)

TH: 24/20 - 14/11, Fauly: 14 - 23, Trojky: 10 - 11, Rozhodovali: Margala, Karniš, Sirocký

Povedali po zápase:

Rudolf Jugo, tréner Svitu: „Po tragédii v Komárne, kde sme prehrali v predĺžení, sme počas týždňa pracovali na psychike hráčov. Obzvlášť sme sa sústredili na defenzívu, ale súbežne sme makali aj na ofenzíve. Skrátka, bolo čo robiť. Zápas bol veľmi tvrdý a fyzický. Snažili sme sa riešiť problémy vo vnútri defenzívnej zóny, ktoré nám spôsoboval Juríček. Samozrejme, keď pracujete vzadu, všetko sa odohráva za oblúkom. Tam operovali najmä Žiak s Hillom, ktorí majú dobrú strelu. Bola to teda pre nás ďalšia otázka po polčase, kedy sme nad hrou už prevzali kontrolu a zaslúžene sme zvíťazili.“

Jalen Nesbitt, hráč Svitu: „Doma hráme veľmi dobre, aj po tomto zápase sme chceli zostať na domácej palubovke neporaziteľní, čo sa nám aj podarilo. Stretnutie bolo o poctivej defenzíve a tímovej hre.“

Michal Madzin, tréner Levíc: „Na pozeranie to bol úžasný zápas. Všetci, čo sem prišli, si ho museli užiť. Bolo to extrémne rýchle i atletické. Padlo síce dosť bodov, ale nemyslím si, že by obrany boli zlé. Skôr útok bol efektívny a veľmi fyzický. Klobúk dole, domáci podali vynikajúci výkon. Ak sa pozrieme na štatistické veci, všetko je zhruba rovnaké a aj zápas bol vyrovnaný. Áno, skončil vyšším rozdielom, ale na ihrisku to až tak vidieť nebolo. Rozhodli stratené lopty. Boli situácie, keď sme namiesto zakončenia, behali späť do obrany.“

Martin Bachan, hráč Levíc: „Myslím si, že sme sa súperovi nedokázali vyrovnať rýchlosťou. Svit mal výborný každý útok, a to bolo kľúčové. Dostali sme 92 bodov, ťažko sa hrá, keď dostaneme tak veľa bodov. Takže kľúčom bola obrana.“

 

BC Prievidza - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 96:77 (26:21, 20:23, 22:19, 28:14)

Prievidza: Jovanovič 21, Gačeša 18, Guillory 15, Antoni 10, Johnson 6 (Delič 21, Majerčák 3, Mokráň 2)

Spišská Nová Ves: Maxwell 22, Alleyn 20, Nottage 17, Sewiol 7, Židzik 5 (Thompkins 6, Korfanta, Krajňák, Planinčič, Rákai a Tchúr 0)

TH: 15/11 - 25/16, Fauly: 19 - 16, Trojky: 13 - 7, Rozhodovali: Šarišský, Doušek, Životský

Povedali po zápase:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Mali sme tento týždeň nejaké zranenia a choroby. Začali sme trochu v kŕčii, ale dobre sme sa s tým vysporiadali. Snažili sme sa hrať 40 minút svoju hru, čo bolo vidieť aj na ihrisku, keďže sme boli k víťazstvu bližšie ako Spišská Nová Ves. Po tom, čo sme si cez polčas povedali, čo treba zmeniť a chalani to dodržali, sa to ešte zlepšilo a som rád, že sme aj zápas vyhrali."

Adam Antoni, hráč Prievidze: "Tri štvrtiny to bola vyrovnaná partia. Spišská Nová Ves má veľmi dobrý a rýchly protiútok, s ktorým sme mali problémy. V poslednej štvrtine sa nám podarilo dobrou obranou a rozumným útokom vytvoriť si náskok, ktorý sme udržali až do konca. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za vytvorenie domácej atmosféry na neutrálnej pôde v Leviciach."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Keďže hral domáci favorit na neutrálnej palubovke, tak sme ho chceli potrápiť a cítili sme šancu, že ho môžeme prekvapiť. Žiaľ, zápas sa hrá 40 minút. My sme odohrali veľmi dobrých 30 minút, ale to na tak kvalitného súpera, ktorý v mnohých situáciách ukázal kvalitu na poste rozohrávača a pod košom, nestačí. Toto nás stálo víťazstvo. My sa musíme poučiť a chcem ešte raz pogratulovať Prievidzi k víťazstvu."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Zápas bol vyrovnaný do tretej štvrtiny. Dovtedy sme hrali vyrovnanú partiu, no v poslednej štvrtine sme dostali tri trojky po sebe. Prievidza sa dostala do vedenia cez 10 bodov a už nebolo v našich silách otočiť späť zápas na našu stranu."

 

MBK Baník Handlová - MBK Rieker COM-Therm Komárno 89:84 (19:18, 31:27, 15:20, 24:19)

Handlová: Jankovič 25, Mrviš 18, Mitrovič 17, Baltus a Petráš 0 (Radukič 22, Jašš 3, Dolník a Halada po 2)

Komárno: Halmeš 21, Miloševič 20, Bowman jr. 19, Djordjevič 9, Pipíška 8 (Marchyn 5, Stojanov 2)

TH: 10/8 - 21/13, Fauly: 23 - 21, Trojky: 15 - 11, Rozhodovali: Fuska, Lamoš, Holländer

Povedali po zápase:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Som veľmi rád, že sme zaznamenali prvé domáce víťazstvo. Táto výhra je pre nás veľmi dôležitá. Myslím si, že progres v našej hre je viditeľný. Snažíme sa pozerať vpred a od zápasu ku zápasu sa zlepšovať. Pod naše víťazstvo sa podpísalo skvelé handlovské hľadisko, ktorému za to ďakujem."

Tomáš Mrviš, hráč Handlovej: "Bol to veľmi náročný zápas, v ktorom sme veľmi chceli potvrdiť sobotňajší výkon z Bratislavy. Túžba po víťazstve nám zväzovala ruky a zo zápasu, v ktorom všetci čakali povinné víťazstvo, sa stala dráma. Hostia si zaslúžia veľký rešpekt za výkon, ktorý predviedli vo výrazne oslabenej zostave. Ďakujem našim skvelým fanúšikom, bez ktorých by sme záver stretnutia nezvládli."

Nenad Miloševič, hráč Komárna: "V prvom rade, chcel by som pogratulovať Handlovej k zaslúženému víťazstvu. Domáci boli o kúsok lepší, no my sa rozhodne za svoju hru hanbiť nemusíme. Klobúk dole pred domácimi hráčmi, ktorí strelili v správnom čase dôležité koše. My sme nastúpili v oslabenej zostave a som hrdý na mladých hráčov, Branislava Pipíšku a Filipa Halmeša. K ním sa pridali aj ostatní z lavičky a všetci odviedli na ihrisku vynikajúcu prácu. Asi najviac ma ale teší obrovský progres, ktorý badať na Filipovi Halmešovi. Určite sme mohli zvíťaziť a je mi ľúto, že sa nám to nepodarilo. Chcel by som poďakovať handlovskému hľadisku, ktoré ma nesklamalo a vrúcne ma prijalo."

Filip Halmeš, hráč Komárna: "Blahoželám Handlovej k víťazstvu, diváci videli z oboch strán bojovný zápas. Moja najväčšia vďaka patrí spoluhráčom za bojovný a kolektívny výkon."

Foto: Lukáš Droppan