Vytlačiť
Kategória: Report

Aj po 16. kole Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje víťazná séria Levíc, recept na nich nenašiel Svit. Prievidza si odnášala dôležitý triumf z palubovky Spišskej Novej Vsi.

SBL 2019/2020 - 16. kolo:

Patrioti Levice - Iskra Svit 80:75 (22:13, 17:25, 23:16, 18:21)

Levice: Hot 14, Krajčovič 13, Perovič 12, Bojanovský 8, Bachan 0 (Žiak 19, Juríček 10, Kirves 4, Hill 0)

Svit: I. Johnson 22, Carr 20, Nesbitt 7, Monček 4, Bizub 0 (Avramovič 17, Baldovský 3, Stuteville 2)

TH: 21/15 - 13/7, Fauly: 16 - 20, Trojky: 9 - 6, Rozhodovali: Ženiš, Holländer, Uhrin

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Levíc: „Veľmi ťažký a fyzický zápas na oboch stranách. Som rád, že sme si udržali nervy a že sme zostali pokope, pretože bolo veľa situácií, ktoré boli na hrane. Som veľmi šťastný z toho, že sme to vydržali a ako tím, že sme to celé zvládli.“

Milan Žiak, hráč Levíc: „Bol to veľmi ťažký zápas, všetci to mohli vidieť. Myslím si, že niečo také podobné sme čakali. Svit ma agresívnych a fyzicky veľmi zdatných hráčov. To sme očakávali a potvrdilo sa to. Museli sme až do konca bojovať, aby sme vyhrali.“

Rudolf Jugo, tréner Svitu: „Do zápasu sme vstúpili celkom mäkko, potom sme však zabrali v defenzíve, hlavne v koncovke druhej štvrtiny, kedy sa nám podarilo takmer vyrovnať skóre stretnutia. Dva-tri krát sme mali možnosť dostať sa do vedenia, ale vždy sme minuli. Gratulujem Leviciam k výhre.“

Phil Carr, hráč Svitu: „Ťažký duel, prehrali sme ho v dôsledku našich zlých rotácií pri trojkách súpera. Dostali sme priveľa bodov z tohto. Mali sme lepšie brániť strelcov, doma si totiž prirodzene viac veria.“

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BC Prievidza 68:84 (24:16, 18:24, 12:29, 14:15)

Spišská Nová Ves: Nottage 21, Alleyn 17, Thompkins 10, Maxwell 5, Krajňák 3 (Nemčok 9, Židzik 3, Rákai, Sewiol a Tchúr 0)

Prievidza: Jovanovič 25, D. Johnson 17, Guillory 14, Gačeša 11, Antoni 2 (Delič 13, Durmo 2, Kádaši a Majerčák 0)

TH: 19/12 - 18/15, Fauly: 15 - 16, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Karnay

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V zápase rozhodla väčšia sila pod košom, ubrániť troch podkošových hráčov súpera je veľmi ťažké. Prvý polčas sa nám to darilo, ale v druhom už nie. Oni sa začali viac sústrediť na obranu pod košom a úplne vypojili z hry Maxwella. Ďalším faktorom bol podľa mňa útočný doskok Adama Antoniho a jeho bloky z druhej vlny. Tretím faktorom je skúsenosť Jovanoviča na strede, ktorú ja veľmi ťažko nahradiť. Prievidza vyhrala zaslúžene."

Vladimír Nemčok, hráč Spišskej Novej Vsi: "Mali sme problém ubrániť rýchly protiútok Prievidze, nepadlo nám veľa striel spoza oblúku a potom sme to už začali siliť. Verím ale, že v ďalšom zápase to bude lepšie a poučíme sa zo svojich chýb a na Inter sa pripravíme lepšie."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "V prvom rade chcem poďakovať Spišskej Novej Vsi za veľmi férový zápas. Myslím si, že o výsledku rozhodla naša obrana v druhom polčase, ked sme začali hrať silnejšie, začali sme kontrolovať doskoky oveľa lepšie, čo nám dalo viac sebavedomia do útoku. Myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili."

Matej Majerčák, hráč Prievidze: "Spišská ukázala v prvom polčase, že už hrajú lepšie ako v predchádzajúcej sezóne, padli im strely za tri body, kde mali myslím 50-percentnú úspešnosť, čo je masaker. V druhom polčase sme sa ale zomkli a hlavne obranou a skúsenosťami, ktoré sme mali na ihrisku, sme zápas zlomili na svoju stranu."

Foto: Lukáš Droppan