• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po 19. kole Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje víťazná séria Lučenca, doma si po tuhom boji poradili s Komárnom. Rovnako pokračuje aj ťaženie Žiliny, ktorá nemala výraznejšie problémy so Spišskou Novou Vsou. Prievidze sa podarilo poskočiť na tretie miesto, v priamom súboji zdolala Levice.

SBL 2019/2020 - 19. kolo:

BC Prievidza - Patrioti Levice 70:62 (8:21, 25:15, 17:14, 20:12)

Prievidza: Jovanovič 21, Guillory 16, Antoni 11, Delič 8, D. Johnson 7 (Durmo 6, Majerčák 1)

Levice: Krajčovič 11, Bachan 10, Hot 9, Bojanovský a Perovič po 8 (Juríček 9, Žiak 3, Hill a Kirves po 2)

TH: 18/9 - 8/7, Fauly: 18 - 19, Trojky: 13 - 7, Rozhodovali: Margala, Šarišský, Sirocký

Povedali po zápase:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: „Bol to veľmi ťažký zápas, nezačali sme dobre, boli sme veľmi nervózni. Dovolili sme súperovi odskočiť, no postupne sme začali hrať s väčším sústredením. Dali sme do zápasu viac energie a stále sme hrali lepšie a lepšie. Samozrejme, chýbal nám Gačeša, ale títo hráči hrali na viac ako na 100%, aby to zvládli. Gratulujem mojim chlapcom."

Nenad Delič, hráč Prievidze: „Občas sa nám stane, že máme v zápase slabší úsek a úprimne, tentokrát to z našej strany bola naozaj veľmi zlá časť zápasu. Nehovorím, že sme sa nesnažili, no naša koncentrácia bola strašná. Áno, možno istú úlohu zohrávalo aj sviatočné obdobie. Avšak ako zvyčajne sme ukázali náš charakter a zmazali sme aj manko. Sú to ťažké zápasy, navyše pred domácim publikom, ktoré nás ženie dopredu, no zároveň ako hráč cítite tlak. Ale máme viacero mladých hráčov, ktorí sa práve vďaka tomu môžu veľa naučiť."

Michal Madzin, tréner Levíc: „Mali sme vynikajúci vstup do zápasu, no Prievidza potom útočným doskokom zničila akúkoľvek našu snahu. To na nás hodilo deku a už sme sa z nej nevedeli vôbec vyhrabať. Je mi to ľúto, pretože verím, že sme určite mohli podať lepší výkon."

Milan Žiak, hráč Levíc: „Chalani vedia, že sme tu už dlho nevyhrali, no nemyslím si, že by to zohrávalo v našich hlavách nejakú úlohu. Verili sme si, oni hrali bez Gačešu, takže sme chceli uspieť. To sa nám, bohužiaľ, nepodarilo. Znova sa zopakoval ten istý scenár, takmer celý zápas sme si držali nejaký náskok. Na konci nám ale nevyšli niektoré ťažké strely. Pomohli im aj diváci, bola super atmosféra. Opäť sme si to nepostrážili, no ideme ďalej."

 

BKM Lučenec - MBK Rieker COM-Therm Komárno 77:70 (17:27, 23:12, 20:19, 17:12)

Lučenec: Basabe 13, Caffey 10, Musil 8, Eudy a Murray-Boyles po 4 (Dunne 12, Anikienko 10, Miloševič 9, Jackuliak 7, Zorvan 0)

Komárno: Bowman jr. 37, Tratnik 10, Stojanov 7, Djordjevič 4, Baldwin 2 (Marchyn 8, Gabrijel 2, Halmeš 0)

TH: 19/15 - 11/10, Fauly: 17 - 18, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Zubák, Lukáč, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Lučenca: "V prvom rade som rád, že sme ten zápas zvládli, ktorý bol čisto o bojovnosti, nie o hernej kvalite. Bojovali sme dokonca, mali sme zlý vstup do zápasu, zjavne nám tá prestávka nepomohla, možno prišlo mierne podcenenie, ale chcel by som vyzdvihnúť výkon Bowmana, ktorý hral fantasticky a bolo tažké ho odstaviť. Konieckoncov sme zvíťazili, čo je pre nás dôležité, musíme isť ďalej, musíme robiť. Museli sme zapracovať nového hráča do tímu, nie je to také jednoduché, ale myslím, že aj Nešo ukázal svoju kvalitu, a že nám pomohol určite, ale všetci chalani, ktorí boli hore sa snažili, takže vydreté víťazstvo."

Nenad Miloševič, hráč Lučenca: "Som profesionál, za každý klub, za ktorý som hral, som hral na 100%. Prvý zápas za Lučenec vyšiel akurát proti Komárnu, žiadny zvláštny pocit som nemal. Som strašne šťastný, že sme vyhrali, lebo Miles predviedol skvelý výkon, všetci chalani Komárna hrali tvrdý, dobrý basketbal, nám sa až tak moc nedarilo, ale som veľmi rád, že sme vyhrali. Veľmi pekne ďakujem divákom za privítanie, hral som proti Lučencu aj veľké finále, takže poznám tunajších divákov, som rád, že ma tak prijali. "

József Molnár, tréner Komárna: „Bol to veľmi dobrý a vyrovnaný zápas nielen pre nás, ale aj pre plnú lučeneckú halu. Oba tímy hrali zaujímavý basketbal a zaslúžene vyhral Lučenec. Sme novým tímom s novým trénerom, ešte sa len spoznávame. Je to ale stále lepšie. Ale bohužiaľ sme nepremenili v závere dobré príležitosti a to možno rozhodlo. Lučenec ich premenil a tak vyhral.“

Miles Bowman jr., hráč Komárna: „Zápas bol vyrovnaný do posledného hvizdu rozhodcov. Priebeh sa mohol zmeniť hocikedy. Lučenec premenil v závere svoje príležitosti a zaslúžene zvíťazil. Musím sa poďakovať mojim spoluhráčom za to, že ma na palubovke nachádzali a dávali mi loptu. Áno, premenil som aj z ťažkých pozícií, po ktorých sme bodovali. Žiaľ, na Lučenec to nestačilo.“

 

BK Slávia Žilina - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 107:82 (23:21, 26:18, 26:24, 32:19)

Žilina: Rožánek 17, Dickson 13, Wiggins 11, Jeftič 10, Woods 2 (Merešš 22, Sapp 14, Tot 8, Ďuriš a Hoferica po 4, Pažičký 2, Podhorský 0)

Spišská Nová Ves: Alleyn 35, Sewiol 14, Maxwell 9, Nemčok 5, Thompkins 3 (Kušnirov 9, Krajňák 7, Tchúr a Židzik 0)

TH: 23/18 - 20/12, Fauly: 20 - 21, Trojky: 11 - 10, Rozhodovali: Tomašovič, Brziak, Životský

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Bol to ťažký zápas. My sme radi, že sme proti Spišskej mohli nastúpiť v plnej zostave. Úvod zápasu bol pre nás ťažký. Vedeli sme, že súper bude chcieť hrať rýchly basketbal a majú na to aj schopných hráčov. My sme však zapojili širokú rotáciu hráčov, čím sme súpera fyzicky prekonali. V závere zápasu sme teda už len kontrolovali výsledok."

Jakub Merešš, hráč Žiliny: "Začali sme trošku pomalšie, preto aj Spišská zo začiatku vyhrávala. Neskôr sme zvýšili agresivitu, začali sme premieňať otvorené strely, čím sme si vytvorili dobrý náskok, ktorý sme do konca zápasu udržali. Som veľmi rád, že sme dokázali medzi sviatkami zvíťaziť."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V prvom rade gratulujem Žiline k víťazstvu. Myslím si, že rozhodla aj podľa štatistík silnejšia lavička Žiliny. Do prvého polčasu sa nám dokonca zúžila rotácia po vylúčení. Mali viacej síl, pri čom my sme skúšali s výsledkom v tretej štvrtine spraviť. V štvrtej štvrtine už to bola exhibícia, kde sme hlavne fyzicky odišli."

Justus Alleyn, hráč Spišskej Novej Vsi: "Veľmi ťažký zápas, v ktorom nám chýbali niektorí kľúčoví hráči. Prvý polčas sme hrali dobre, no druhý polčas už bol pre nás ťažký. Čakajú nás ďalšie zápasy a veríme že budú lepšie ako tento."

Foto: Jakub Ruman