Vytlačiť
Kategória: Report

Na Budiš Final Four Slovenskom pohári nebude chýbať organizátor podujatia BC Prievidza, vo štvrťfinále zvíťazila na palubovke BK Slávia Žilina 69:64. Celok z Hornej Nitry si v piatok 14. februára o 18.00 h zahrá o finálovú miestenku s víťazom zápasu Inter Bratislava - MŠK Iskra Petržalka.

Slovenský pohár 2019/2020 - štvrťfinále:

BK Slávia Žilina - BC Prievidza 64:69 (14:12, 10:21, 12:14, 28:22)

Žilina: Rožánek 16, Basabe 10, Wiggins 10, Dickson 9, Merešš 6 (Woods 6, Jeftič 3, Sapp 2, Hoferica 0)

Prievidza: Gačeša 17, Jovanovič 9, Durmo a Majerčák 4, Johnson 2 (Delič 20, Guillory 11, Antoni 2)

TH: 21/13 - 7/7, Fauly: 12 - 19, Trojky: 3 - 6, Rozhodovali: Zubák, Doušek, Hudec

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Zápas sme otvorili dobre, prvú štvrtinu sme vyhrali 14:12. V druhej sme však nastúpili úplne nekoncentrovaní. Robili sme veľa chýb a k tomu sme mali veľmi nízku úspešnosť streľby. Mali sme otvorené strely, ktoré sme však nepremenili. Následne sme pritlačili, hlavne v štvrtej štvrtine sa nám skoro podarilo dotiahnuť náskok. Na to sme však už nemali dostatok času. V závere ešte urobila Prievidza úmyselný faul, ktorý ju mohol stáť zápas. Nakoniec to však dotiahla do úspešného konca."

Jakub Merešš, hráč Žiliny: "Myslím, že sme začali dobre. Dostali sme sa do vedenia, ktoré sme si však nedokázali udržať. Vlastnými chybami sme nechali Prievidzu rozbehnúť sa. Tá si dokázala vytvoriť náskok, ktorý udržiavala do konca zápasu."

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Bolo vidieť, že obidve družstvá túžia v zápase vyhrať. Zápas bol ako na hojdačke. U nás Žilina ukázala, že dokáže otočiť 20-bodový náskok. Najvyššie vedenie sme mali o 18 bodov a nakoniec to skončilo o 5. Preto silu Žiliny poznáme, ale v tomto zápase to bolo so šťastnejším koncom pre nás. Veľmi sme chceli hrať u nás a tým sa odvďačiť našim fanúšikom."

Matej Majerčák, hráč Prievidze: "Pre nás je to veľká výhra. Nabudúce sa hrá v Prievidzi, takže sme radi, že môžeme hrať doma. Zápas by som zhodnotil pozitívne. Možno až na posledných päť minút, kedy sme stratili koncentráciu a Žilina sa dotiahla. V tomto zápase sme ukázali veľmi dobrú obranu, posúvali sme si loptu v útoku, hrali sme to, čo sme si vraveli na tréningoch a to všetko slávilo úspech."

Foto: Jakub Ruman