Vytlačiť
Kategória: Report

V druhom kole Slovenskej basketbalovej ligy si premiérovú výhru pripísali Spišskí Rytieri, doma uspeli proti Handlovej. Stopercentné zostávajú Levice, ktoré ukoristili dva body z palubovky Interu Bratislava a Lučenec zaznamenal víťazstvo v Prievidzi.

SBL 2020/2021 - 2. kolo: 

Inter Bratislava - Patrioti Levice 72:74 (26:21, 18:19, 17:19, 11:15)

Inter: Lopez 15, Musil 9, Fusek 8, Borodovčák a M. Malovec po 2 (Beručka 17, Galata 8, Randuška 6, Körner 3, Koller 2, T. Malovec 0)

Levice: Wade-Chatman 18, Juríček a Krajčovič po 14, Vrkič 10, Abrhám 8 (Bojanovský 10, Černokojev, Chaban a Volárik 0)

TH: 25/12 - 21/18, Fauly: 24 - 21, Trojky: 8 - 8, Rozhodovali: Fuska, Margala, Gacík 

Povedali po zápase: 

Alberto Blanco Vila, tréner Interu Bratislava: "Chcem pogratulovať Leviciam k víťazstvu, v závere hrali chytro. Druhá vec, chcem poďakovať fanúšikom, že nás prišli podporiť teraz, aj v predchádzajúcom zápase. Tretia vec, bola to smolná prehra, ktorú sme utrpeli z troch dôvodov. Prestali sme byť fokusovaní. Druhý dôvod: keď miniete viac ako polovicu trestných hodov v takom tesnom zápase, je to veľmi podstatné. V poslednej štvrtine sme sa dopustili mnohých chýb preto, lebo sme sa nekoncentrovali – to je tretí dôvod. Kreslili sme si, čo budeme hrať v poslednom útoku a nakoniec sme nezahrali vôbec nič."

Richard Körner, hráč Interu Bratislava: "Nehrali sme dobrý basketbal. So mnou na čele. Ťažko si zaslúžiť výhru, keď sme zahodili trinásť šestiek. Musíme sa z toho poučiť. Koncovka mohla byť buď alebo, ale bohužiaľ... Nezaslúžili sme si výhru. Základné činnosti, ako sú šestky, musíme zvládať lepšie."

Michal Madzin, tréner Levíc: "Určite rozhodla obrana v posledných možno piatich minútach. Mali sme otrasný vstup do zápasu a to sa s nami ťahalo. Od druhej minúty sme stále museli sťahovať manko. Na jednej strane klobúk dole, že sme to nezabalili a že sa to podarilo, ale tiež vieme, že keď niekoho pustíme, dáme mu krídla, je potom veľmi ťažké ho zastaviť. Teraz, pri konci to mohlo byť na jednu i na druhú stranu."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Dôležité víťazstvo, ťažké víťazstvo. Určite nás to môže posunúť ďalej, trošku nám to môže pomôcť psychicky. Bol to zápas, v ktorom sa striedalo momentum a na konci to mohlo spadnúť na obidve strany. My sme kôš dali a podarilo sa nám ubrániť. Takže berieme domov cenné víťazstvo."

 

BC Prievidza - BKM Lučenec 67:79 (19:15, 22:23, 12:17, 14:24)

Prievidza: Vašl 17, Bjeletič a Louiserre po 12, Robertin 9, Majerčák 8 (Kincel 4, Lukáč 3, Pasovský 2, Matuška 0)

Lučenec: Anikienko 13, Hawkins, Murray-Boyles a Rób. Rožánek po 9, Zorvan 3 (Brown 20, Jackuliak 14, Holloway jr. 2, Siládi 0)

TH: 6/3 - 24/18, Fauly: 20 - 12, Trojky: 6 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Šarišský, Izák

Povedali po zápase: 

Maroš Helmecy, tréner Prievidze: "Veľmi ma teší výkon našich hráčov a hlavne energia, ktorú sme my do tohto zápasu dali. Vedeli sme, že to nebude jednoduché stretnutie. Videli sme domáci duel so Svitom, hrali s obrovskou energiou v obrane a dopredu hrali veľmi rýchlo. Základom v obrane bolo, aby sme nedostali ľakhé koše z rýchlych protiútokov. Na tom by sme veľmi horeli. Podarilo sa nám to zastaviť, to bolo super. Vytvorili sme a dostali sme ich pod tlak. Myslím si, že chalani ukázali obrovskú energiu, za to im určite patrí aj pochvala. Žiaľ, opäť sme dokázali hrať koncentrovane 36 minút. Oproti Leviciam to bolo o niečo viac, musíme však na tom pracovať, kým sa nedostaneme na 40, tak nemôžeme byť spokojní. Keď sa tam dostanú, tak dúfam, že sa už ukážu aj lepšie výsledky. Urobili sme kopec chýb, čo samozrejme vyplýva z toho, že máme mladý a neskúsený tím. Niektoré hrubky by sa nemali stávať, ale budeme na tom pracovať a odstraňovať to. Verím, že budeme udržiavať energiu, ktorú máme. Ono sa to časom dokáže, že dokážeme hrať aj so silnejšími tímami vyrovnanú partiu a sem-tam sa nám ich podarí zdolať."

Matej Majerčák, hráč Prievidze: "V prvom rade by som chcel pogratulovať Lučencu k zápasu. Čo sa týka samotného stretnutia, myslím si, že to bol podobný scenár, ako proti Leviciam. S Lučencom sme držali cca. 35 minút, kedy sme boli pre nich nepríjemným súperom. Partia bola vyrovnaná. Na konci sme možno opäť na pár minút stratili koncentráciu. Lučenec si urobil väčší náskok a bolo po zápase. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Odviedli sme bojovný a kolektívny výkon. Rozhodla možno šírka kádra a možno skúsenosti hráčov. Je tam u nás vidieť mierne zlepšenie, oproti duelu s Levicami. Nemáme sa za čo hanbiť, ideme pracovať ďalej."

Peter Jankovič, tréner Lučenca: "V prvom rade chcem pogratulovať domácemu tímu k predvedenej hre. Myslím si, že v našom tíme prišlo k podceneniu súpera, aj napriek tomu, že sme na to upozorňovali, že sa to nemôže stať. Bol to len druhý zýpas a nemôžeme si taký výpadok dovoliť. Vyhrali sme, to sa počíta, ale nie som spokojný s predvedenou hrou."

Róbert Rožánek, hráč Lučenca: "Odohrali sme naozaj ťažký zápas v Prievidzi. Ak si niekto myslí, že sa tam bude hrať ľahko, tak je na veľkom omyle. Museli sme si víťazstvo vybojovať a drieť celých 40 minút. Neodohrali sme ideálne, takže o to viac môžeme byť radi, že si odnášame dva body z Prievidze."

 

Spišskí Rytieri - MBK Baník Handlová 84:69 (19:8, 23:19, 14:17, 28:25)

Rytieri: Spencer 19, Baťka 11, Nikolič 10, Garrett 9, Antoni 3 (Mrviš 21, Čekovský 11, Javorský a Krajňák 0)

Handlová: Vicentič 18, Bulatovič 7, Bolek a Jašš po 5, Dolník 2 (Jankovič 15, Zečevič 13, Mátych 4, Stehlík 0)

TH: 22/14 - 12/10, Fauly: 18 - 20, Trojky: 10 - 11, Rozhodovali: Tomašovič, Zubák, Karnay

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Spišských Rytierov: "Opäť, rovnako ako na Interi, sme odohrali výborný prvý polčas, v ktorom sme produkovali basketbal, s akým sa chceme prezentovať. Neviem, čo máme s tými tretími desaťminútovkami, no každopádne sa musíme o tom veľa rozprávať a analyzovať to, verím, že to zlomíme. V poslednej štvrtine sme dobre zareagovali na zónu Handlovej a napokon sme to úspešne dotiahli do víťazného konca."

Michal Baťka, hráč Spišských Rytierov: "Odohrali sme až na posledné dve minúty skvelý prvý polčas, no po obrátke sme opäť nepochopiteľne prestali hrať svoju hru, čo musíme bezpodmienečne odstrániť. V záverečnej štvrtine sme do zóny hrali to, čo sme si povedali, Mrviš mal streleckú 'slinu', odohral výborný zápas. Oni dohrávali stretnutie v mladšej rotácii, presne cez tých mladých sme sa to snažili tlačiť a nakoniec sme si zaknihovali, myslím si, zaslúžené víťazstvo. Ak chceme plniť naše ciele, doma vyhrávať musíme."

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: "Myslím si, že sme nastúpili s veľmi zlou energiou, Spišská bola v prvom polčase jednoznačne lepším tímom. V prestávke sme sa dali dokopy, v druhom polčase nám už energia nechýbala a vlastne v nasadení bol podstatný rozdiel medzi oboma polčasmi. Myslím si však, že sme odovzdali maximum, vzhľadom na neúčasť Hliváka a menšiu tréningovú prax Zečeviča. Domácim blahoželám k výhre a prajem všetkým, aby sa ešte dlho hralo."

Goran Bulatovič, hráč Handlovej: "Vôbec sme do stretnutia nenastúpili tak, ako sme si to predstavovali. Spišská hrala v prvom polčase veľmi dobre, v obrane tlačila na maximum. V tretej štvrtine sme lepšie bránili, hrali sme s oveľa väčším nasadením, napokon sa však prejavila kvalita domácich, ktorí podľa mňa šírkou a kvalitou kádra patria do prvej štvorky. Veľmi som cítil, ako sa domáci zamerali na tlak na moju osobu, chýbal nám Hlivák, ktorý by mi trochu pomohol a nechal ma vydýchnuť. Dôležité je, že sa bude ďalej hrať, aj keď bez divákov to bude zvláštne, ale dúfam, že ostaneme všetci zdraví a sezóna bude mať dlhé trvanie."

Foto: Lukáš Droppan