Vytlačiť
Kategória: Report

Basketbalisti Lučenca pokračujú vo vynikajúcom vstupu do novej sezóny SBL. Po 3. kole zostávajú jediným tímom so stopercentnou bilanciou, ďalšie víťazstvo si zapísali doma proti Interu Bratislava. Prvé víťazstvo si zapísala Iskra Svit, uchmatla si ho z palubovky Handlovej.

SBL 2020/2021 - 3. kolo:

BKM Lučenec - Inter Bratislava 98:77 (19:22, 22:10, 28:21, 29:24)

Lučenec: Hawkins 27, Brown 16, Murray-Boyles a Rób. Rožánek po 15, Anikienko 1 (Holloway jr. 10, Jackuliak 9, Siládi 5, Grenda a Rich. Rožánek 0)

Inter: Körner 20, Lopez 19, Fusek 7, Borodovčák 1, Musil 0 (Beručka 18, Galata 12, Koller, T. Malovec a Randuška 0)

TH: 21/14 - 17/12, Fauly: 19 - 19, Trojky: 10 - 7, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Perečinský

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Lučenca: "Vedeli sme, že Inter odohral dva ťažké zápasy so silnými súpermi, hral veľmi dobre a dokázal kvalitu. To sa aj teraz potvrdilo. Možno od polky druhej štvrtiny sme už ovládli hru a zveľaďovali sme ju až do konca. Do hry sa v tomto zápase dostali všetci chlapci, čo ma teší. Gratulujem im k takémuto víťazstvu."

Róbert Rožánek, hráč Lučenca: "Ja si myslím, že sme boli dostatočne pripravení na nášho súpera. V prvom polčase nás Inter potrápil, ale po prestávke sme ešte pridali a rozhodli zápas. Pred koncom sa už len dohrávalo. Určite to nebol pre nás ľahký zápas. Inter má síce menší rozpočet, ale veľmi dobré mladé družstvo. Som veľmi rád, že sme tento zápas zvládli a vyhrali."

Maurizio Galata, hráč Interu: "Pre nás to nebol vydarený zápas a zdá sa mi, že sme v druhom polčase odišli fyzicky. Súperovi sme umožnili voľnú cestu do koša, inkasovali sme z mnohých rýchlych protiútokov. Bol to ťažký zápas, musíme sa vrátiť opäť k tréningu a pripraviť sa na najbližšieho súpera, iné nám ani nezostáva. Štart v lige bol náročný, veď sme absolvovali ťažké zápasy so Spišskou Novou Vsou, Levicami a teraz s Lučencom. Podľa mňa sú to najlepšie tri tímy v lige."

Richard Körner, hráč Interu: "Máme za sebou veľmi ťažký týždeň, tri zápasy, traja favoriti ligy. Prvé dva zápasy sme zvládli a teraz nám ako keby chýbala energia. Lučenec má veľa Američanov a dobrých behavých mladých chlapcov, tak nás proste ubehal. Nehrali sme dobre, ale po troch zápasoch sa nemusíme hanbiť."

 

MBK Baník Handlová - Iskra Svit 81:89 (24:12, 15:27, 21:23, 21:27)

Handlová: Bulatovič 27, Zečevič 13, Vicentič 12, Jašš 6, Bolek 2 (Jankovič 14, Dolník 7, Hlivák a Mátych 0)

Svit: Avramovič 32, Green 17, Miladinovič 7, Andrews 3, Mokráň 1 (Parsons 23, Bizub 4, Turza 2, Kuzmiak 0)

TH: 22/19 - 39/26, Fauly: 31 - 27, Trojky: 10 - 3, Rozhodovali: Fuska, Bartoš, Sirocký

Povedali po zápase:

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: "Je nad slnko jasné, kde sme zápas prehrali. Stačí sa pozrieť na doskoky, v ktorých sme prehrali 29:53. V závere sme boli fyzicky slabším tímom a po tom, ako sa hostia dostali do vedenia, nám nezostali sily na zvrat. Na konci nám nepadlo niekoľko ľahkých strieľ, po ktorých súper úspešne kontroval. To rozhodlo."

Goran Bulatovič, hráč Handlovej: "Začali sme dobre a s veľkým nasadením. Hrali sme agresívne v obrane a vychádzalo nám všetko, na čo sme siahli. Potom nám ale nepochopiteľne odišla koncentrácia a súperovi sme dovolili vyniknúť vo vsetkých činnostiach, najmä na doskoku. Hostia zacítili šancu, ktorej sa chytili. V závere sme sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, no Svit zvládol koncovku lepšie. Nesmieme skloniť hlavy a musíme sa koncentrovať na duel v Prievidzi."

Rudolf Jugo, tréner Svitu: "Proti Handlovej sme nastúpili s rešpektom, pretože odohrala veľmi dobrý duel na Spiši. Absolvovali sme druhý náročný duel v rade, po prehre v Lučenci na nás čakala silná Handlová. Bolo to vyrovnané stretnutie, ktoré sme ale počas celých 40-tich minút kontrolovali. Preto si myslím, že sme zaslúžene zvíťazili."

Jakub Mokráň, hráč Svitu: "Sme radi, že sa nám podarilo zaznamenať prvé víťazstvo v sezóne, navyše na palubovke súpera. V Handlovej to nikdy nie je jednoduché. Niekoľkokrát sme v tomto stretnutí prehrávali, no vždy sa nám podarilo vrátiť do zápasu. Všetci moji spoluhráči odohrali výborný zapas a práve to rozhodlo."

Foto: Lenka Molnárová