• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Lučenca odvrátili predčasný koniec sezóny a postupový mečbal súpera, doma triumfovali po veľkej dráme nad Interom Bratislava a o všetkom tak rozhodne zápas č. 3 na Pasienkoch.

Niké SBL - 2. zápas 1. kola play off:

BKM Lučenec - Inter Bratislava 69:67 (21:20, 18:19, 20:10, 10:18)

Lučenec: Hawkins 31, Jackuliak 10, Anikienko, Brown a Rób. Rožánek po 8 (Šimon 4, Rich. Rožánek a Zorvan 0)

Inter: Beručka 21, Fusek 12, Lopez 10, Körner 6, M. Malovec 0 (T. Malovec 9, Shelton 5, Musil 4)

TH: 25/17 - 15/6, Fauly: 20 - 22, Trojky: 6 - 7, Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský, Karniš

/stav série - 1:1/

Povedali po zápase:

Zuzana Žirková, asistentka trénera Lučenca: „Po mentálnej stránke bolo toto víťazstvo veľmi dôležité. Konečne sme v závere nejakého zápasu dokázali udržať víťazstvo, chlapcom gratulujem. Musím však povedať, že máme počas zápasov problém. Takmer celý zápas hráme dobre a na záver sa v chlapcoch niečo zlomí a vyzerá to tak, akoby bol na ihrisku niekto iný. Chýba nám zodpovednosť, niekto, kto by to vedel na záver zobrať do svojich rúk. Ani Inter nebol vo svojej pohode. Škoda veľkého počtu doskokov na ich strane, ktoré ich na konci vrátili do zápasu. V treťom zápase nemáme čo stratiť, v Bratislave sme ešte nevyhrali. Chlapci pochopili, že sa vyhrať dá, tak verím, že do toho zápasu pôjdu naplno.“

Konstantin Anikienko, hráč Lučenca: "Prehra by znamenala odchod domov a výhra by nás ešte udržala v hre. Rozhodli sme sa zostať. Máme ešte jednu šancu na postup do semifinále a verím, že ju využijeme. Hrali sme síce bez fanúšikov, ale domáce prostredie nám dodalo energiu. Po prvom zápase sme tvrdo trénovali a rozhodli sme sa niečo zmeniť. Určite nás to trochu ťahá domov po sezóne, ale v prvom rade sme všetci hráči a chceme víťaziť."

Oleg Meleščenko, tréner Interu: „Lučenec bol pripravený viac bojovať a ukazoval to od začiatku zápasu. Neviem, prečo sa hráči v našom tíme rozhodli, že zápas vyhrali už v šatni pred jeho začiatkom. Prístup hráčov bol katastrofálny, súperovi sme v podstate dovolili všetko. Za takých podmienok sa bude každému hrať proti nám  dobre. Hádame sa s rozhodcami a aj medzi sebou, to je veľký problém. Verím, že do tretieho zápasu zmeníme prístup a dokážeme doma Lučenec poraziť."

Michael Fusek, hráč Interu: „Rozhodcovia pískajú pre malých hráčov basketbalu, očividne pre hru futbalistov. Mňa, keď bije päť hráčov pod košom, to nikto nevidí, štyrikrát ma buchne do brucha, štyrikrát oslabím, tak nikto to nevidí. Ja, keď niekoho trošku chytím, tak hneď je to nešportový faul, takže si myslím, že sa treba venovať aj tomuto. Presne je slovenská basketbalová liga taká, aká je. Keď hrala Prievidza proti nám, tak to presne odzrkadľuje našu ligu. Myslím si, že každý zápas treba hrať na sto percent a musia sa z toho poučiť všetci. Či hráči, rozhodcovia, tréneri, celá liga. Na ďalší zápas musíme nastúpiť s trikrát väčšou agresivitou ako teraz. Je to jediná šanca, ako môžeme vyhrať."

Foto: Branislav Gúgľava