Vytlačiť
Kategória: Report

Levice potvrdili, že pod trénerom Hojčom nebudú v Alpsko-adriatickom pohári do počtu, svoj úvodný zápas zvládli na výbornú, keď zdolali druhý celok chorvátskej ligy KK Kvarner 2010 86:64.

Levičania síce vstúpili do zápasu lepšie, ale väčšina prvého polčasu patrila ich chorvátskemu rivalovi. Kvarner sa dokázal v druhej 10-minútovke dostať do vedenia o 13 bodov, ale zverenci Tea Hojča odpovedali 16-bodovou šnúrou, ktorá ich ešte do polčasovej prestávky vrátila do zápasu. Kým v prvom polčase sa menilo vedenie až sedemkrát, tak druhé dejstvo zápasu bolo jasne v rukách levického tímu. Tím z Rijeky začal chybovať a Patrioti boli schopní trestať ich každú chybu. Veľké chvíle zažíval hlavne domáci rozohrávač Momcilo Latinovič, ktorý 15 bodmi v priebehu 7 minút vo väčšej miere rozhodol o osude zápasu. „Zmenilo sa zakončovanie v útoku, ale aj naša dobrá obrana, ktorá bola už v prvom polčase. Súper skúšal hrať zónu, my sme však premenili niekoľko striel, čím sa nám uvoľnil trochu priestor a umožnili sme viac operovať podkošovým hráčom v ich priestore,“ zamyslel sa rozohrávač Levíc. Svoj podiel na víťazstve však s úsmevom neprijal, pretože poznamenal, že v tíme je viacero bodovo schopných hráčov. Levice vyhrali tretiu štvrtinu 27:9 a ani v poslednej štvrtine nepoľavili z nastolenej hry, čím nedovolili chorvátskemu súperovi návrat do zápasu. „Tretiu štvrtinu sme hrali fakt dobre. Dobrá hra, zvýšená agresivita a získavanie doskokov nám uľahčovali veci v útoku,“ zamyslel sa levický kormidelník Teo Hojč.

Premiérový štart si v levickom drese zapísal aj Jeremy Granger, ktorý proti Kvarneru zaznamenal 11 bodov, 3 doskoky a 2 zisky. „Som spokojný, myslím si, že som hral dobre. Dosť mi pomohli spoluhráči, ktorí ma nachádzali na voľných pozíciách. Viac ma potešil tímový výkon, ako ten môj,“ poznamenal Granger. K hodnoteniu novej akvizície sa pridaj aj levický kormidelník: „Vždy je náročné prísť do tímu, spoznávať systém. Je tu na 14-dňovej skúške, ale myslím si, že na prvý zápas to nebolo zlé.“ Keďže Alpsko-adriatický pohár nemá obmedzenia pre legionárov, Levice mohli nasadiť do zápasu ôsmeho legionára, ale v SBL platí pravidlo iba o maximálnom počte 6 zahraničných hráčov na súpiske. „Budeme pokračovať so 7 legionármi. Ak Granger bude tým, čo môže byť, tak budeme hrať so siedmimi legionármi. Dôvod, prečo tomu tak je, že hráme dve súťaže a nemáme dostatok kvalitných Slovákov. Nemôžeme si preto dovoliť hrať len 4 – 5 legionármi. Potrebujeme mať 6 legionárov na zápase. S ôsmimi určite nebudeme hrať,“ vysvetlil situáciu Hojč. Levický kormidelník nechcel predčasne prezradiť meno hráča, ktorý opustí káder, ale jeho meno je známe a verejnosť sa ho dozvie v najbližších dňoch.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN