Vytlačiť
Kategória: Report

Na prestávku sa lepšie nasadili hráči Interu Bratislava, ktorí si zobrali z Lučenca oba body. Vo východniarskom derby sa potvrdilo, že nemá favorita, keďže Svit zastavil práve proti Spišským Rytierom šnúru prehier.

Niké SBL - 10. kolo:

Spišskí Rytieri - Iskra Svit 86:96 (24:26, 25:18, 20:28, 17:24)

Rytieri: Stevanovič 23, Dennis 19, Hlivák 15, Baťka 8, Dressler 7 (Gavrilovič 12, Antoni 2, Krajňák a Židzik 0)

Svit: Avramovič 23, Kinard 21, Walton 13, Mokráň a Turza po 8 (Holloman 16, Monček 7, Baldovský a Harabin 0)

TH: 28/18 - 12/7, Fauly: 18 - 25, Trojky: 4 - 9, Rozhodovali: Zubák, Izák, Karnay

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, asistent trénera Rytierov: „Tak ako som hovoril pred zápasom, derby nemá favorita a hoci sme sa ako favorit necítili, moje slová sa do bodky potvrdili. Opäť sme začali bez energie, no musíme uznať, že Svit hral veľmi dobre. Našim obrovským problémom sa stáva streľba z perimetra. Kto nevystrelí, nemôže dať kôš, mali sme strašne málo pokusov za tri body. Svitu paradoxne pomohlo vyfaulovanie sa Waltona, začal hrať kolektívnejšie, viac si posúval loptu a bol tu samozrejme faktor Avramovič. Hostia sa prepli do jeho módu, on výborne dirigoval celú hru Svitu, ktorý tu napokon zaslúžene zvíťazil. My sa počas prestávky musíme dať dohromady, liga je dlhá, ideme ďalej."

Michal Baťka, hráč Rytierov: „Dovolili sme Svitu 15 útočných doskokov, z ktorých dali 16 bodov, veľmi ľahko sme ich púšťali do druhých šancí. V útoku sme hrali celkom dobre, no problémom bola obrana hlavne v druhom polčase. Prehrali sme tri štvrtiny, to sa ťažko vyhráva zápas. Verím, že si teraz dobre oddýchneme a nastavíme sa na ďalšiu časť sezóny.“

Róbert Ištvánik, tréner Svitu: „Od začiatku sezóny nehráme dobre, mávame strašné výpadky a teraz sme ich mali hlavne v druhej štvrtine opäť. V prvom polčase boli Spišiaci oveľa agresívnejší hlavne na doskoku, mali veľa druhých šancí. V druhom polčase sme nastúpili s väčšou energiou a túžbou po víťazstve. Mali sme tri prehry v rade, potrebovali sme to už konečne zlomiť. Vrátil sa nám do zostavy Mokráň, sme za to radi, bolo ho určite cítiť. Nakoniec sme to našu stranu preklopili agresivitou a tým, že sme si konečne pomáhali v obrane.“

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Z našej strany veľká radosť z toho, že sme východniarske derby konečne preklopili na našu stranu. Odviedli sme dobrý výkon, ukázali sme, že keď budeme piati brániť, tak prídu aj šance v útoku. Posúvali sme si loptu, určite sme odohrali kolektívne najlepší zápas v sezóne. Držali sme sa jeden druhého, hrali sme ako jeden tím, lavička bola šiestym hráčom, tak by to malo vyzerať.“

 

BKM Lučenec - Inter Bratislava 66:75 (15:21, 16:21, 20:19, 15:14)

Lučenec: Castlin 20, Maričevič 12, Bob 9, Buie 6, Bolek 4 (Zorvan 9, Jackuliak 7)

Inter: Blondin 22, Gandia-Rosa 16, Zubac 15, Slavinskas 14, T. Malovec 8 (Borodovčák, M. Koller, M. Malovec, Minarovjech a Randuška 0)

TH: 14/8 - 11/8, Fauly: 15 - 19, Trojky: 4 - 9, Rozhodovali: Kúkelčík, Karniš, Kiss

Povedali po zápase:

Daniel Sokolovsky, tréner Lučenca: "Je veľmi ťažké popísať momentálne pocity, mám pocit déjá vu z minulého zápasu. Hlavne v druhej polovici zápasu sme už mali silnejšiu obranu, lepšiu vzájomnú komunikáciu a hru celkovo, čo sa týka aktivity, intenzity a aj našich zakončení. Bolo pre nás veľmi dôležité, aby sme zostali v zápase. Pokiaľ sa nemýlim, ako tím sme boli vo vedúcej pozícii percentuálnej úspešnosti trojkových pokusov pred týmto zápasom, je však vysoko pravdepodobné, že túto líderskú pozíciu sme práve stratili. Čo sa týka našej hry, keď sa nám podarilo preniknúť do zónovej obrany, tak sme úspešne skórovali za dva body, čo však vzhľadom na kvalitu nášho súpera nebolo dostatočné, pretože práve tak veľmi potrebné trojkové pokusy nám vôbec nepadali do koša. Bohužiaľ, tie kľúčové momenty sa nám nepodarilo premeniť a z toho pramení naša frustrácia. Nebol to jednoduchý zápas, robili sme veľké množstvo chýb, ktoré sa neodpúšťajú – no musíme sa z nich poučiť, aby sme boli do budúcna kvalitným tímom. To, čo teraz potrebujeme, je tím v plnom počte, bez zranených hráčov a túto prestávku využijeme ako priestor na regeneráciu, na rozbor našich zápasov a odstránenie chýb a nesmieme zabudnúť stále myslieť pozitívne. Sezóna je dlhá a my stále máme čo ukázať. Každý zápas je pre nás lekciou, učíme a zlepšujeme sa každým jedným z nich."

Antun Maričevič, hráč Lučenca: "Vedeli sme, že máme dočinenia s veľmi kvalitným súperom a že tento zápas rozhodne nebude pre nás jednoduchý. Našim cieľom bolo nestratiť dva zápasy po sebe. Bohužiaľ, to nám nevyšlo. Prestávku, ktorá je pred nami, jednoznačne využijeme na to, aby sme sa dali dokopy a vrátili sa na palubovku lepší, silnejší – aby sme mali ďalšiu časť sezóny lepšiu ako bola táto."

Edgars Jaunzems, asistent trénera Interu: "Začali sme veľmi dobre, chceli sme od začiatku tím Lučenca spomaliť a nedovoliť mu hrať jeho hru. Vedeli sme, že domáci budú chcieť behať a hrať jeden na jedného. Mali sme aj zopár problémov v zápase, ale podarilo nám upokojiť sa a plne sa sústrediť na našu hru, chceli sme hrať tímovo - prihrávať si loptu, mať pohyb na palubovke a každého zapojiť do hry. Podarilo sa nám všetko, čo sme plánovali a sme veľmi radi, že víťazstvo je naše. Chceli sme vstúpiť do reprezentačnej prestávky výhrou a cieľ sme splnili."

Ivan Gandia-Rosa, hráč Interu: "Boli sme hladní po víťazstve, pred FIBA prestávkou sme chceli byť práve my ten víťazný tím. Naša výhra nás posunie v tabuľke a to nás veľmi teší. Do prestávky teda vstupujeme pozitívne naladení, sme pripravení získať ďalšie a ďalšie zápasy v náš prospech."

 

Aktuálna tabuľka Niké SBL:    
P.   Z V-P Skóre B
1. LEV Patrioti 9 7-2 786:666 16
2. KMR Komárno 8 5-3 697:660 13
3. LUC Lučenec 9 5-4 777:744 14
4. HAN Handlová 9 5-4 698:735 14
5. SNV Rytieri 9 5-4 707:725 14
6. INT Inter 9 4-5 752:729 13
7.  SVT Svit 9 3-6 726:792 12
8. PDA Prievidza 6 0-6 457:549 6

Foto: Daniel Faix