Vytlačiť
Kategória: Report

Druhé stretnutie z programu 18. kola malo jednoznačný priebeh. Lučenec si ustrážil domácu palubovku, proti Handlovej nemal žiadne problémy so zaknihovaním desiateho víťazstva v tejto sezóne.

Niké SBL - 18. kolo:

BKM Lučenec - MBK Baník Handlová 103:78 (25:14, 30:18, 23:18, 25:18)

Lučenec: Castlin 22, Johns 15, Buie 10, Bob a Zorvan po 9 (Siládi 22, Pruitt 16, Grenda 0)

Handlová: Čekovský 11, Abram a Riak po 7, Talley 5, Mrviš 4 (Kinney a Skvašik po 16, Milivojevič 12, Kukučka 0)

TH: 16/12 - 15/8, Fauly: 12 - 16, Trojky: 17 - 8, Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský, Izák

Povedali po zápase:

Daniel Sokolovsky, trénera Lučenca: "Predviedli sme výkon s vysokým nasadením. Padli nám otvorené strely, najmä Matejovi Siládimu, ktorý sa prezentoval ako excelentný strelec. Zamerali sme sa na to, aby zlepšil určité časti vo svojej hre, čo malo veľký vplyv na jeho výkon v tomto dueli. Snažíme sa merať každý náš výkon na určitej škále našich výkonov. Aj napriek tomu, že sme vyhrali, tak nechceme stratiť naše fokusovanie sa na defenzívu, útok a držanie lopty. Bez takýchto prvkov správania sa nemôžeme priblížiť špičkovým tímom v našej lige. Teraz sa musíme pripraviť na dôležitý zápas s Komárnom. Máme čo dokázať, najmä takémuto top tímu našej súťaže, pretože nám sa akosi nedarí hrať proti pätici najlepších mužstiev našej ligy."

Matej Siládi, hráč Lučenca: "Zvládli sme to k spokojnosti, padlo nám dosť veľa voľných striel, ale aj tých ťažkých. Bránili sme dobre a snažili sme sa dodržiavať to, čo sme si povedali pred zápasom. Som rád, že sme tento zápas dotiahli do víťazného konca."

Danilo Rakočevič, tréner Handlovej: "Na tento zápas sme nastúpili po mentálnej stránke úplne nepripravení. Akoby nás stále brzdil ten zvláštny zápas, ktorý sme odohrali v stredu v Prievidzi. To sa prejavilo už v začiatku tohto duelu – v útoku sme nepremenili pár ľahkých striel a trestné hody, čo súper potrestal. Domáci mali vysokú úspešnosť streľby za tri body a už do polčasu si dokázali vytvoriť vysokú náskok. My sme sa to potom snažili dotiahnuť, ale na Lučenec to nestačilo. Máme ešte nejaký čas pripraviť sa na ďalšieho súpera. Nemôžeme byť spokojní, ideme však ďalej. Gratulujem Lučencu, má veľmi kvalitných hráčov, najmä tých amerických, no aj Siládi predviedol výborný výkon. Nehralo sa proti nim ľahko."

Roman Skvašik, hráč Handlovej: "Po stredajšej prehre v Prievidzi sme vedeli, že tento zápas bude oveľa ťažší, aj po mentálnej stránke. Súper nás prevalcoval najmä svojou fyzickosťou, domáci boli lepšie pripravení mentálne aj herne, čo bolo vidieť od začiatku zápasu. Gratulujem im k výhre, odviedli super prácu. My sa musíme poučiť z chýb a sústrediť sa na ďalší zápas. Vieme, že žiadny zápas pre nás nebude ľahký."

Foto: Branislav Gúgľava