• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Lučenca sú už len krok od účasti vo finále Niké SBL. V domácom prostredí potvrdili výhodu z prvého duelu, Komárno dokázali opäť zdolať a sérii vedú už 2:0 na zápasy.

Niké SBL - 2. zápas semifinále:

BKM Lučenec - BC Komárno 92:77 (27:19, 13:26, 31:16, 21:16)

Lučenec: Buie 29, Castlin a Johns po 15, Zorvan 10, Bolek 4 (Ancrum 15, Pruitt 4)

Komárno: Gašič 27, Duffy 15, Johnson 12, Pipíška 11, Dolník 0 (Djordjevič 5, Balogh 4, Danielič 3, Major, Foltín a Vlahovič 0)

TH: 32/22 - 15/9, Fauly: 20 - 33, Trojky: 6 - 10, Rozhodovali: Tomašovič, Ženiš, Šarišský

/stav série - 2:0/

Povedali po zápase:

Daniel Sokolovsky, tréner Lučenca: "Bolo to akoby cez kopirák prvého semifinálového zápasu v Komárne. Rýchlo sme stratili koncentráciu a oslavovali sme predčasne, hrali sme alibisticky a zhadzovali zodpovednosť jeden na druhého. Avšak, ukázali sme charakter. Rovnaký charakter, ktorým sa pýšime celú doterajšiu sezónu – že dokážeme bojovať počas hry zabojovať, a spolupracovať ako tím. Druhý polčas bol pre nás špeciálny, hrali sme tímovejšie a kolektívnejšie ako v prvom polčase. Boli sme koncentrovaní, hrali sme ako tím a boli sme agresívni, a to najmä v útoku. No bola to najmä skvelá defenzíva, vďaka ktorej sme dosiahli výhru."

Ján Zorvan, hráč Lučenca: "Do stretnutia sme vstúpili veľmi dobre, začali sme agresívne a vychádzalo nám to, čo sme si pred zápasom povedali, že chceme hrať. Potom sme však trochu poľavili z našej koncentrácie, čo súper využil a do polčasu otočil skóre vo svoj prospech. V polčasovej prestávke sme si povedali, čo zlepšiť a na to sme sa potom aj zamerali. Náš progres po zmene strán nám priniesol druhú semifinálovú výhru."

Zlatko Jovanovič, tréner Komárna: "Celý zápas sa niesol vo veľmi podobnom duchu ako v nedeľu u nás. Opäť sme zažili nesmierne temnú tretiu štvrtinu. Mnoho detailov, ktoré mohli rozhodnúť o osude zápase, sa otočilo v náš neprospech. Úplne sme stratili balans medzi ofenzívou a defenzívou, čo využili domáci, ktorí sa vyznačujú agresívnym štýlom hry. Tak trochu sme predpokladali, čo bude Lučenec hrať v domácom prostredí – že to bude veľmi podobné, ako u nás v prvom semifinálovom zápase. Čo môžeme urobiť, je to, že načerpáme novú energiu pred tretím duelom a pokúsime sa v sobotu natiahnuť semifinálovú sériu s Lučencom o ďalší zápas. Gratulujem domácim k výhre, bolo to naozaj zaslúžené víťazstvo."

Branislav Pipíška, hráč Komárna: "Neviem, čo mám k tomu povedať. Druhý zápas a druhýkrát sme si ho prehrali po vlastných chybách. Začali sme zle, museli sme vynaložiť veľa energie, aby sme do polčasu dotiahli nepriaznivý stav a otočili ho. Opäť však v tretej štvrtine, podobne ako u nás doma v Komárne, sme mali výpadok koncentrácie, Lučencu sme dovolili streliť ľahké koše, po ktorých sa domáci chytili a zase sme prehrali. Bohužiaľ, prehrali sme si to vlastnými chybami."

Foto: Lukáš Droppan