• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhý štvrťfinálový duel Budiš Slovenského pohára priniesol prekvapenie v podobe víťazstva 88:72 BK Iskra Svit nad úradujúcim majstrom z Komárna.

Komárno vstupovalo do zápasu bez zraneného Vida, ktorého trápilo zranenie členku a len chvíľu na palubovke pobudol Kozlík. V úvode majster viedol, ale postupne sa chopili taktovky zápasu zverenci Rudolfa Juga. „V tom domácom zápase nám nevyšiel záver, kde sme prestali hrať to, čo sme hrali prvý polčas. Tu sme hrali poctivo od prvej do poslednej sekundy a hrali sme to, čo sme chceli. Pomáhali sme si v útoku, preskakovali v obrane. Proste to, čo sme si povedali, to sme aj hrali, a bolo to vidno na palubovke,“ skonštatoval k zápasu Roman Findura. Ako kľúčová sa pre výsledok zápasu ukázala druhá štvrtina, ktorú Svit vyhral 30:19. „V prvom rade by som chcel Svitu pogratulovať k postupu do semifinále. Čo sa týka nás, tak dnes, bohužiaľ nebol náš deň. Vypadli nám viacerí hráči. Možno by to pre nás bolo aj horšie, keby Bannister nezahral tak, ako zahral, takže aj jemu môžeme poďakovať, že sme tento zápas odohrali do konca. Ostatní hráči boli na priemernej úrovni. Keď si priemerný, ťažko môžeš odohrať dobrý zápas,“ nešetril kritikou na svojich zverencov tréner Komárna Dragan Ristanovič.

„Tento náš dnešný výkon sa hodnotí ťažko. Neboli sme to my. Síce sme mali nejaké zdravotné problémy, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Myslím si, že dnes nám to naozaj nevyšlo, čo naznačuje aj výsledok a 16-bodový rozdiel. Ťažko sa to hodnotí. Dnes sme nezačali tak zle, ako v tom pondelkovom zápase. Niekde v strede zápasu sa Svitu podarilo odskočiť a spravili náskok, ktorý sme už nedokázali zvrátiť. V pondelok sa nám to podarilo, dokonca aj otočiť a zvíťaziť, takže v tom bol ten hlavný rozdiel. Nemôžeme sa vyhovárať na nič, aj keď musím povedať, že to, ako dnes páni rozhodcovia pískali...Aj to sa ťažko hodnotí, lebo naozaj dnes zapískali veľa zlých verdiktov,“ povedal na margo odlišností oproti poslednému zápasu s Komárnom Matej Marchyn. Ešte do polčasu sa vedenie otočilo na stranu Svitu a Iskra šancu na víťazstvo nepustila až do samotného záveru, čím dokonala odplatu za tesnú pondelkovú prehru. „Do Prievidze sme prišli s jasným cieľom: vrátiť Komárnu to, čo nám spravili doma. Tá jednobodová prehra nás veľmi mrzela. Prišli sme im to vrátiť, a to sa nám aj nakoniec podarilo. Síce sa Komárno na chvíľu dotiahlo na šesť bodov, ale okamžite sme sa vrátili do hry. Myslím, že to bolo hlavne v tej poctivej obrane,“ povedal k výkonu svojich spoluhráčov krídelník Svitu.

Hráči spod Tatier ukazovali aj v druhom polčase väčšiu chuť po víťazstve, ktorá sa odrážala aj na pohodlnom náskoku. Úradujúci majster síce na chvíľu zacítil šancu na zvrat, ale zohratá základná päťka hostí nedovolila výraznejšiu dramatizáciu. „Išli sme do zápasu koncentrovaní, chceli sme zopakovať dobrý zápas, ktorý sme odohrali v pondelok vo Svite, kde sme vlastnými stupídnymi chybami prehrali zápas. Na Slovenský pohár sme prišli s cieľom dostať zo seba maximum. Myslím si, že sme zahrali veľmi dobre a zajtra sa chceme pripraviť na ďalší zápas,“ stručne zhodnotil zápas tréner hostí Rudolf Jugo. Na otázku, či zahrali jeho zverenci lepšie v pondelok alebo dnes, odpovedal prekvapujúco: „V pondelok sme hrali lepšie, ale nevyhrali sme. Priveľa technických chýb v kľúčových momentoch zápasu nás stalo víťazstvo.“

Komárno dostalo prekvapujúco stopku vo štvrťfinále, no i napriek tomu sa snažil komárňanský kormidelník hľadať pozitíva: „Niekoľko posledných dní sa snami vlečú zranenia a zdravotné problémy. Problémy máme so slovenskými hráčmi. Dúfam, že to do konca základnej časti nejako zvládneme. Musíme sa dať dokopy. Teraz môžeme využiť to, že sme vypadli vo štvrťfinále a dať sa zdravotne do poriadku. Dúfam, že budeme pokračovať tak, ako sme hrali do tohto zápasu.“

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Iskra Svit 72:88 (17:18, 19:30, 22:21, 14:19)

Komárno: Bannister 20, Alawoya 10, Thompson 8, Bilič 7, Kozlík 0 (Marchyn 10, Kratochvíl 9, Halada 6, Záhora 2, Jurčina a Haviar 0)

Svit: Umipig 26, Findura 18, Bradley 12, Young 11, Božovič 10 (Belavý 11, Adenekan, Bachan, Dratva a Pipíška 0)

TH: 34/22 - 28/27, Trojky: 6 - 13, Fauly: 28 - 29, Rozhodovali: Kúkelčík, Lukáč, Turčin, 100 divákov

Pozápasové rozhovory zo zápasu Komárno - Svit:

FOTO: PETER PENIAŠKO