Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

V sobotu sa prvými dvomi stretnutiami začali semifinálové boje. V oboch prípadoch uspeli domáce mužstvá a pokračuje tak „tradícia“ z úvodného kola, že horšie nasadené družstvá dosiaľ ešte nevyhrali ani jediný zápas. Pravda, šancu na reparát budú mať Inter i Handlová už v stredu.

ZAUJÍMAVOSŤ PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Komárno prešustrovalo pomerne komfortný 17-bodový náskok! Sedem minút pred koncom úvodného semifinále sa spoza trojkového oblúka presadil hosťujúci Peter Sedmák a Interisti odrazu viedli 69:66. Studená sprcha pre Komárno, ktoré po dobrom úvode a jednoznačne vyhranom prvom polčase (50:36) až príliš ľahkovážne pustilo opraty z rúk. Nedá sa vyhovárať na nervozitu ani na verdikty rozhodcov, ktoré rozčerili emócie nabudeného publika. Komárno mohlo prehrať zápas, v ktorom viedlo v úvode tretej desaťminútovky už 53:36. Zverenci trénera Miljana Čuroviča však nespanikárili, znova sa začali sústrediť na svoj cieľ a na radosť komárňanských tribún napokon vyhrali 90:85. Nabudúce by sa už ale podobného happy-endu nemuseli dočkať.

NAJLEPŠÍ STRELEC PRVÉHO HRACIEHO DŇA

T. J. Bannister pauzoval od prehratého finále Budiš Slovenského pohára, teda takmer dva mesiace. Hlad po basketbale sa však prejavil, šikovný komárňanský rozohrávač dosiahol solídnych 23 bodov a Interu narobil poriadne problémy. V druhom semifinále sa strelecky zadarilo Markovi Batinovi. Chorvátsky krídelník pomohol 19 bodmi Prievidžanom k víťazstvu nad Handlovou (80:73).

OSOBNOSŤ PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Obrana Interu len ťažko dokázala eliminovať T. J. Bannistera. Síce mu žlto-čierni „ukradli“ 7 lôpt, čo nie je málo, ale uzdravený drobec napriek tomu nastrieľal 23 bodov a rozdal 9 asistencií. Jeho prínos však tkvel aj v tom, že bol motorom komárňanskej ofenzívy, dodával jej energiu a „drive“. Podľa indexu efektivity bol síce MVP jeho spoluhráč Babatunde Alawoya, autor 11 bodov a 11 doskokov, ale kto bol v sobotu v Komárne, ten nám dá zrejme za pravdu, že skutočným hrdinom večera bol práve navrátilec Bannister. Ak by sme za osobnosť kola neoznačili jeho, zrejme by sa tejto pocty dostalo prievidzskému Markovi Batinovi. Dovolíme si tvrdiť, že bez jeho výrazného prínosu by sa z víťazstva v Prievidzi možno tešila Handlová.

HIGLIGHT PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Návšteva 3200 divákov na stretnutí v Prievidzi nepotrebuje komentár. Skvelá kulisa utvorila skvelú atmosféru. Platí to však aj o Komárne, kam prišlo síce „len“ 950 priaznivcov, no na miestne pomery je to viac ako solídne číslo. Napokon, čo by sa takú návštevu dali niektorí účastníci najvyššej súťaže futbalistov...

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK