Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

V stredu sa Handlovej podarilo vyrovnať stav série s Prievidzou. Inter rovnaké šťastie proti Komárnu nemal. Nielen o tom však bol druhý hrací deň semifinále play-off.

ZAUJÍMAVOSŤ PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Len druhé víťazstvo za posledné dva roky dosiahla Handlová nad Prievidzou. Zo 110 doterajších baníckych derby vyhrala ešte len štyridsiate. To sú síce zaujímavé štatistiky, ale jeden údaj je oveľa dôležitejší: „krekáči“ vyrovnali stav série na 1:1 a presvedčili sa, že víťaz základnej časti je pre nich zdolateľným súperom. Toto zistenie môže mať výrazný dopad na ďalšie dianie v sérii. Handlovčanov pritom zdobilo to, čo obvykle prináša úspech Prievidzi: agresivita a tvrdá obrana. Zaujímavosťou je, že v útoku doskočili len 3 lopty, čo je menej než málo, no súpera aj tak preskákali (33:24).

NAJLEPŠÍ STRELEC PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Komárňanský T. J. Bannister nebol strelecky extra efektívny, no aj tak sa stal najlepším strelcom kola. Premenil 2 zo 6 dvojbodových pokusov (pri niektorých však bol faulovaný), za 3 body dal len 2 zo 7 striel, ale z čiary trestných hodov zahodil iba jedinú z deviatich príležitostí. Dovedna nastrieľal solídnych 18 bodov a pod ďalšie tesné víťazstvo Komárna (78:75) sa podpísal aj 11 asistenciami. Bannister je najlepším strelcom kola druhý raz po sebe. V sobotu sa po takmer dvojmesačnej pauze zavinenej zranením blysol 23 bodmi.

OSOBNOSŤ PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Podľa indexu efektivity sa najužitočnejším hráčom kola stal Babatunde Alawoya. Rovnako ako v sobotu. Kým vtedy sme v rubrike osobnosť kola uprednostnili jeho spoluhráča T. J. Bannistera, teraz už vyzdvihujeme Alawoyu. Nastrieľal 15 bodov a pridal 14 doskokov, nesmierne užitočný však bol aj v obrane, keď spolu s „kolegami“ výborne zdvojovali (aj ztrojovali) podkošové opory Interu.

HIGLIGHT PRVÉHO HRACIEHO DŇA

Za stavu 75:75 si komárňanský kouč Miljan Čurovič vzal time-out. Po ňom vhadzovali jeho zverenci loptu do hry na súperovej polovici. Tá sa postupne dostala k Sašovi Jankovičovi. Do konca riadneho hracieho času zostávalo zhruba desať sekúnd. Chorvátsky krídelník bez rozpakov vyslal ďalekonosný projektil, ktorý trafil svoj cieľ. Nasledovala explózia komárňanskej radosti. Inter už nedokázal odpovedať – Jankovič tak rozhodol o víťazstve Komárna 78:75 a dopomohol mu k vedeniu 2:0 v sérii. Ak Inter v sobotu nezaberie na súperovej pôde, dostane sa do nelichotivej situácie. Semifinále sa síce hrá na štyri víťazstvá, ale z 0:3 by sa séria otáčala už len veľmi ťažko.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK