Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Handlovej nevyšli plány na vyrovnanie série s Prievidzou, Komárno zas prepáslo prvý postupový „mečbal“. Stav oboch semifinálových sérií je tak momentálne 3:1 pre vyššie nasadené mužstvá, teda Prievidzu, resp. Komárno. V stredu sa toho ale stalo podstatne viac.

ZAUJÍMAVOSŤ ŠTVRTÉHO HRACIEHO DŇA

Komárno viedlo nad Interom 3:0 na zápasy a mohlo si už v stredu expresne zabezpečiť postup. Miesto toho na plnej čiare vybuchlo a prehralo o priepastných 42 bodov (63:105)! Taký výsledok nečakal asi nikto. Komárňanom odrazu totálne „odišla“ trojková streľba, keď spoza oblúka premenili iba jediný z 19 pokusov. Pre objektivitu treba dodať, že kouč Miljan Čurovič nemohol počítať so zraneným krídelníkom Sašom Jankovičom, ktorý pre obranu žlto-čiernych predstavoval v prvých troch dueloch permanentnú hrozbu. Toto citeľné oslabenie sa prejavilo práve v tragickej (ne)úspešnosti trojkovej streľby.

Pomerne rýchlo sa do problémov s faulmi dostal rozohrávač T. J. Bannister. Ten sa nevedel vyrovnať ani s agresívnou obranou, ktorú naňho interisti ušili, chvíľami preto pôsobil bezradne a stihol postrácať až 8 lôpt. Aj keď niektorí komárňanskí fans mali celkom jasno v tom, kto môže za vyše 40-bodovú prehru, tréner Čurovič odmietol zvaľovať vinu na arbitrov alebo hocikoho iného. Miesto toho vyzdvihol kvality súpera a dôrazne odmietol špekulácie, že jeho zverenci zápas vypustili.

Práve jeho ukážkový prístup pripomína všetkým naokolo, že je to Komárno, kto nesmie strácať sebavedomie, lebo má osud série stále vo svojich rukách, keďže vedie 3:1 a postup môže spečatiť už v sobotu pred vlastným publikom.

NAJLEPŠÍ STRELEC ŠTVRTÉHO HRACIEHO DŇA

Martin Bílik aj Milovan Savič nastrieľali po 22 bodov. Z víťazstva sa však tešil len prvý menovaný. Krídelník Interu odohral len 23 minút, no prezentoval sa ukážkovým prístupom, bojovnosťou, predovšetkým však streleckým apetítom. Aj vďaka nemu Bratislavčania po troch frustrujúcich prehrách zvíťazili 105:63. Nezodpovedanou otázkou zostáva, prečo sa takým výborným výkonom prezentovali až teraz, keď im už prihára.

Handlovský Milovan Savič zaujal presnou muškou, z pola premenil všetkých osem pokusov, z čiary trestných hodov však tri z deviatich zahodil. Aj tak čoby hráč z lavičky dosiahol viac ako tretinu všetkých bodov Handlovej, ktorá do zápasu vstúpila lepšie než Prievidza, ale postupne stratila paru a dostala sa do útlmu. Na pretras sa však dostal aj Savičov nešetrný zákrok v závere stretnutia, keď už o moc nešlo.

OSOBNOSŤ ŠTVRTÉHO HRACIEHO DŇA

Podľa indexu efektivity sa najužitočnejším hráčom stal Nenad Miloševič z Interu. Za 22 minút dosiahol 16 bodov, 5 doskokov a 8 asistencií. Mnohé z jeho štatistických zápisov však prišli až vo fáze, keď už bolo o víťazovi rozhodnuté. Medzi hráčmi víťazných mužstiev však ťažko nájsť takého, ktorý by si zaslúžil ocenenie osobnosť kola viac než jeho spoluhráči.Prievidza aj Inter sa prezentovali kvalitnými tímovými výkonmi. Tento raz sme sa preto rozhodli oceniť Martina Bílika, najlepšieho strelca duelu Inter - Komárno. Nebolo počuť jeho diskutovanie, nebolo vidno žiadne prehnané gestá, žiadne konflikty – čo sa o niektorých ostatných aktéroch na oboch stranách povedať nedá. Ale zato ho bolo cítiť na palubovke. Za stredajší výkon by mu celkom pristala prezývka „tichý zabijak“, ale tá už navždy patrí istej hokejovej legende.

HIGHLIGHT ŠTVRTÉHO HRACIEHO DŇA

Nech počítame, ako počítame, stále nám to vychádza tak, že rozhodcovské trio počas zápasu Inter - Komárno rozdalo deväť technických chýb (päť dostali hostia, štyri domáci). Je to skutočne viac než dosť aj vzhľadom na to, že v stretnutí neprišlo k hromadnej bitke a jeho priebeh nijako nevybočoval z rámcov toho, čo je v našej lige počas semifinále bežné. Neprináleží nám hodnotiť výkony rozhodcov, na to sú iné inštancie, ale sotva si spomenieme v našej najvyššej súťaži na zápas, v ktorom by mužstvá inkasovali dovedna šesť technických, nieto ešte deväť.