Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Semifinálové boje sa skončili. Prievidza a Komárno potvrdili svoje umiestnenie po základnej časti, v ktorej skončili na prvej, resp. druhej priečke a pomerne hladko sa prebojovali do finále.

ZAUJÍMAVOSŤ PIATEHO HRACIEHO DŇA

Je koniec. Ako by sa Prievidza a Komárno dohodli, že svojim semifinálovým súperom už viac nedovolia. Obe série druhého kola play-off sa skončili 4:1 na zápasy. Inter tak definitívne stratil šancu získať tretí majstrovský titul v rade. Podobný kúsok sa pritom v ére samostatnosti nepodaril nikomu, iba zaniknutému pezinskému klubu, ktorý v rozpätí rokov 1997 až 2002 triumfoval dokonca šesťkrát po sebe.

NAJLEPŠÍ STRELEC PIATEHO HRACIEHO DŇA

Od štvrťfinále sa žiadnemu ostrostrelcovi nepodarilo dosiahnuť tridsaťbodovú hranicu. Až teraz, v piatom semifinálovom stretnutí to dokázal T. J. Bannister. Interisti nevedeli amerického rozohrávača zastaviť a tvrdo za to pykali: nastrieľal im 33 bodov, pričom premenil 7 z 10 dvojbodových pokusov, spoza oblúka dal tri zo šiestich striel a z čiary trestných hodov 10 z 12.

OSOBNOSŤ PIATEHO HRACIEHO DŇA

T. J. Bannister je nielen solídny strelec, ale aj schopný tvorca hry. V sobotu popri 33 bodoch rozdal 8 asistencií. Mnohé z jeho košov prišli v zlomových okamihoch. Navyše perfektne zafungovala jeho kongeniálna spolupráca s Babatundem Alawoyom. Bannister mu niekoľkokrát adresoval skvelý pas, ale Alawoya ťažil aj z nepresných streleckých pokusov. V útoku doskočil až 8 lôpt a opakovane sa presadil z druhej ba i tretej šance. Ani jeho žlto-čierni nedokázali náležite pokryť. Za osobnosť kola však označujeme Bannistera.

Na toto ocenenie po piatom hracom dni ašpirovali aj prievidzskí Igor Marič a Michal Baťka. Úplne iný charakter stretnutia Prievidza – Handlová, v ktorom sa dbalo predovšetkým na dôslednosť a pevnosť obrán, spôsobil, že títo dvaja nemajú také impozantné štatistické ukazovatele ako spomenutí Komárňania. Napriek tomu, na tomto mieste treba vyzdvihnúť aj ich prínos.

HIGHLIGHT PIATEHO HRACIEHO DŇA

Komárňania majú čo oslavovať. Zdolali rivala, ktorý ich pripravil o zlato v dramatickej finálovej sérii v roku 2013, o rok neskôr ich zo semifinále vyprevadil 4:0 na zápasy a pred vyše dvoma mesiacmi im vyfúkol prvenstvo v Budiš Slovenskom pohári.

A Prievidza? Tá si poradila s regionálnym rivalom, s ktorými si už od roku 1969 nič nedaruje. Historická bilancia po 113 odohraných derby hovorí výrazne v jej prospech - 73:40.

O úroveň blížiaceho sa finále sa netreba obávať, lebo na seba narážajú nielen dve kvalitné mužstvá, ale rozdať si to budú chcieť aj dva fanúšikovské tábory, ktoré o sebe tvrdia, že sú najlepšie na Slovensku.

Prievidzu a Komárno navyše „spája“ rivalita z roku 2012, keď sa práve tieto dva kluby stretli v extraligovom finále. To sa napokon skončilo triumfom Prievidze.

FOTO: P3GUE.SK