Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Kvalitné individuálne výkony, emócie, vypäté situácie, pekné akcie a takmer 200 bodov, to všetko priniesla konfrontácia Spišských Rytierov a Komárna. Ofenzívna kvalita „Novovešťanov“ sa opätovne potvrdila, v tomto prípade priniesla zastavenie dlhej a úspešnej série vicemajstra a lídra Niké SBL.

Rozhodne to nebolo nudné stretnutie, čomu nasvedčuje aj početná diskusia na sociálnych sieťach. Oba tímy boli v plnej sile, čo ukázali už v prvom polčase, v ktorom padlo dokopy 110 bodov. Spišiaci viedli po väčšinu času, ale často a dosť rýchlo strácali vybudovaný náskok, preto bola táto partia dlho vyrovnaná.

„Zápas je o bodových šnúrach, čo sa ukázalo v prvom polčase, ale po prestávke sme to zlepšili. Podarilo sa nám urobiť skvelú robotu v tom, že sme Komárno vedeli zastaviť a ísť z toho do protiútokov. Mnohí hráči pomohli a urobili viaceré veci k tomu, aby sme vyhrali. Stačí spomenúť Lautara Lopeza, Coryho Reevesa alebo Michaela Fuseka,“ vravel po víťazstve Abu Kigab.

„Diabli“ sa držali v hre o víťazstvo a predĺženie svojej šnúry v podstate do poslednej minúty. Nič na tom nezmenila ani strata Amita Eba, ktorý musel ísť na začiatku štvrtej štvrtiny predčasne pod sprchy po tom, ako v zápase inkasoval technickú chybu a urobil nešportový faul. Dovtedy jednoznačný líder Komárna donútil trénera Miljana Čuroviča zmeniť taktické plány, ale absenciu bolo v kľúčových okamihoch cítiť.

9

„Skvelý a rýchly zápas, na palubovke sa predviedlo mnoho talentovaných hráčov. Mám ale radšej o čosi pomalšie stretnutia. Takýto priebeh som očakával, pretože veľmi podobne to vyzeralo v prvom súboji s nimi, len konečný výsledok bol iný. Klobúk dole pred nimi, pretože sme vedeli, že budú motivovaní. Čo sa týka straty Eba, tak si úprimne myslím, že si to nezaslúžil. Hral skvelo a vyzeralo by to podľa mňa inak, keby zostal v zápase,“ povedal k stretnutiu hráč Komárna Yusuf Mohamed.

Rytieri občasne znervóznili fanúšikom, keď dovolili Komárnu približovať sa, ale po výsledku 97:91 mohli oslavovať cenný ligový úspech. „Sme tím, ktorý dokáže zdolať každého. Cítim, že ešte musíme toho veľa ukázať, nie sme rozhodne spokojní. Chceme pokračovať vo víťazstvách. Je to náš príbeh a my sami si ho píšeme,“ zamyslel sa Kigab.

24

Pôsobivá 6-zápasová séria Komárna je už minulosťou, ani prehra na východe však nezmenila nič na tom, že vicemajster stále okupuje prvé miesto v Niké SBL. Strata bodov môže „diablom“ v konečnom dôsledku pomôcť. „Naučili sme sa, že nie sme nezdolateľní. Ak nebudeme hrať na oboch stranách ihriska, tak prídeme o pozíciu, na ktorej sme pracovali. Každý tím má motivačné a vysoko inšpiratívne rozhovory, ale na konci dňa je to o tom, že to treba ukázať. Máme na sebe povestný terč, pretože každý chce ísť na prvé miesto, ukázať sa. My musíme pokračovať v tom, že veríme jeden druhému,“ vyhlásil Mohamed.

Foto: Barbora Klorusová